Szülők!Legyen érzékenyítés az iskolákban a gyerekek számára?
Az LMBTQ+ emberekről lenne ez az érzékenyítés.
Kötelező legyen,vagy választható?
21-es. Éppen ez az. Elég ha a társadalom elfogadó a gyerek körül, és ők normálisan kezelik azt aki "más", eltér a széles átlagtól.
Ha valaki "tahó" családban nevelkedik, az iskolai érzékenyítő óra nem lesz jelentős hatású.
DE- a törvény, az oktatás, a tiltott könyvek, egy dolog.. megállíthatatlan, tizenéves gyerekek kezében okostelefon, instagram, netflix stb.. mindenképpen meg fogják tudni fiatalkorukban már, hogy sokféle ember létezik.
Rányomtam a "Legyen és minden gyereknek kötelező is legyen"-re, de csak akkor ha jól is csinálják.
Csak mert egy másik kérdés kapcsán is eszembe jutott, hogy kb 11.-ben az emberi szaporodásnál a biosztanárnő a megszakításos és naptár módszeres védekezést is a rendes védekezések közé sorolta. Mi meg ott néztük egymást, mert azok mindenek csak nem biztonságosak... De ezt egy kisgyerek persze még nem tudja.
Ne legyen érzékenyítés!!
Mindenki otthon érzékenyítsen ha akar,de ez olyan mint a vallás, ha én nem akarom xy vallást akkor csak amiatt az 1-2 szülő miatt( a 30-ból) had ne kelljen alkalmaznom az ő nevelési elvét csak mert a kisebbség hangosabb, mint a többség.
Lassan már mindenkinek több joga van mint nekem csak mert nem vagyok biszex,meleg, leszbi, transz, fekete, arab stb. Én "csak" egy sima fehér, heteró vagyok...
Tudod, 27es,az már manapság egy rémisztő képződmény.. (Niedermüller szerint legalábbis).
Mindenesetre, amikor az 5 éves kislányunk úgy jött haza az óvodából, hogy szerelmes Hannába, felvilágosítottuk az apjával, hogy egy kislány csak egy kisfiúba lehet szerelmes.
Ez is egyfajta érzékenyítés. Csak a normalitás felé. Ami manapság ritka, mint a fehér holló. Sajnos.
Egy 5 éves gyerek tanulja csak meg a normalitást.
Elferdülni ráér később is, amikor már tudja, kicsoda-micsoda.
Vagy mit kellett volna válaszolnom egy 5 évesnek? Hogy jól van, kislányom, akkor mától leszbikus vagy???
Érted,5 éves!! Nehogy már ilyenekkel tömjem a fejét...
Van homoszexuális ismerősöm, sőt, diákom is volt már, aki meleg volt. Egy rossz szavam, egy rossz nézésem nem volt soha!
De egy 5 éves gyereket nem fogok megrontani ilyenekkel, az biztos.
Szerencsére mostmár a törvény is akadályozza az ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!