Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan veszitek rá a gyereket,...

Hogyan veszitek rá a gyereket, hogy elolvassa a kötelező olvasmányokat?

Figyelt kérdés

Értelemszerűen olyan gyerekekről van szó, akik nem szeretnek olvasni.

Szoktatok segíteni, készítetek időbeosztást, hogy melyik nap mennyit olvasson stb... ?

Hogyan segítitek, motiváljátok?

2022. jan. 9. 11:32
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Jó hallani, hogy valakinél a hangos olvasasnak pozitív hozadéka lett, én annak idején semmit sem fogtam fel abból, amit hangosan kellett felolvasni.
2022. febr. 9. 21:58
 22/25 anonim ***** válasza:
18%
Az lenne siker, ha például angolul olvasna könyveket. Csak angolul olvastam könyveket. Magyarul nyúzás és szenvedés volt sokszor mai napig. Egyben az olvasástanítással van bajok. Nem azzal, hogy nem olvas eleget. Mostani gyerekek olvasnak a legtöbbet valaha és változatosan.
2022. febr. 10. 16:09
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Látszik, hogy angolul olvastál, mert magyarul nem nagyon megy az írás!

Az anyanyelven való olvasás nagyon fontos a helyesírás, nyelvtan és a passzív szókincs kialakulása szempontjából is. Az egyéb motivációkról nem is beszélve.

2022. febr. 11. 08:54
 24/25 anonim ***** válasza:
83%
Én szerettem olvasni, de a kötelezőket utáltam.
2022. júl. 10. 19:54
 25/25 anonim ***** válasza:
86%
Emelt érettségit tettem idén magyarból, és orbitálisan sok kötelező volt fakton, és így is volt ami nem volt feladva, de követelmény volt pl szóbelin. Nem olvastam mindent nyilván, és bizton állíthatom így is jó eredményem lett (74%). Szóval, ha ezért erőltetnéd, akkor felesleges. Inkább az olvasás megszerettetésére menj rá, ne a kötelezőkre.
2022. júl. 11. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!