Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért tolják ennyire túl az...

Miért tolják ennyire túl az "érzékenyítést" már a)-főleg - amerikai filmekben, sorozatokban?

Figyelt kérdés
Rengeteg filmet, sorozatot néztem Netflixen és már számomra nagyon visszatetsző, hogy akármi a téma bele kell szőni leszbikusokat, meleg férfiakat stb. De szinte már mindegyikbe... Semmi bajom az ilyen emberekkel, van olyan barátom aki meleg nem ítélem el őket de már nagyon túlzás hogy ennyire erőszakosan tolják az ember arcába, persze legtöbbször szexjelenetekkel együtt. Ti mit gondoltok erről?

2021. febr. 21. 14:47
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
Az a fél zárójel véletlen :D
2021. febr. 21. 14:47
 2/33 anonim ***** válasza:
38%

Passz. Gondolom azt nem jegyzed meg milyen a reprezentáltsága a szőke hajú nőknek a filmekben,s mondod, hogy már megint beleraktak egyet... valszeg a meleg dologra még jobban felkapod a fejed.

Másik. Még mindig "csavar-potenciál" ha a szereplő meleg. A hetero aktusból még mindig több van a képernyőn szerintem. Te nem tudod beleélni magad a jelenetbe, így ezt jobban megjegyzed vagy nem tudom...

Harmadik, a film készítői alkotni akarnak, nem hiszem hogy az a fő motivációkjuk, hogy bármit túltoljanak. Csak a való életből merítrnek.

Negyedik: ettől függetlenül megnézed-e a filmet? Igen, akkor van rá igény...de te is csinálhatsz egyet amiben semmilyen utalás nincs semelyik szereplő szexualitására. :)

2021. febr. 21. 15:07
 3/33 anonim ***** válasza:
38%
Ha a szexuális kisebbségek arányát nézzük a társadalomban, meg az ilyen szereplők arányát a filmekben, akkor még mindig jelentősen alulreprezentált csoportról van szó. Csak azért tűnik neked soknak, mert egy-két évtizede nem volt ennyire elterjedt ilyen szereplőket tenni filmekbe, sőt nem olyan régen még be is tiltották a filmet, ha ilyen szereplő volt benne. Tehát a "régi" filmekhez képest most soknak tűnhet, de valójában egyáltalán nem sok ilyen szereplő van.
2021. febr. 21. 15:29
 4/33 anonim ***** válasza:
56%
Mert most ez a trendi. Csak éppen a sok, az emberek arcába tolt meleg és egyéb tartalmakkal pont az ellenkező hatást érik el. Én elég toleránsnak ismerem magam, de pl. már én is lassan kerülöm azokat a filmeket és a sorozatokat, amiket direktben rajta van az LMBTQ cimke. Mert taszít, hogy ma már csak olyan film nyerhet díjat, amiben kötelezően egy homoszexuális karakter, vagy pár van. Ja, és ha még az egyik fekete is, a plusz pont.
2021. febr. 21. 15:31
 5/33 anonim ***** válasza:
44%
Több ezer éve úgy teszünk, mintha ezek az emberek vagy nem léteznének, vagy az ördög fattyai lennének. Szerintem a dolog történelmi kontextusából nézve röhejes, hogy mekkora katasztrófának élnek meg egyesek egy ilyen aprócska gesztust.
2021. febr. 21. 15:40
 6/33 anonim ***** válasza:
52%

5

Oké.De ha Te mondjuk nem szereted a pacalpörköltet vagy a rothasztott heringet és valaki aki meg oda van ezekért szinte minden étkezésnél az orrod alá dörgöli az étkeit,hogy márpedig ezek csodás eledelek.Az nem keltene benned kellemetlen érzéseket?

2021. febr. 21. 16:09
 7/33 anonim ***** válasza:
58%

De ha mondjuk nem a pacalpörköltet nem szereted, hanem a melegeket, és nem csak nem szereted, hanem olyan törvényeket hozol, amikkel aktívan ártasz nekik, akkor a hasonlatod hülyeség.

Emberek elnyomása és pacalpörökölt nem-evése közt van egy kis különbség.

2021. febr. 21. 16:14
 8/33 anonim ***** válasza:
36%

Netflix-nek inkább jellemzője ez, mint Amerikának.

Sőt!

Netflix ellen volt kemény tiltakozás, mert pedofíliát is úgy állította be, mint valami nagyon jó dolgot. [link]

2021. febr. 21. 16:57
 9/33 anonim ***** válasza:
81%

Nekem az egyik legjobb barátom meleg,és több ismerősöm leszbikus, de az,hogy egy mai "romantikus"-nak titulált sorozatban meleg nemi erőszakot ábrázoltak hosszasan, a főhős ellen ráadásul,nálam totál kiverte a biztosítékot. Hozzáteszem,ha hetero jelenet lett volna,attól is felfordul a gyomrom. Kiiktattam a sorozatot és abszolút arra álltam rá,hogy minden ilyesmit kerülök,csakazértis.

Tényleg nem értem,miért kell keverni a műfajokat.Elképzelem hogy a 10éves lányommal leülünk megnézni egy ilyen mai "romantikus" filmet...kész aknamező.

2021. febr. 21. 17:07
 10/33 anonim ***** válasza:
29%
Ezt teljesen hibás propagandának hívni. A filmművészet csak reflektál az adott korra és sarkított véleményt alkot hogy kérdéseket, vitákat vessen fel.
2021. febr. 21. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!