Szerintetek szükséges e? Akiknek van tapasztalata elsősorban olyanoktól kérdezem baba- gyerek biztonsággal kapcsolatban. Részletek lenn!
Adott egy sok lépcsős családi ház. Belső fa járófelületű lêpcsővel. A lépcsőknek nincs előlapjuk, így a fokok közt kb 12 cm magas nyílás van, ahol le lehet látni. A család egy része szerint nem baj, nem történhet baleset, pl, hogy becsúszik a kicsi lába ebbe a résbe....mert úgyse fog közlekedni egyedül, meg nem is olyan nagy rés az...
Viszont én szeretném minél nagyobb biztonságban tudni a gyerekeket, mert nem vagyok benne biztos, hogy pár éven belül tud majd olyan biztonsággal közlekedni a legkisebb is, hogy engedjem egyedül a házban. Viszont két helység közt is lépcsőzni kell. Pl. szoba- fsz. közt.
Van valakinek tapasztalata? Túl aggódom, vagy jogos ez az igényem? 16 hónapos a kicsi.
Az én gyerekem a terasznál lévő kb 8-10 centis résen nyomta ki magát térdig másfél éves korában, pár pillanat alatt(ráláttam a magas fallal körbekerített teraszra mosogatás közben, nyitott ajtónál).
Olyanokat csinálnak, ami eszünkbe sem jutna. Én kitalálnék valamit a lépcsőre. Ha mást nem, egy rögzített futószőnyeget.
Ha kinti lépcső lenne zárható ajtó mögött, akkor nem kellene, de így..
Kedves első! Ezt honnan feltételezted, hogy anyósnál lakunk? 😀
Egyébként nem. Saját ház. Anyós is ugyanúgy aggódik mint én...
Többieknek köszönöm a választ! Ahogy látom, nem alaptalan a félelmem. Sajnos már most szívesen lépcsőzik, és elég figyelmetlenül... Persze csak felügyelettel. A futószőnyeg jó lehet. Megnézem hogy lehet rögzíteni. Eddig csak a csúszás gátló, öntapadós szőnyeg jutott eszembe, de az nem oldja meg a rés problémáját.
A korláthoz is kell valami biztonsági "háló" mert elég távol vannak a pálcák.
A rés befedésére gondoltam, de egyből le lettem "szavazva" mert azt nem lehet kivitelezni
Nálunk is ilyen a lépcső és én is aggódtam ezen sokáig, de feleslegesen. 3,5 éves a nagy és hónapok óta egyedül közlekedik.
A lépcsőház alul és felül is elzárt, így csak azóta használhatja, amióta elég ügyes. Megtanítottuk, hogy nincs játék a lépcsőn, hogy mindig kapaszkodik és a falhoz közel megy, mert nálunk is nagy a távolság a korlát oszlopai között. Semmi gond nincs. Mostmár arra is figyelnie kell, hogy csukja a biztonsági ajtókat, nehogy a húga utána menjen (14,5 hónapos). (ezt persze titokban mindig ellenőrizzük, de jól csinálja)
Megértem, hogy aggódsz, de a gyerekek ügyesek, ha hagyják őket. A bátyám és én, 4-5 évesen úgy mászkáltunk az emeletre, hogy eleinte csak a vas volt meg a lépcsőn, később rátett, de nem fixált deszkák. Nem voltak felelőtlenek a szüleink, megtanították hogyan kell használni a lépcsőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!