Mi a jobb ha helyben jár a gyerek iskolába vagy ha másik városba járna? Részletek lent.
A helyi iskola egy őszintén Átlagos vagy átlag alatti iskola. Sajnos vannak roma tanulók is szép számmal. Nem vagyok rasszista, de ezek tények. De ekkor a szomszéd utcában lehetne , közelben egyedül is később jöhetne haza stb.
Vagy városban, akkor oda viszont hordani kellene ( nekem ) így kell még egy autó, és a munkavállalást is megnehezíti hiszen időben hozzá leszek kötve mert máshogy nem tud hazajönni pl, csak velem. De az iskola viszont egy jó hírű egyházi intézmény. Be van íratva helyben de àtvihetjük az egyházi iskolába is, még van helyük fogadják.
8 Érte menni azzal a busszal nem tudnánk mert másik irányban plusz 15km... ennyit nem tesz meg senki szivessègből naponta 2szer. Ezért ha nem lenne jó neki ez az iskola akkor kemény kiadás is lenne hozni vinni, de ha kell megoldjuk.
Nekünk azt mondták fél 4. Fél8 -fél4.
9 Oviban nem volt gond, ismerem a gyerekeket de azért az óvoda még kötetlenebb dolog az iskola a tanulás már másról szól.A Covid is sokat elvett az ovis évekből, nem volt olyan, mint máskor. Vagy lehet rosszul gondolom.
Vallásosak vagytok? Mert különben elég röhejes az egyhazi iskola gondolata.
Amugy meg gondold végig, 8 évig kb naponta vinni-hozni kell a gyereket, vagy neki kell megoldania az iskoláiba járást. Idő, energia, pénz...
13 Nem vagyunk vallásosak, de a környéken ez az egy ilyen iskola van, ami nem állami intézmény és jónak számít. Vannak még más jó iskolák, de azok a megyeszékhelyen 50km-re. Napi 200 km lenne oda- vissza, ez már tényleg az a kategória ami a nem megoldható sem anyagilag sem sehogy.
Igen tudom, így 8 évig keményen le lennék kötve, de az általános iskola nagyon fontos ( szerintem) hiszen ekkor alapoznak meg mindent...
Hát szerintem az általános iskola épp mindegy, a középiskola lesz a lényeges.
Jól gondoljatok át, mert ha tönkremegy a kocsi, változik a munkahely, váltok, új gyerek születik, beteg lesz valaki, stb nagy xarban lesztek.
Helyi iskola.
Nálunk több olyan szülő van az osztályban, aki ide járt, sok tanító még most is dolgozik, ismerősök közé vitte a gyereket.
Garancia nincs rá, hogy a másik jobb lenne... ha meg annyira szar a helyzet, hát év közben is válthattok.
Most olvasom, hogy vallásosak sem vagytok. Akkor az egyházi iskola szerintem almás.
Ha az ovis csoporttársakkal nincs gond, mi gond lehetne ugyanezekkel a gyerekekkel suliban? Hiszen falu, ide nem jön plusz gyerek.
A fiam adhd-s. Körzetes, klikes iskolába jár. Valamikor az egyik legrosszabb hírű suli volt. Most olyan, mint az álom. Kevés gyerek, kis osztálylétszámok, családias hangulat, rengeteg családi program, a felsős tanárok már 2-3 hét után ugyanúgy ismerték, kísérgették a picikéket, mint a saját tanítójuk... mindenki ismer mindenkit. A suli jól felszerelt, tágas, tiszta, zöldövezetben van.
Nem túl erős, ez tény. De nem ettől függ, hogy a gyerek mennyit és mennyire tanul.
Én tényleg nem értelek. Ismered a leendő osztálytársait, nem volt velük gond. Ismered a tanítónőt, szimpatikus. Ennek ellenére inkább behordanád a városba, ahol teljesen új közösségbe kerül majd, akiket nem is ismersz? Mert a városi iskola jobb? Ez csak egy babona. A tanár akkor tud sokat követelni, ha a gyerekek okosak az adott osztályban. Ha nem okosak, akkor nem, és ezt nem lehet előre tudni. Mint ahogy azt sem, hogy lesz-e a városi iskolában olyan gyerek, aki miatt nem lehet tanítani, aki terrorizálja a többieket.
Tanár csak az lehet, akinek megvan erre a végzettsége, mind városi mint falusi iskolában. A tankönyvek is ugyanolyanok. Jó, nincs okostábla meg ilyen szirszarok, de szerintem nem ezen múlik.
A lányom városi iskolába jár, a fiam ide a helyibe. Én nem mondom, hogy a városi suli jobb, sőt. Nagyon rossz az osztályközösség, nem lehet tanítani, a tanárok jönnek-mennek. Itt a faluban a tanárok 80 %-a helyi lakos, nem nagyon van vándorlás, örülnek, hogy helyben van a munkahely. Nem mondhatnám hogy gyengébb, mint bármelyik városi iskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!