Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi lenne jobb a gyerekednek...

Mi lenne jobb a gyerekednek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Ha a gyereked előtt 2 lehetséges út lenne az iskolát illetően hogyan döntenél?

1. Egy jó iskolába járhatna a gyereked, tagozatos iskola tehát még az átlagon felül plusz dolgokat is nyújt. Azonban a 30 fős osztályban a te gyereked kisebbségben lenne. Lenne még hozzá hasonló az osztályban, de az a 2 fő teljesen be tudott illeszkedni, elfogadták a többiek. Hiába "olyan" mint a te gyereked, nem is foglalkoznak vele, mintha nem is hasonlítanának. Tehát nagyon kirekesztett, van az osztály meg ő.

2. Olyan iskolába járhatna, ahol több mint az osztály fele a te gyerekedhez hasonló, tehát nem lenne kiközösítve. Viszont a színvonal nagyon lent van, még a tantervi minimumot sem érik el.

Te hova járatnád az alsó tagozatos gyereked, ha ez a 2 lehetőség lenne?

2021. máj. 22. 23:13
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
68%
Én is olyan osztályba jártam, ahol az osztály fele roma volt. Később Anyum beíratott egy hatosztályos gimnáziumba. Sokkal rosszabb volt a gimis osztálytársaim viselkedése, mint az általános iskolai osztálytársaimé. Csúnyábban beszéltek, a függönyt leégették, a padba belevéstek, a széket felhasogatták. Pedig volt köztük vállalkozó, tanár, orvos és iskolaigazgató gyereke is. Az általános iskolából a cigány osztálytársaim közül is voltak, akik egyetemre vagy főiskolára mentek. Jómagam is egyetemi végzettséggel rendelkezem. Nem biztos, hogy attól jobban fogja érezni magát a gyereked egy iskolában, hogy elitiskola vagy a későbbiekben jobb eredményeket produkál. Hozzáteszem, valószínűleg én is azért kerültem a 90-es években abba az osztályba általános iskolába, mert külterületi részen laktunk. Anyukám egy egyedülálló gyári munkás volt, s részben szlovák vagyok. Volt az osztályunkban még két szlovák származású gyerek, de a nyelvet egyikőnk sem beszélte.
2021. máj. 29. 17:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!