Elsősöket tényleg nem lehet elhozni 4 előtt az iskolából?
17es, nekünk kifejezetten kérte a tanító, hogy otthon minden nap vegyük elő a gyerekkel a tanulni valót, hiába csinálta meg a leckét napköziben, otthon nézzük át, beszéljük át vele mégegyszer. Illetve az olvasást is napi szinten kell gyakorolni, azt mondta, hogy ez összes nem több mint napi fél óra, de azt mindennap szánjuk rá. Szóval szerintem rengeteg, reggel fél8 kor elindul jó esetben, és hazaér délután fél 5re, még foglalkozzon az iskolával fél órát, esetleg még heti 2sport.
Az ovi meg teljesen más tészta, nem is értem, h sokan miért keverik ide, amikor ott nem voltak irányított kötött 45 perces órák, illetve ott volt a délután 2 órás pihenő is, amikor, ha nem is aludt csendben, nyugalomban volt.
nálunk meg még másodikban is kifejezetten kérte a tanító, hogy 8 óra munka után a gyereket ne nyösztessük otthon. Egyetlen kivétel volt ezalól a hangos olvasás 1. osztály 2. félévétől, de ez max 5 perces "tanulást" jelentett napi szinten. 3. osztálytól jöttek be a nyelvtan szabályok és a környezet tanulnivaló, de itt idővel már mindegy volt, mert az online miatt amúgy is borult minden, tehát amúgy is otthonra maradt a tanulás.
Nem olvastam el minden bejegyzést, szóval bocs, ha ismétlek valakit.
Attól függ, milyen az órarend. A fiaméknál úgy volt az első suliban, hogy össze-vissza voltak az órák, volt, hogy ebéd után leckeírás, aztán még 3-tól 4-ig volt egy tesióra, ami ugye szintén kötelező. Ötletem sincs miért ilyen barom módon oldották meg, ugyanaz volt a tanár. Ott is mondtam, hogy nem akarom, hogy napközis legyen, de nem engedték meg.
A második suliban délig voltak a főtantárgyak, ebéd után esetleg még egy-két készségtantárgy, de legkésőbb 1-kor végeztek ezekkel, és utána volt leckeírás. Aki akarta, hazavihette a gyereket. Kellett kérvényt írni, igen, hogy nem akarod a napközit, de simán engedte az igazgatónő. Mi itthon írtuk a leckét, ki is kérdeztem, szerintem is ez hatékonyabb, mintha bent írja együtt a 30 gyerek.
De a törvény egyébként valóban az, hogy 4-ig tart az iskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!