Vettem egy Samsung M3 (1TB,2.5", USB 3. 0) külső merevlemezt. Szükséges formáznom?
Figyelt kérdés
Ha igen, akkor milyen beállítások (fájlrendszer, lemezfoglalási egység mértéke, gyorsformázás...) mellett formázzam?2015. szept. 11. 14:30
1/6 anonim válasza:
Persze. Ha windowst használsz és arra kötöd akkor NTFS fájlrendszert, ha linux akkor EXT4 vagy eXT3
2/6 anonim válasza:
Én ntfs-be formáztam, és egyben hagytam az egészet, nem osztottam fel kisebb részekre.
Én külön partition magic-et használtam, de ha az nincs, akkor amivel tudod formázd (akár windows telepítő segítségével is).
DE! Én azért formáztam mert fat-ban volt gyárilag, ha ntfs-ben lett volna, ahogyan egy másik még nagyobb vinyóm, akkor hozzá sem nyúlok.
Hátha segít egy kis olvasgatás (:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
3/6 A kérdező kommentje:
És ezekkel a fájlokkal mi lesz vagy mi legyen? Vagy visszamásoljam majd őket? Ezek a formázással eltűnnek igaz?
2015. szept. 11. 14:42
4/6 A kérdező kommentje:
2015. szept. 11. 14:46
5/6 Trevor. válasza:
Ha gyárilag meg van formázva, akkor használhatod nyugodtan, nem kell formáznod. Azok csak gyári programok, nem olyan lényegesek.
6/6 anonim válasza:
NTFS-ben van, én így nem formáznám, ha az enyém lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!