Kanák gépeléshez milyen beállítás szükséges linuxon, illetőleg windows-on? Elsősorban hiraganára érdekel.
Bocsi, de ebből az igen részletes leírásból kibogarászni még perfekt angolosnak se egyszerű, pláne nekem, aki alapfokú angolos vagyok csupán...
Nekem csak annyi kellene, hogy ubuntu / debian típusú LINUX rendszerekre mit kell telepíteni (több évvel ezelőtti verziókra érdekel), és ennyi (lehetőleg parancs soros megoldás érdekel).
Légyszi valaki?
Én sem vagyok perfekt angolos, mégis megy. Nem mellékesen pedig tipikusan az ArchWiki a legtöbbet hivatkozott Linux segédlet, szokj hozzá.
Telepíted a japán fontkészletet, a japán konverziós eszközt és az UIM nevű programot.
Hűha.
Na jó, kérdéseim:
1; Milyen Linux?
2; Milyen szinten állsz infóból?
Írtam a típust. Alap szinten megy, ezen linux változatok használata. Még egyszer tehát: lehetőleg parancssoros megoldást kérnék, mert a package manager-em nem mindig szuperál, lévén több éves linux verzió.
Köszi előre is.
Ha több éves, akkor talán első körben frissíteni kellene:
apt-get update
apt-get upgrade
ezt érdemes átfutnod: [link]
Igaz, teljes japán környezetet csinál, neked meg csak a bevitelre van szükséged. Az első két pont csomagjait kell telepítsed, valamint az utolsóét.
Köszi, próbálkozni fogok, de előbb pár gondolat, és kérdeznem kell ehhez. Tehát, én nem azt írtam, hogy Debian-om van, hanem Debian TÍPUSÚ/ALAPÚ disztróm. És egyébként olyan, amit nem lehet frissíteni, csak ha a teljesen leszedi az ember az egészet, azt meg -érthető okokból- nem szeretném.
A linkről az első kettő parancsra és az utolsó parancsra gondolsz? Ezekre:
sudo dpkg-reconfigure locales
LANG="ja_JP.UTF-8"
apt install ibus-anthy
?
Ezek, ugye, nem írják felül a többi font készletet, pl a latin betűimet? Csak hozzáadja, melléteszi?
Maradjunk a lényegnél, ha nem gond. :)
Tehát, jól másoltam ki azt a 3 parancs sort, amelyekre gondoltál? Egymás után beütöm a terminálba, és elvileg telepíti a hiraganákat és a katakana készletet is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!