Elsősöket tényleg nem lehet elhozni 4 előtt az iskolából?
4-es, kislányom nem eszik az iskolában. Oviban is csak a gyümölcsöt ette meg, és még nagyon kevés dolgot (csupasz tésztát, üres kenyeret). Valószínűleg enyhe fokú autista (nincs még meg a hivatalos diagnózis, de az előzetes felmérés és a gyerekkel foglalkozó szakemberek is ezt támasztják alá), extrém válogatós, valószínűleg egész nap az általam csomagolt gyümölccsel és vízzel lesz el.
Attól is félek, hogy ott tanulni sem tud úgy. Mivel nehezebb eset, mint a többiek (eleve motiválni is nehéz), valószínűleg annyi gyerek között nem jutna rá kellő figyelem, így otthon nekünk mindenképp újra kell kezdenünk a tanulást. Heti kétszer este 8-kor, amikor a fejlesztő tornáról hazaérünk.
7-es, kérlek ne vetitsd ki a komplexusaid. Senki nem mondta hogy szar anyuka, aki sokáig dolgozik és később viszi haza a gyereket.
Amikor én voltam iskolás, akkor is voltak napközisek. Sajnáltuk ugyan őket, de senki nem gondolta, hogy Petike anyukája rosszabb lenne, mert a fia napközis. De ha az én szüleim váltott műszakban dolgoztak, a nagyszüleim pedig mellettünk lakó nyugdíjasok voltak, akkor miért maradtam volna ott egész délután? Csak azért, mert a 25-ből 5 gyerek maradt?
Nálunk is simán engedélyezi az igazgatónő a hazajövetelt. Mivel itthonról dolgozom, a gyerekek meg már elég nagyok, nálunk végül úgy alakult tavaly, hogy különóráktól függően az elsősöm hazajött heti 3x tanítás utána hatodikossal, 2x meg napköziben maradt, a harmadikosom meg 2x jött csak haza korán, mert ő kifejezetten kért egy délutánt, amikor bentmaradhat csak úgy játszani.
A hatodikos annó még minden nap 4-ig volt napköziben.
13!
Az átlag gyerek négyig vagy inkább 5ig, vagyis zarasig maradt nálunk anno. Nyilván volt, aki elvitte korábban ha akarta és tudta.
Ha a gyereked problémás, nagy eséllyel az igazgató még örülni is fog, ha korábban hazaviszed. Írj egy kérvényt és kb biztos, hogy jóváhagyja.
Nem hosszú. A gyerekek többsége oviban is 4-fig ott van.
hazamegy, már nem tanul, mert napköziben megteszi. ha nem marad ott (megteheted, kikérővel), akkor otthon szenvedsz vele pedagógus végzettség, módszertani ismeretek nélkül. Nem mindegy. Meg az sem, hogy a napköziben együtt játszanak, berátkoznak, közösséget építenek.
A fejlesztések jelentős részét az iskolán belül megoldják a napközi ideje alatt. Legalábbis nálunk. DSK is van. Ha egyéb edzésre jár a gyerek, akkor megkérik, hogy ez 4 után legyen (kicsiknél igazodnak is ehhez az időpontok, nemcsak a napközi miatt, hanem azért is, mert a szülők munkaideje is zömében 4 körülig tart, utána tudják csak vinni). Vagy pedig kérik, hogy vagy f3 előtt menjen el a gyerek, vagy csak f4 után, mert a tanulási idősávban nincs mászkálás, nem lehet zavarni a többieket.
Ahol délután órák vannak, azt nem napközinek hívják, hanem iskolaotthonnak.
Ettől függetlenül napköziben is délután legalább 1 órát együtt tanulnak, jó esetben a saját tanítóval.
Kérdés, hogy napközis tanító van, vagy az osztálytanítók napköziztetnek? Nálunk utóbbi volt, és meg lehetett beszélni, gyakorolni, amit órán nem értettek, lassabb gyerekek befejezhették napköziben az órai felmérőt, felmérőre célirányosan készültek, stb.
evés: beszéld meg a tanítóval! nem kell azt enni, amit bent adnak. Én főztem a fiamnak (adhd-s, szenzoros), a tanítónénik melegítették minden nap.
A jó, odafigyelő pedagógus sokat ér! Ha tudtok együttműködni, akkor jobb bent a gyereknek. Főleg, ha problémái vannak szociális téren is. Ilyen esetben jobb a közösségben hagyni, hogy kötődjön hozzájuk.
Attól függ, iskolaotthonos osztály-e. Ha igen, akkor délután is vannak tanórák, és nem lehet elhozni.
Ha nem iskolaotthonos, tehát délelőtt tanórák, délután napközi akkor is főszabály szerint alsóban 4-ig tart a tanítás, tehát addig ott kell maradni, de az igazgató engedélyezheti, hogy korábban elhozd. Innentől az igazgatón múlik. Nálunk elengednek mindenkit, az "otthon vagyok, meg van oldva a felügyelet" elég indok. Első-másodikban a többség még maradt, de a negyedikes fiaméknál talán 3 gyerek volt napközis már csak az egész osztályból.
Viszont tudok olyan suliról is, ahol csak az igazolt sportolókat engedik el edzésre, mindenki másnak kötelező bent maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!