Mi lenne jobb a gyerekednek ilyen helyzetben?
Ha a gyereked előtt 2 lehetséges út lenne az iskolát illetően hogyan döntenél?
1. Egy jó iskolába járhatna a gyereked, tagozatos iskola tehát még az átlagon felül plusz dolgokat is nyújt. Azonban a 30 fős osztályban a te gyereked kisebbségben lenne. Lenne még hozzá hasonló az osztályban, de az a 2 fő teljesen be tudott illeszkedni, elfogadták a többiek. Hiába "olyan" mint a te gyereked, nem is foglalkoznak vele, mintha nem is hasonlítanának. Tehát nagyon kirekesztett, van az osztály meg ő.
2. Olyan iskolába járhatna, ahol több mint az osztály fele a te gyerekedhez hasonló, tehát nem lenne kiközösítve. Viszont a színvonal nagyon lent van, még a tantervi minimumot sem érik el.
Te hova járatnád az alsó tagozatos gyereked, ha ez a 2 lehetőség lenne?
Ha egy olyan oktatásilag igénytelen környezetben szocializálódik a tanulás iránt, mint a 2-es, akkor nem biztos, hogy ki tud törni belőle...
Az 1-es esetben lehet, sz*túl éli meg azt az idoszakot, de később konnyebben tud majd váltani.
Mit jelent az, hogy kisebbségben lenne? Határon túli magyarok vagytok?
Az összes eddigi válaszolóval szemben én a 2-t választanám. Mi az a minimum, amit ott nem teljesítenek? Írni, olvasni csak megtanulnak, nem?
Ha nagyon muszáj, inkább megtanulom vele én azokat, amik benne vannak a tankönyvben, de ők kihagyják, mint hogy kiközösített legyen. Maximum idegen nyelvhez kellene külön tanár.
Ha kiközösített lesz, egy életre megnyomorítják a lelkét. A meg nem tanult dolgokat be lehet pótolni, viszont a megnyomorított lelket rendbe tenni sokkal nehezebb (és teljesen nem is lehet).
Aztán meg mi van, ha abban a kiváló iskolában lesz rossz tanuló? Ugyanúgy keveset fog tudni, csak még ráadásul kudarcélménye lesz és megutálja a tanulást is.
Mondjuk én eleve undorodom a versenyistállóktól, és minél kisebb gyerekről van szó, annál inkább.
2!
tonkre tette a gyerekkoromat a kirekesztes :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!