Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi értelme van a magániskolákn...

Mi értelme van a magániskoláknak, magánóvodáknak, magánbölcsiknek?

Figyelt kérdés

2021. aug. 11. 16:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó, nálatok mennyi a havi térítési díj?

Mi Bp mellett lakunk, 93 ezer és ugyanaz a kaja és minden, mint az államiban...

2021. aug. 11. 18:41
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, 120 ezer/ hó, de semmi mást nem kell fizetni, ebben benne van minden
2021. aug. 11. 18:49
 13/29 anonim ***** válasza:
91%

Mi állami ovink: 2 havonta kirándulás(bábszínház, szüretek, látványosságok megtekintése busszal), heti egy játszótérre séta, tematikus hetek, mesélés, komolyzene hallgatás, mesepszichológia ingyen, tsmt torna foglalkozáson ingyen, néptánc ingyen(torna keretein belül), volt úszás(szülők összefogva) fizetősen. Aztán voltak családi programok, sok, havi egy mindenképp, minden kis ünnep szépen ünnepelve, díszített modern ovi.. Rugalmas étkezés és hordás(elvihetted hamarabb, vihettél be kaját, de bent is jókat adtak, illetve volt mentes étkezés is). Modern épület, nagy udvar, váltásban két óvónő, egy állandó ped asszisztens, 1 dajka, 1 higiénia munkatárs, és az óvónők fejlesztőházban is tevékenykedtek, képzésekre jártak. Igaz, hogy 24 volt a létszám, de az SNIs gyerekeket nem kényszerítették vállalásra, sokan rejtve maradtak(mint a legtöbb helyen így van). Szereztek ugrálóvárat, trambulint ünnepekre, volt párakapu, bent játékbringák.. minden attól függ, milyen településen járatod a gyereket oviba.

Én magánovit ejtettem a körzetesért. A bölcsink is szuper volt, egy kezdő angyal volt a gondozónő, még nem fásult be és halálsok türelme volt és energiája, a gyerekeket emelgették, ölükbe ültek, velük játszottak, nem a padon dumálgattak, amíg a gyerekek elvoltak, hanem valóban figyeltek. Imádtam.

Sulinál be vagyok tojva, majd meglátjuk, egyelőre pozitív, mert nincs negatív megerősítés, csak pozitív, nem fognak feketepontot kapni és büntetést és nincs osztályozás sem első két évfolyamon, illetve nem muszáj most szakosodni, viszont van ingyen szakkör mindenre, meixner módszeres olvasás, állandó pedasszisztens, versenyekre viszik őket, és hatalmas modern udvar, sportpálya.. Hát nem tudom tényleg, lehet itt fogok majd váltani, mert azért 32 gyerek az 32 gyerek..

2021. aug. 11. 18:59
 14/29 anonim ***** válasza:
15%

Magánbölcsi: nálunk botrányos, tele van gyerekkel, mert nem fértek be az államiba. Állami: szép csoportszoba, nagy kert. Magán: családi ház, szoba kb. 20 nm és 20 gyerek, lepukkant játékok, havi 80 ezerért.

Ovit nem tudom.

Iskola: jobb kapcsolatai lesznek ha a gazdag gyerekekkel barátkozik össze, szerintem ez a lényege és ezért fizetnek komoly összegeket a szülők.

2021. aug. 11. 19:21
 15/29 anonim ***** válasza:
93%

Mi magánovink: egy uszodában van, 3 éven keresztül minden nap úsznak, az ovi végére több úszásnemben, mélyvízben tudnak úszni. Középsőtől kezdődik a görkori, jégkori és vízilabda. Kéthetente kirándulnak (állatkert, múzeumok, barlang, stb.), kevesebben is vannak. Nem kell kötelezően aludniuk, aki nem tud, azt lefoglalják. Számos egyéb előnye van, mindet nem írtam le.

Magánbölcsinek annyira nem látom értelmét, ha a gyerek be tud jutni az államiba is, őket még nem nagyon érdeklik az extra dolgok, bár meg kell hagyni, hogy nálunk az államik rendre alkalmazott hiánnyal küzdenek. Mikor oda járt a lányom, hetekig nem mentek ki télen, mert képtelenek voltak a 15 gyereket felöltöztetni és összekészíteni annyi idő alatt. Ettől függetlenül mindent megtettek, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, a foglalkozások teljesen elegendőek voltak arra az egy évre.

2021. aug. 11. 20:50
 16/29 A kérdező kommentje:
Én világ életemben állami suliba jártam, és nem láttam semmi külömbséget. (mondjuk nem ujították fel az iskolánkat 40 éve, de ez mindenhol így van
2021. aug. 11. 23:50
 17/29 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem jártál magánba, hogy láthatnád a különbséget?
2021. aug. 12. 02:15
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekeim mindig állami bölcsibe oviba jártak ,voltak programok,kirándulások ,nagy kert szőlő préselés,stb

Suli fiaim sulija SNI suli volt és még is vitték kirándulni az ősszes gyereket ,erdei iskolába,gyerekeket,állatkertbe is vitték őket.

Lányom normál állami suli de nem rossz suli de évente 1x mentek el csak kirándulni,volt fizetős roky ,matek verseny természet tudományos verseny .

2021. aug. 12. 06:26
 19/29 anonim ***** válasza:
80%

Magánbölcsi, ovi: kissebb csoport létszám ( nálunk max 10en voltak 2 óvónő+2dadusra), sok választható sport foglalkozás( nálunk jóga, úszás, lovaglás, küzdősport). Lelkes pedagógusok. Szemben az álkami iviban lévő 24-26 gyere/csoport egy óvónőre és 2 csoportonként egy dadssal.

Az óvónő a pályára alkalmatlan, 1 hónap után már a jegyzőnél voltunk panasszal.

Magán suli: alternatív oktatás ( ami a normál kéne legyen), diferenciált oktatás, lelkes és profi pedagógusok, szükség esetén fejlesztések. A magatartási problémás gyerek nem hülyeként van kezelve, hanem a neki megfelelően, bármi is a gond. A minőségibb oktatás miatt, sokkal jobb továbbtanulási lehetőségek. Elfogadó közösség.

2021. aug. 12. 09:23
 20/29 anonim ***** válasza:
72%

Nevelőanyám dolgozott magán és állami bölcsiben is.

Én nagyon remélem, hogy az övé csak egy kifejezetten ritka eset a szar magánra, de a hajunk is égnek állt azoktól amiket mesélt, 2 hónap múlva el is jött. (ez egy pesti magán bölcsi)

Magán, tehát az allergián kívül is “partnerek” voltak az egyedi étkeztetésben - volt egy kislány aki csak azt ehette (volna) amit az apja lőtt vadászként meg amit bevittek neki külön. No, kb mindig ugyan azt kapta mint a többiek, óvó nénik meg jókat ettek a szarvas pörköltből fel-felváltva.

Volt egy nem kedvenc gyerek… ovi tulaj/igazgató megetette kanállal a saját beteg gyerekèt, majd a kezébe nyomta nevelőanyámnak a kanalat, hogy ezt nyalassa le a Petikével, hátha holnap már nem jön.

Aki nem rakott rendet nem ehetett.

A földön pelenkáztak. (ez otthon is megesik, de a bölcsiben nem épp helytálló)

Soha nem raktak el mintát az étkezésekből, pedig ez egy esetleges csoportos mérgezés miatt kötelező.

A pénz miatt a megengedettnél nagyobb létszámmal működtek.

2021. aug. 12. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!