Írassam át a helyi iskolába? Annyira tanácstalan vagyok!
A gyerekem apjával 6 éve váltunk el. Azóta én,is ö megházasodott,minden szuper, továbbra is közösen neveljük a lányunkat. Eddig egy városban éltünk, egy közeli iskolába jár a lányunk. Most viszont megtaláltuk a kertes házunkat (eddig városi panelban laktunk) és nemsokára költözünk is,de egy várossal odébb. 25 km-re költöztünk a lányom sulijátol. Az utcánkban van egy jo nevü általános iskola. Azon gondolkodom átirassam e ide. De az édesapja ragaszkodik ahhoz az iskolához amibe most jár. De nekünk meg a bejárás minden nap sokba lenne,mind idöben,mind pénzben. Apuka segit mindenben, kiveszi a részét,hozza viszi a suliba, ezzel nem volt gond.
Nem tudom mit csináljak!
Ti hogy döntenétek?!
Én átiratnám. Még csak másodikos. Hamar megszokja.
Más családok földrészeket költöznek, mégsem lesz semmi baja a gyerekeknek, sőt. Ne legyünk már ennyire röghözkötöttek.
Azért ez a nem lesz semmi baja a gyereknek enyhe túlzás.
Anyukám másodikas volt, mikor még ő volt gyerek és másik városba költöztek, ezáltal másik suliba is kezdett járni, és még felnőttként is mindig emlegette, hogy az első iskola milyen jó volt, ott volt a legjobb barátnője (ráadásul egy házban is laktak), és a második sulit pedig sosem szerette meg, sőt magát a várost sem. Pedig oda járt többet. A kis barátnőjével fent is maradt a kapcsolat még felnőtt korukban is.
Szóval egy gyereknek az a legjobb, ha általános iskolában nem vált iskolát egyáltalán (feltéve persze ha szereti azt és vannak ott jó barátai), az érzékenyebb gyerekeket megviselheti egy iskolaváltás, és nem biztos, hogy könnyen be tudnak illeszkedni egy már összeszokott közösségbe. Persze a szükség nagy úr, van amikor nincs már megoldás.
"Szivás ez mindenkinek , nekem is! Hajnal 5kor kelni,hogy az egész városon átérjek,leadjam öt a suliba, onnan beérjek a munkahelyre!"
Öhm, akkor leírom újra, amit fentebb már írtak: GONDOLKODNI KELLETT VOLNA, MIELŐTT(!!) 25km-re vettetek házat!!!
A gyereknek tré lesz. Hogy beérj dolgozni, elsőként fogod a suliba letenni. Ügyeletben még ott fog várni egyedül, mire munkaidő után odaérsz. Bárhogy is, ha csak egy postára ugyrasz be, a 2x25 km annyit jelent, hogy 1-1,5 órával többet van a suliban, mint bárki.
A "közösen neveljük" nekem nem azt jelenti, hogy 5:2 a napok aránya a te javadra és hogy van, hogy egy hétig sem kátja a gyereket. Hát lássa hétvégén, vagy munka után menjen el érte 25 km-re.
másodikos. Majd megszokja az új iskolát.
Amúgy meg nehogymár a volt férj kényelme határozza meg, hogy az ember hol vesz házat! Nem az ország másik végébe viszi a gyereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!