Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen indokkal írnátok rá...

Milyen indokkal írnátok rá messengeren a tanítóra/óvónőre? Tanítóként lehet törlöm magam emiatt

Figyelt kérdés

Tanító vagyok és nagyon elegem lett. Hatalmas butaságokkal rám írnak a szülők. Ha mindenki csak 1x kérdez havonta az is napi 1 üzenet. Ráadásul általában valami "hatalmas gond" van, tehát a megválaszolása nem annyi, hogy "holnap első óra olvasás".

Azt gondolom, hogyha nagyon nagy baj van az iskolában megtalálnak a tanítási időben, egyik nap reggel, másiknap délután, ha a munka nem engedi akármikor. Ha valami sürgősen kell az iskola telefonszámán keresztül elérnek, ha a gyerekekkel vagyok. De egyéb probléma ne legyen mar annyira fontos, hogy engem otthon este 8-kor vagy reggel fél 7kor hívjanak!

Pl tegnap: mennyi szorgalmit kellett volna az online tanítás alatt csinálni a gyereknek 3 csillagért, mert én 2 csillagot adtam az övének, egy másiknak meg 3-at. Aztán persze elmondtam, hogy konkrétan a feladatok számával volt összefüggésben és a hibák számával. De most ezt komolyan meg kérdezni? Ráadásul a támadás folyamatosan...

Arra gondoltam hogy valahogy töröltetem magam. Az egyik szülő még a magán számom is el akarta kérni.

2021. ápr. 20. 09:08
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
86%
40-es, teljesen igazad van, illene/kellene válaszolnia. De ha megfigyelted, az utóbbi kommentekben a kapcsolattartás csatornáján ment a vita. Gondolom, nem lenne ellenedre, ha nem messengeren, hanem e.mail-ben kapnál egy munkanapon belül korrekt és megnyugtató választ. Azt, hogy a szülőt nyugtalanítja egy probléma, próbál kapcsolatba lépni, és az üzenetei eltűnnek valamilyen fekete lyukban, semmi válasz, én is felháborítónak tartom. Talán megegyezhetünk abban, hogy a pedagógusoknak kötelessége reagálni, főként fontos kérdésekben, a csatorna pedig megegyezés kérdése, ne diktátum legyen.
2021. ápr. 25. 18:10
 42/47 anonim ***** válasza:
0%
A padagógus nem a 112-es hívószám szinonímája. A szülők ne zaklassanak mindenféle csip-csup üggyel. Ha gondjuk van valamivel írjanak e-mailt és majd jön rá válasz. Én nem állok rendelkezésre 0-24-ben.
2021. máj. 2. 12:49
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt nem is várja el senki. A messenger nem olyan, hogy azonnal válaszolni kell. Furák vagytok ti tanárok. Volt, hogy ráírtam az ofőre, hogy szeretnék vele beszélni, mikor ér rá. Erre visszaírt, hogy most nem. Hát, ha most akartam volna vele beszélni, akkor elhívom, direkt azért kérdeztem, hogy neki mikor jó? Erre még ezt is zaklatásnak veszi, komolyan nem értem. Nem kell azonnal válaszolni, válaszol, ha ráér, ha van ideje, de azért illene.
2021. máj. 2. 17:51
 44/47 anonim ***** válasza:
22%

#43! Én ezt úgy szoktam, hogy írok egy üzit, hogy "ha ráérsz, csörögj rám!"

Ha sok a dolga, visszaír, hogy mennyire sürgős? Válaszomtól függően, van hogy 10 perc múlva hív is, de van, hogy csak 3-4 nap múlva beszélünk. Ez így nekem teljesen rendben van.

2021. máj. 2. 20:30
 45/47 anonim ***** válasza:

Jajj utolsó..

Mert a “mikor ér rá?” meg a “ha ráérszre” nem passzol ám ugyanaz a visszakérdezés, ugye?

Mindkettőre teljesen oké a “mennyire sürgős?” kérdés, az előtted író tanárának is futotta volna erre a válaszra, ha nem suttyó.

Amiért a gyerek rosszabb értékelèst kap, az pedig nem csip csup ügy. Azért havonta egy tanártól egy darab egyes házihiányra már jó, ha eléri a kettes átlagot szerencsétlen gyerek..

Ha a tanár nem tudja kiadni korrekten a dolgokat, akkor káosz van. Most pl szóban terjedt az oviban, mikor ültetünk(ma). Virágot kellett volna hozni. Fele kupac szülő arra emlékezett, hogy holnapra kell, meg is kérdezték egymástól és megerősítették egymást a rosszban. Le kellett volna írni emailben, hogy mára kell a virág, ezt elküldeni pénteken és most tudna mindenki ültetni.. Az oké, hogy leírták 2 hete, de sok szülő nem emlékezett rá. pedig ezek szülők, nem is harmadikosok, vagy más kisgyerek.. na mindegy.

Korrekt információáramlásról a tanár felelőssége gondoskodni. Bármilyen csatornán, csak a csatornát ismerjék a szülők is!

2021. máj. 3. 08:26
 46/47 anonim ***** válasza:

Egy szülő igenis emlékezzen arra, hogy 2 hete milyen tájékoztatást kapott!

Írja le, ha nem megy fejben! El vannak tévedve a saját kötelességüket illetően. A tanár pedig nem az ő saját alkalmazottjuk. Kapjanak már a szülők a fejükhöz.

2021. máj. 3. 08:52
 47/47 anonim ***** válasza:
46%

Nyilván, senki sem mondta, hogy egy felnőtt ne emlékezzen a 2 hetes tájékoztatásra, azért hoztam fel, hogy mert ők felnőttek! egy kisgyereken ilyet nem lehet számonkérni, mikor felnőttnek sem megy. Ráadásul munkahelyen is ha megbeszélünk valamit kéthétmúlvára, vagy mittudomén magánorvosi időpont vagy kutyakozmetika, akkor jön az emlékeztető előző munkanap, hogy "szeretnék megerősítést kérni, hogy jó e a holnapi időpont" vagy ilyenek.. Ha meg nem vagy biztos benne, akkor felhívhatod, vagy írhatsz emailt, hogy jövő héten mikorra is kell mennem?

Kell, hogy legyen segítségkérőfelület, mert még a felnőttek is hibáznak, nemhogy egy gyerek!

Képzeld el, hogy naponta 5 dátumot kapsz két hétre előre, minden egyes nap. Így már nem könnyű emlékezni! Az ember gyereke naponta 6x kap dátumokat minden egyes nap 6 különböző tárgyból különböző időkre előre.. Nem lehet hibáztatni, amiért egyet egyet olykor eltéveszt! Kell felületet biztosítani a hibája megoldására, hogyha ki akarja javítani a dolgot, kérdezhessen(vagy a nevében a szülő, pláne kicsiknék, akik nehezen írnak!)

2021. máj. 3. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!