Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők! Van valami bevált...

Szülők! Van valami bevált módszeretek alsós (1.-4. osztály) gyerek tanulásához?

Figyelt kérdés

Olyan módszerre gondolok, amit a gyerek is élvezne, nem nyűgnek érezné a tanulást, hanem esetleg kedvet is kapna hozzá. Játékosan szeretnék gyereket tanítani.

Kinek mi vált be?

2021. júl. 19. 13:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

#10: Én nem Magyarországi vagyok, nálunk más rendszer van. Van napközi, de nem kötelező, csak azok járnak napközibe, akiknek mindkét szülő dolgozik, vagy nem tudnak vele foglalkozni otthon valami miatt.

Nálunk a legtöbb gyerek 4-5 órát tölt az iskolába, a házi feladat-gyakorlás otthoni feladat, amennyiben nincs beadva napközibe.

Igazad van, babysitter vagyok, de nem követelmény felém, hogy tanuljak nyáron a gyerekkel. Sajnos az otthoni körülmények nem valami fényesek, nem úgy foglalkoznak egy 10 éves gyerekkel, ahogyan kellene, és sajnos gondok is vannak vele a bizonyítványt illetően. Én önszántamból szeretnék vele tanulni, de úgy, hogy ne nyűgnek érezze a tanulást hanem játéknak, és játék közben megtanulja azt, amit tudnia kell... Szerencsére találtam is módszereket.

2021. júl. 20. 14:46
 12/16 anonim ***** válasza:
78%

Így más a helyzet (itt köszönöm a korábbi lepontozást, de mondjuk ilyen háttérinfókkal kellett volna a kérdést feltenni).

Azt javaslom, hogy kezdd el böngészni a pinterest ide vonatkozó oldalait. tele van mindenféle játékos, tevékenykedtető feladattal, feladatlapok, barkácsolás, minden van.

Ezek mellé nagyon jó társasjátékok az Agymenők (HVG könyvek, mindenféle korosztálynbak, vegyes témákban) illetve a Brainbox (mindenféle téme, korosztály). Illetve vannak további fejlesztő társasok, amik kisiskolásoknak nagyon jók lehetnek, ilyen pl a Tudnak-e repülni a malacok? Az órás Zingo, Scrabble (és egyéb akármilyen betűjáték), Tic-tac-bumm, stb. Szerintem nagyon sokat fel lehetne sorolni.

Szóval ne tanításon legyen a hangsúly, mert ha nem vagy pedagógus, egy esetleges rosszul megválasztott módszer miatt hátrányba kerülhetnek, ha rosszul rögzül be valami.

Játssz velük!

2021. júl. 20. 18:19
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommentet!
2021. júl. 20. 21:51
 14/16 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem olyan, hogy játékos tanulás NINCS. A tanulás munka, a játék meg játék.

A tanítás meg egy külön szakma mindenféle módszertannal. A gyerekek meg egyének különféle igényekkel. Az a jó pedagógus, aki megtalálja, hogy az adott gyerekhez milyen út vezet, mi a testhezálló tanulási módszer.

2021. júl. 21. 11:42
 15/16 A kérdező kommentje:

#14, nagyon nem értek veled egyet!!!

A gyerek sokkal hatékonyabban tanulja meg pl. a szorzótáblát valamilyen fejlesztő játék által, mintha ülne az íróasztalnál és magolna...

Nem véletlenül találnak ki annyi fejlesztő játékot!

2021. júl. 21. 14:07
 16/16 anonim ***** válasza:
55%
Baromira nem. Gyakorolni lehet játékosan, de megtanítani bizony kő keményen a pedagógus dolga. Neki kell tudnia, hogy az ő elképzeléseibe milyen sorrend illeszkedik bele, hogy milyen előzetes ismeretei vannak a gyerekeknek (számsorozatként mondogatták-e), és hogy egyáltalán az iskola milyen módszerekkel tanít... mert magyarázhatod a gyereknek a "játékos" szorzócsillagot, ha fngja nincs róla, hogy micsoda és a tanítónéni sem használta soha.
2021. júl. 21. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!