Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi a jobb ha helyben jár a...

Mi a jobb ha helyben jár a gyerek iskolába vagy ha másik városba járna? Részletek lent.

Figyelt kérdés

A helyi iskola egy őszintén Átlagos vagy átlag alatti iskola. Sajnos vannak roma tanulók is szép számmal. Nem vagyok rasszista, de ezek tények. De ekkor a szomszéd utcában lehetne , közelben egyedül is később jöhetne haza stb.

Vagy városban, akkor oda viszont hordani kellene ( nekem ) így kell még egy autó, és a munkavállalást is megnehezíti hiszen időben hozzá leszek kötve mert máshogy nem tud hazajönni pl, csak velem. De az iskola viszont egy jó hírű egyházi intézmény. Be van íratva helyben de àtvihetjük az egyházi iskolába is, még van helyük fogadják.

2021. jún. 6. 17:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Első osztály? Őszintén, én adnék egy esélyt a helyi sulinak. Ha az alsót kihúzza ott, addig is megkíméled a napi ingázástól, felsősként meg önállóan tud már talán közlekedni. Szerintem ha jó a tanító, akkor nem érdemes elvinni, főleg ha esetleg ti is tudtok vele foglalkozni. Itt nem arra gondolok, hogy te tanítod, hanem olvastok együtt, elviszitek koncertre, múzeumba, színházba stb. tehát iskolán kívül is tud fejlődni.
2021. jún. 6. 17:43
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tanács, én a saját tapasztalatomat írom le.

Olyan általánosba jártam, ahol nagyon sok cigánygyerek volt. Iskolán belül az átlagnál ami bármelyik másik iskolára ráfogható nagyobb problémák nem voltak soha. Ergo az egyházi suliba is ugyan úgy ellenszenves lehet majd a fehér gyerek. Na de! iskolán kívül nem mondom, hogy nem nyújtott biztonság érzetet az utcán haza fele, hogy egy iskolába járok velük és ismerem őket mert azokat elkerülték az esetleges "balhéikkal" akiket ismertek. Ha idegen volt a társaságukba akkor is bármit meg lehetett úszni azzal, ha az egyik kimondta, hogy hagyjad én őt ismerem.

Ezért ha a helyi suli a lakóhelybéli cigánygyerekekkel lesz töltve akkor, hogy őszinte legyek lehet, hogy inkább a közelibe íratnám.

És nálatok azért a kényelmi szempontok sem utolsók nyolc évig hozni vinni emiatt befektetni még egy autóra...

2021. jún. 6. 17:46
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Helyi iskola.

Kicsi meg. Az én sztorim:

Körzeti suli, tele cigannyal, de azok senkit nem bántottak, annál inkább a fehér "magyar" gyerekek. 10 évesen úgy beszéltek mint a kocsisok, és cigiztek. De ettől még voltak jó tanulok, sőt! Nagyon sok megyei és országos versenyt a mi iskolánkban lévő tanuló nyerte. Próbáljatok meg a körzetit, ha nem jó meg atviheted máshova

2021. jún. 6. 17:48
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Helyi suli. Az én sztorim:

A fiam adhd-s, auti tünetekkel, ezért azt mondták kis létszámú osztályt keressek, elnéző vagy erre képzett tanítónővel. Kerestünk is egy sulit a közeli nagyvárosban, kinéztem a tanító nénit, beszéltem is vele, elmondtam milyen a gyerek, azt mondta vállalja, sőt, kihívásnak tekinti. A suli pedagógiai programja mint az álom, van ped. asszisztens, iskolapszichológus, saját gyógypedagógus, sőt az ofőnek is az volt a végzettsége. Aztán mi lett belőle? A környék összes problémás gyereke ide volt beíratva. A 18 főből volt 5 sni-s, de vagy még 5 olyan legalább, akinek papírja sem volt róla, de a szülők tudták, hogy problémás. Nem azt a tanárt kaptuk ofőnek, akit választottunk, de aki lett, az meg folyton táppénzen volt. Az osztályban elszabadult a pokol, szünetben pankráció volt az osztályban. Az én gyerekem meg visítva nézte a sarokból, amikor a többiek verekedtek, amikor őt bántották, akár szavakkal, akkor meg ő is verekedett, csúnyán beszélt. Behívott a diri, hogy még az emeleten az igazgatóiban is azt hallgatja, hogy az én gyerekem visít. Még a családsegítőt is ránk küldték, mert én biztos verem otthon a gyereket. Én teljesen belebetegedtem, hogy ez lett a csodás pedagógiai programjukból. Másodikban elhoztam a gyereket, és lévén, hogy sni-s, nem volt sok választás, beirattam a helyi suliba. Igaz, itt romák nincsenek, de egy falusi kisiskola, semmi extra programmal, sem gyógypedagógus, sem semmi. A gyerek egyedül jön megy a suliba, semmi dolgom vele, és nagyon szépen beilleszkedett. 4-es a magatartása, és nem ő a rossz gyerek az osztályban (Van itt is.)Én azóta mindig azt mondom mindenkinek, hogy nem számít semmit, hogy mit mond az iskola, az adott tanártól és az adott osztálytól függ, hogy mi lesz belőle. A tanárok meg jönnek-mennek, amilyen alacsony a fizetés, egyik sem bír ki 4 évet, de komolyan. Legalábbis városban nem, falun még inkább, mert itt legalább örülnek, hogy helyben van a munka. Úgyhogy én biztos, hogy abba a suliba iratnám, ami közel van. Ha itt lesznek barátai, iskolaidőn túl, nyáron is lesz kivel bandázni, nem fog otthon egyedül unatkozni.

2021. jún. 6. 19:20
 5/21 A kérdező kommentje:
Engem csak azzal ijesztettek meg, hogy majd itt bántanák őt meg ezek vérengzőek stb. Igazából én magam is ide jártam ebbe az iskolába, de ugye annak már 25 éve, hogy én elsős voltam így minden megváltozott. A tanítónő kedves, jól ismerjük őt is már régről. Reméljük nem lesz gond.
2021. jún. 6. 19:30
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod milyen a helyi iskola? Mert ez eléggé kulcskérdés. Ha átlagos akkor semmi gond. Ha átlag alatti, amit úgy értek, hogy az itt végzett gyereknek semmi esélye egy normális középiskolába bekerülni akkor azért nagyon meggondolnám, hogy minimum felsőben elhozom, ha közel a város akár egyedül is járhat akkor. Ehhez érdemes megnézni, hogy milyen iskolákba mennek a helyi suliból a gyerekek illetve a kompetencia tesztek eredményei is jó iránymutatást adhatnak. (bár ezekben elég sok a csalás is)

Roma gyerekek aránya nehéz kérdés. Ha normálisak semmi gond, de ha többségben van az erőszakos, bántalmazó gyerek akkor oda semmi esetre nem vinném a gyerekemet. Ezt a szülőkkel tudod megbeszélni. Lehetőleg minél többel, akinek oda jár a gyereke és konkrét tapasztalatokat, ne ilyen azt hallottam hogy storryk legyenek.

Ha amúgy is a városba jársz dolgozni az autó neked is segítség, bár busszal is lehet vinni a gyereket. Az, hogy hozzád van kötve tény, de suli meg 7-17 óráig van a legtöbb helyen, ami azért sok munkaidőbe belefér. A műszakosba mondjuk nem, de az az otthoni sulival se lenne jó.

2021. jún. 6. 21:25
 7/21 A kérdező kommentje:

6 Hol van este 5 ig iskola? Nálunk fél 4 et mondtak, hogy menni kell érte de a barátnőm fia a városban jár ott is 4. Tanulás szempontjából átlagos a híre,nem a hivatalos infók hanem azok alapján akiket ismerek,hogy odajártak meg ugye csak ebbe a faluban élek gyerekkorom óta ismerek mindenkit.

Autót csak miatta vennénk, és ha hordani kellene, mert én nem a varosban dolgozom hanem 2 vel arrébbi faluban, és a falugondnoki busz hoz és visz. Ez így kényelmes de ezáltal kötve vagyok mert amikor ő is végez akkor hoz. A gyerekért meg menni kellene külön és időben.

Nemtudom, hogy van e alapja az aggodalmamnak, regen is voltak romàk, fajgyűlölő sem vagyok, de már ez nem az a vilàg mint akkor volt.

2021. jún. 6. 21:33
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem tudom merre laksz, de ahol én lakom (kisváros) és ahol dolgozom (megyeszékhely), mindenhol van iskolai ügyelet 7-8-ig és este 16-17-ig, pont a dolgozó szülők miatt.

A fél négy azért elég húzós, hivatalosan is minimum 4-ig lenne kötelező iskolának lenni.

Az autót így már jobban értem, ilyen szempontból valóban meggondolandó. :( Mert ezek szerint most ingyen utazol. A főnök esetleg nem meggyőzhető, hogy tegyetek egy kis kitérőt a gyerekedért, így is támogatva a dolgozó édesanyákat. Ha nem nagy kitérő még akár bele is mehet(feltéve, hogy van hely neki is a buszban)

2021. jún. 6. 21:43
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Ah, én ezért nem vennék autót. A városi iskola is lutri, ki tudja milyen lesz ott a közösség. Bántalmazó gyerek lehet nem csak roma. A lányomnak vannak roma osztálytársai, de nem velük van a gond, hanem az újgazdag úrigyerekekkel, akiknek a szülei azt hiszik, hogy ők dirigálnak, és a gyerek is neveletlen, azt hiszi neki mindent lehet.

Oviba most hova jár? Nem ismered a leendő közösséget?

2021. jún. 6. 22:03
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg nem értem, hogy mit értetek azalatt, hogy gyenge az iskola és nincs esélye bejutni jobb középiskolába? A jegyeket nézik, tehát ha gyenge a színvonal, de a gyerek mindenből 5, akkor bejut. Meg van a felvételi. Ott meg nem is az iskolai anyagot kérdezik, hanem teljesen mást. Jobb iskolákban van 7-8.-ban felvételi felkészítő, de sajnos általában vagy magától vagy magántanárral szoktak felkészülni erre a gyerekek. A neten fent van az elmúlt 20 év anyaga, megoldókulccsal, fel tud rá készülni egy értelmes gyerek egyedül is. Sajnos a legtöbb iskola ehhez nem sok segítséget ad, az összes gyerekes ismerősöm ezt mondja.

Amúgy meg nem feltétlenül attól jó egy iskola, ha minél több anyagot a gyerekre erőltetnek, pláne nem alsóban. A tanítónő személye és az osztályközösség a fontos. Ha meg annyira nem tetszik, később elmehet 8 vagy 6 osztályos gimiben, akkor már akár busszal is járhat egyedül.

2021. jún. 6. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!