Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen indokkal írnátok rá...

Milyen indokkal írnátok rá messengeren a tanítóra/óvónőre? Tanítóként lehet törlöm magam emiatt

Figyelt kérdés

Tanító vagyok és nagyon elegem lett. Hatalmas butaságokkal rám írnak a szülők. Ha mindenki csak 1x kérdez havonta az is napi 1 üzenet. Ráadásul általában valami "hatalmas gond" van, tehát a megválaszolása nem annyi, hogy "holnap első óra olvasás".

Azt gondolom, hogyha nagyon nagy baj van az iskolában megtalálnak a tanítási időben, egyik nap reggel, másiknap délután, ha a munka nem engedi akármikor. Ha valami sürgősen kell az iskola telefonszámán keresztül elérnek, ha a gyerekekkel vagyok. De egyéb probléma ne legyen mar annyira fontos, hogy engem otthon este 8-kor vagy reggel fél 7kor hívjanak!

Pl tegnap: mennyi szorgalmit kellett volna az online tanítás alatt csinálni a gyereknek 3 csillagért, mert én 2 csillagot adtam az övének, egy másiknak meg 3-at. Aztán persze elmondtam, hogy konkrétan a feladatok számával volt összefüggésben és a hibák számával. De most ezt komolyan meg kérdezni? Ráadásul a támadás folyamatosan...

Arra gondoltam hogy valahogy töröltetem magam. Az egyik szülő még a magán számom is el akarta kérni.

2021. ápr. 20. 09:08
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
94%

Engem az egyik óvónő magától bejelölt, a másikat én jelöltem. Az első magától írt üzenetet is, küldött képet a beszoktatás alatt először alvó gyerekről. Azóta kommunikálunk messengeren, de általában ritkán. Boldog szülinap, névnap, újév, XY ma nem megy ne várják és ők is tájékoztatnak, pl: hamar abbahagyta a sírást, nem volt gond; megyek-e ebédkor mert a gyerek állítja... stb.

Ami a te esetedben jó lenne, ha csinálnátok egy fb. csoportot az osztálynak és megmondanád, hogy ott kereshetnek. Ha nem felel meg, akkor fogadó órán.

2021. ápr. 20. 09:42
 12/47 anonim ***** válasza:
91%
Ne igazolj nekik vissza, ne reagálj az üzeneteidre. Te facebookon nem a 2/a osztály tanítója vagy, hanem Magánember Gizi, senki ne zaklasson ott, nem azért van. Nálam is be szoktak próbálkozni egyébként, fogorvos vagyok, vasárnap délben simán felállítanának az ebéd mellől, ha hagynám. Elejétől fogva következetesen nem jelölök vissza, nem is reagálok senkinek semmiért. Van egy tól-ig munkaidőm, akkor vagyok elérhető.
2021. ápr. 20. 09:45
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Csoportos messenger es az elejen leszogezni hogy mettol meddig nezel ra.

Szerintem manapsag amikor mindenkinek a kezeben a telefon, elmosodtak az olyan hatarok, mint ami a mi csaladunkban vezetekes telefon eseteben meg volt h 20ora utan nem hivunk es nem fogadunk hivast.

Ugyanez mobilnal ugy alakul hogy reggel 7elott es este 20utan le van nemitva a telefonom.

Ha a munkahelyem olyan lenne, 8-18oraban huznam meg a hatart.

Le kell fektetni a szabalyokat es a szulo is megtanulja.

De egy kozos csoportban a legtobb szulo megvalaszolja a masiknak ha nem tanarspecifikus.

2021. ápr. 20. 10:08
 14/47 anonim ***** válasza:
90%
A messengerben az a jó, hogy akkor nézed meg amikor akarod, így ha valaki éjjel 3-kor rád ír, nyilván nem nézed meg azonnal, azt is megteheted, hogy egyáltalán nem nézed meg az üzenetet, vagy csak két nap múlva válaszolsz. Ezek miatt nem gondolom egyenértékűnek a telefonos zaklatással, az sokkal durvább. Ha nem válaszolsz nekik abba fogják hagyni az írogatást.
2021. ápr. 20. 10:13
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

Semmi esetre sem keresnék semmilyen pedagógust vagy más hivatalos személyt a privát messengerén keresztül, hacsak előtte nem beszéltük meg, hogy neki ez rendben van, vagy akár kifejezetten így kéri a megkeresést. Normális esetben az út a telefon vagy a hivatalos e-mail cím.

Egyébként be tudod állítani, hogy pl. csak az ismerőseid, vagy még ennél is szűkebb kör legyen jogosult írni neked a messengeren, a többiek akkor egyáltalán nem is tudnak üzenni. Mindenképp érdemes lenne világossá tenni, hogy milyen platformokon és milyen időszakban érhetnek el.

2021. ápr. 20. 10:13
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mennyire vagy kezdő, de sajnos ott "rontottad el", hogy a legelején nem húztál meg egy éles határt. Nem tehetsz róla, ezt a mai világban, amikor mindenki a nap 24 órájában elérhető, nagyon nehéz megtenni, és a legtöbb ember csak rossz tapasztalatok árán tanulja meg, hogy nála ezek a határok hol vannak, de talán még most sem lehetetlen a feladat.

Döntsd el, milyen felülete akarsz kommunikálni a szülőkkel (e-mail, FB-csoport stb.), és arra írj egy határozott hangú üzenetet arról, hogy a jövőben ezen a módon vagy az iskolában személyesen fogadod a megkereséseket, máshogy NEM. Pont. Sokat segít, ha nem tegeződsz össze a szülőkkel, az már eleve arra kényszeríti őket, hogy tartsák meg a három lépés távolságot, de ennek inkább a jövőben lehet jelentősége ha ezzel a társasággal már tegeződsz, akkor mindegy. De hidd el, rengeteget számít.

A következő osztályodnál pedig már az első szülőin érdemes ezzel indítani, hogy elmondod, milyen csatornákon lehet megkeresni, sőt, akár azt is egyértelművé teheted, hogy nem szeretnél a szülőkkel ismerős lenni a közösségi oldalakon. Nálunk egy egyik gyerekem ofője ezt csinálja, nem gond, engem sem érdekel különösebben a magánélete.

2021. ápr. 20. 10:18
 17/47 anonim ***** válasza:
20%

Mindenki, aki emberekkel foglalkozik két facebook profilt tart fent. Az egyiket munkára(tanár/óvónő/pszichológus/családsegítő/fejlesztő/bármi), a másikat pedig magáncélra használja. Ügyesen kell szelektálni mit kivel osztasz meg. A hivatalos facebookodon kellene lennie egy olyan csoportnak, hogy 1/B, 2/A, meg ilyenek, olyan osztályok, ahol tanítasz, oda írogatnák a közérdekű kérdéseket, infókat(pl szmk, meg ki mit hoz farsangra). Így ha értesítés jön, látnád melyik osztályhoz tartozik az adott szülő.

Aztán a hivatalos facen (csak ott, előre elmondod, hogy a másiknál nem fogsz reagálni) írhatnának rád privátban a szülők, előre felhívod a figyelmüket, hogy osztály, gyerek szerepeljen a kérdés elején.

Szerintem erre illene válaszolnia a tanároknak, a személyes kapcsolattartás fontos, illetve fogadóórát manapság nem is nagyon lehet összehozni..

Továbbá legyen egy emailes csoport és egy gdrive, ahova a fotók mennek és a hivatalosabb közérdekű infók.

Aztán nálunk kitalálták, hogy mivel veszélyes a fogadóóra, az óvónő elérhető minden egyes nap 11:50től 12:00ig, ott lehet még értekezni vele "személyesen" a gyereket vagy családot érintő privát dolgokról fogadóóra helyett. (Szinte senki sem hívja őket)

Szerintem neked kell ezt jól szervezned, én nagyon fontosnak tartom ezt.. esetleg annyit tehetsz, hogy az szmks anyukákat kijelölöd központi információ elosztó anyukáknak, akiknek lejelented, hogy a hét valamelyik napján tollbamondás lesz, nekik meg feladatuk elérni a szülőket, hogy tudják, meg ilyesmi..

Szerintem ez fontos, én biztos rákérdeznék a gyerekem érdekében, hogyha valami nem tiszta, hogy az értékelése miért olyan, amilyen.. Nagyon fontos a tanári szakmában(is) a következetesség, rengeteg sebet szerezhetnek a gyerekek, ha nem vázolod tisztán a dolgokat.. Van egy szuper csoport facen, az online otthonoktatás, meg biztos van pár tanáros közösség, ahol segítenek eligazodni a rendszerben, hogy csináld számodra is kényelmesen és időtakarékosan..

Szerintem nem oké, hogy a gyerek nem tudja előre, hogy milyen elrontással mit veszít, illetve mivel mit nyerhet, erre kellene valami egyezményeset kitalálnod.. Emlékszem én is szívtam sokszor, hogy van "kis hiba" meg "nagy hiba" és sosem tudtuk melyik melyik, mert a tanár nem osztotta meg mi alapján dönt hogy egy vagy két vonallal húzza alá a rosszat, fél vagy egész pontot veszt e vele az ember..

Szóval tök oké, hogy a szorgalmipontos feladatszámtól és hibától függenek, csak gondoskodj arról, hogy ez mindenkihez eljusson.. Vagy ha következetesen csinálod ezt, hogy lehet, hogy a szülőknek rá kell kérdezni, és majd 1 év alatt nem tudták? Valami nem oké az információáramlásban és erről a tanár feladata gondoskodni(vagy kijelölni valakit, aki gondoskodik erről).

Esetleg ha már adtál ki tájékoztatást a szorgalmipontozási módszeredről, ami x helyen(emailen, szülőis papíron, facecsoportban bárhol! elérhető), anyuka figyelmét fel kell rá hívni, hogy kellemetlenül érezze magát, hogy nem figyelt korábban hol tud utánanézni a bajának, na ilyenkor garantáltan nem keres legközelebb, hanem előbb utánanéz, vagy a közös facecsoportban kérdez.

"Kedves Anyuka!

Biztosan emlékszik, hogy a szülőin megbeszéltük, hogy a pontozási módszereimet elküldtem emailben az egész csoportnak! Amennyiben elolvasta, tudhatná, hogy csak hibátlanul megoldott szorgalmi feladatokra jár csillag, előre leírtam. Ahogy egész eddigi évben, a mostani helyzetre is ez a szabály volt alkalmazva, és a továbbiakban is ez alapján fogok eljárni. Zalánka azért kapott 2 csillagot, mert ugyan 3 feladatot csinált meg, de a harmadikat rosszul. Hibátlan feladatokért jár egy csillag, így ő kettőt kapott, amíg Tomika három hibátlan feladatra hármat. Biztosan megérti, hogy csak helyes megoldást fogadok el, de szóban megdicsértem Zalánkát, hogy próbálkozott! Kérem a továbbiakban ne a magán, hanem az iskolai profilomon keressen (link), és szíveskedjen elolvasni a tájékoztatót, amit év elején átküldtem! Üdv.: aláírás..

Ilyen után egyik sem pattogna többet, és terjed is a hír egymásközt, hogy kérdezés helyett olvassák a tájékoztatót.. RENGETEG időt megspórol.

2021. ápr. 20. 10:35
 18/47 anonim ***** válasza:
28%
Én közös messenger csoportot sem csinálnék. Menjen be az iskolába, és keressen meg személyesen, ha annyira életbevágóan fontos. Van szülői értekezlet, van fogadóóra. Vagy nagyon maximum oké, írjon emailt, ha annyira nem ér rá reggelig vagy hétfőig. Mi ez a hülye telefonálgatás meg irogatás? Amikor én voltam iskolás, anyámnak eszembe nem jutott hivogatni a tanáraimat. Fú engem a hideg ráz ettől az egymás magánszférájába belemászástól, ezt okozta ez a nyomorult közösségi média, hogy az emberek azt hiszik, hogy van közük a másik emberhez, egyszerűen nincsenek már határok.
2021. ápr. 20. 11:07
 19/47 anonim ***** válasza:
68%
Nehogy már tanárként a szabadidőmben messengerezgetnem kelljen a szülőkkel. Komolyan, ne vicceljünk már.
2021. ápr. 20. 11:10
 20/47 anonim ***** válasza:
90%
Az első szülőin mindig elmondom, hogy csak e-mailekre válaszolok és csak 8-16-ig. Facebookon nem igazolom vissza őket és a telefonszámomat nem adom meg. Az utóbbira külön oda kellett figyelnem, mert volt olyan kollégám, aki előszeretettel osztogatta a telefonszámokat.
2021. ápr. 20. 11:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!