Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért tolják ennyire túl az...

Miért tolják ennyire túl az "érzékenyítést" már a)-főleg - amerikai filmekben, sorozatokban?

Figyelt kérdés
Rengeteg filmet, sorozatot néztem Netflixen és már számomra nagyon visszatetsző, hogy akármi a téma bele kell szőni leszbikusokat, meleg férfiakat stb. De szinte már mindegyikbe... Semmi bajom az ilyen emberekkel, van olyan barátom aki meleg nem ítélem el őket de már nagyon túlzás hogy ennyire erőszakosan tolják az ember arcába, persze legtöbbször szexjelenetekkel együtt. Ti mit gondoltok erről?

2021. febr. 21. 14:47
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Szeretem a melegekről szóló sztorikat, (Carol souya könyvei, Filmben imák bobbyért, és a hasonló komolyságúak) de bizony én is túltoltnak érzem hogy kötelező jelleggel behoznak mindenbe meleg szereplőket. HA nem csak azért lennének a történetben mert KÖLL, értékelném, de így zavar, és untat. Szórakoztat , sőt mi több, gyönyörködtet ha egy szépen összehozott meleg vagy hetero kapcsolatot látok filmben, vagy olvasok könyvben. De az nem hogy azért meleg egy karakter, hogy két percig azonos neműek is nyalakodjanak a filmben, Főleg ha az adott karakter hozza a hülye sztereotípiákat, akkor zavar. Nem csípem rúzsozott, direkt túljátszottan nőcis figurákat-ellenben az olyanokat mint a Star Trek Discoveryben a Culber-Stamets páros, akik saját jogukon is érdekesek voltak, nem CSAK azért mert melegek, nagyon bírom.
2021. febr. 22. 16:42
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

30-as, tök jó, így van értelme vitázni, ha nem fröcsögünk egymásra, máris közelednek a nézőpontjaink. Pl. meggyőztél arról, hogy az elfogadás igenis többet nyom a latban, mint gondoltam. Ennyi kellene csak a világnak, hogy kölcsönösen tiszteljük egymás értékrendjét.

Azért remélem egyértelmű volt az írásomból, hogy igen, én is elfogadom, sőt csodálom a nemváltókat a bátorságukért, de mind testileg, mind lelkileg megterhelő és kiszámíthatatlan kimenetelű procedúrának tartom, ezért nem helyeslem. Azért mégis úgy gondolom, cserébe elvárhatom, hogy ne lemaradottnak vagy szűk látókörűnek bélyegezzenek, csak egyszerűen különböző értékrendűnek; és ha mondjuk a művészvilágban, egyetemeken vagy egyéb liberális közegben dolgoznék, a nézeteim miatt ne lehetetlenítsenek el.

A sorozatokról még annyit, hogy pl. ami az utóbbi években a Grace Klinikában van, az abszolút természetesnek hat, nem gondolom, hogy a valóságban nagyobb arányban tűnnek fel, mint a sorozatban. És egyáltalán nem provokatívan, inkább didaktikusan de hiteles, szimpatikus figurákkal segíti a közösség elfogadását.

De ebből a típusú sorozatból van kevesebb.

Félreértés ne essék, alapjáraton imádom a polgárpukkasztást, de itt nagyobb a tét, fokozatosabban, türelmesebben kellene ezt csinálni. A mai sorozatokból egyébként is hiányolom a mondanivalót, de azt aztán igyekeznek mindenféle felszínes módon pótolni. Túlstimuláltak minket, lelkileg tespedt nézőket, ezért azt gondolják, hogy folyamatosan, minden jelentés nélkül és arrogánsan kell a többség arcába tolni a másságot. Ez szül sokakban ellenérzést.

Dwayne-nel példálózni..jajj a szívem :D Ennek a pszichológiáját is érteni kellene, hogy pl. egy külsőre "tökéletes férfi" miért akar egy -nagy valószínűséggel- tökéletlen nő lenni, vagy fordítva. Az általam látott példákból legalábbis nagyon kevés "ízléses" eredmény lett; az én olvasatomban ez egyenesen önsorsrontás.

2021. febr. 22. 19:21
 33/33 anonim ***** válasza:
(26)
2021. febr. 22. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!