Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen indokkal írnátok rá...

Milyen indokkal írnátok rá messengeren a tanítóra/óvónőre? Tanítóként lehet törlöm magam emiatt

Figyelt kérdés

Tanító vagyok és nagyon elegem lett. Hatalmas butaságokkal rám írnak a szülők. Ha mindenki csak 1x kérdez havonta az is napi 1 üzenet. Ráadásul általában valami "hatalmas gond" van, tehát a megválaszolása nem annyi, hogy "holnap első óra olvasás".

Azt gondolom, hogyha nagyon nagy baj van az iskolában megtalálnak a tanítási időben, egyik nap reggel, másiknap délután, ha a munka nem engedi akármikor. Ha valami sürgősen kell az iskola telefonszámán keresztül elérnek, ha a gyerekekkel vagyok. De egyéb probléma ne legyen mar annyira fontos, hogy engem otthon este 8-kor vagy reggel fél 7kor hívjanak!

Pl tegnap: mennyi szorgalmit kellett volna az online tanítás alatt csinálni a gyereknek 3 csillagért, mert én 2 csillagot adtam az övének, egy másiknak meg 3-at. Aztán persze elmondtam, hogy konkrétan a feladatok számával volt összefüggésben és a hibák számával. De most ezt komolyan meg kérdezni? Ráadásul a támadás folyamatosan...

Arra gondoltam hogy valahogy töröltetem magam. Az egyik szülő még a magán számom is el akarta kérni.

2021. ápr. 20. 09:08
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk a tanárnő csinált egy Facebook osztály csoportot oda rakott be minden információt, illetve az osztály képet,vagy kérést stb, illetve tavaly az online tanulásnál is oda is rakott fel infót, messengeren is ha nagyon fontos volt tudtam neki írni illetve nekünk messengeren küldte el az etika házit.
2021. ápr. 20. 20:35
 32/47 anonim ***** válasza:
74%

Összeteszem a 2 kezem az elsős fiam tanítójai miatt!

Mivel szeptember óta mi szülők be se léphetünk az ajtón személyesen nem találkozhatunk velük, se fogadóóra se semmi, ezért augusztusban kaptunk az első szülőin mobilszámokat, email címet, messenger elérhetőséget mindkét tanárnőhöz, és jelezték hogy bátran keressük őket ha bármi van.

Nyilván igyekszem nem zsibbasztani őket minden hülyeséggel de azért szoktam nekik írni ha van valami. Elolvassa mikor ráér, válaszol mikor ráér.

Ha a kérdezőt zavarja tiltsa le őket aztán jónapot. Vagy mondjon fel keressen olyan foglalkozást ahol nem kell emberekkel kommunikálni. Mondom ezt úgy, hogy tudom a T.szülőtársak mennyire ostobák és erőszakosak tudnak lenni néha.

Plusz ügyfélszolgálaton dolgozom tehát tudom milyen zsibbasztóak az emberek, ezért soha de soha nem igazoltam vissza egy ügyefelet sem fbon :D

2021. ápr. 20. 21:11
 33/47 anonim ***** válasza:
64%

Basszus, ez egy olyan szakma, ahol a gyerekkel együtt jár az egész pereputtya. Akkor is, ha teljesen érdektelenek a gyerek dolgaival kapcsolatban (ez pont ugyanúgy probléma), akkor is, ha helikopterkednek és akkor is, ha az ágyipoloskát meg tetűt hozzák otthonról. Ez ilyen.

Ha nem bírod, talán nem vagy jó helyen.

Én akármit meg tudok beszélni a gyerek tanítójával. Azt is, hogy "Pistike nagyon rosszul alszik éjjelente, fáradt lesz a suliban". Jön is rá a válasz perceken belül, hogy észrevette már tegnap, de akkor ma nem macerálja annyit.

Tanítóként- azt gondolom, én is elvárnám, hogy a szülőt érdekelje a gyereke. A messenger kb e-mail-kategória, nincs azonnali válaszkényszer. Le lehet némítani, figyelmen kívül lehet hagyni, és könnyebben le is lehet rázni ott a szülőt 1-1 lájkkal vagy emojival, mintha az iskola kapujában, munkaidő végén kapná el valaki a pedagógust "csak 2 mondatra".

2021. ápr. 21. 09:30
 34/47 anonim ***** válasza:
92%
Az oké, hogy a pedagógus legyen elérhető a gyerekkel kapcsolatban, elsősorban munkaidőben. De ne legyen kényszer a messenger, és nem is várható el, hogy pont ezt a fórumot használja, ha nem akarja. Elsősorban az iskolának kellene kidolgozni a kapcsolattartás csatornáit. A ped.akkor vállalja be a messengert, ha neki is kényelmes. Ha nem, megad egy e.mail címet. Én pl szülő is vagyok és ped is. A saját osztályomnak és a szülőknek csináltam egy levelező csoportot, minden megkeresésre 24 órán belül reagálok. Plusz van egy másodlagos mobilom, amit este és hétvégén kikapcsolok. Egyébként elérhetnek rajta. A gyerekem oszrályfőnöke viszont a legritkább esetben reagál e.mailre, csak ha betegséget jelentünk be. Egyébként mintha fekete lyukba menne, ami szerintem is bosszantó, főleg, ha az ember tényleg lényeges dologgal kapcsolatban keresi. Szóval a ped reagáljon, de a csatornát hadd válassza meg a saját igényei szerint.
2021. ápr. 21. 12:23
 35/47 anonim ***** válasza:
21%

"ne legyen kényszer a messenger, és nem is várható el, hogy pont ezt a fórumot használja, ha nem akarja."

Egészen egyszerűen csak tudni kellene kezelni ezeket a felületeket is. Lehet rajta némítani, szűrni, csoportot csinálni, és mivel nem telefon, egyszerűen nincs kényszer azonnal reagálni.

Megjegyzem, hogy bár én is minden baromsággal simán zargatom a tanítónőt, neki sem okoz gondot este 10-kor még üzenetet írni, csak mert elfelejtett valamit, vagy mutatni szeretne valamit.

2021. ápr. 21. 13:06
 36/47 anonim ***** válasza:
85%
35: de miért kellene tudnia kezelni ezeket a felületeket is? És ha tudja is kezelni, de nem akarja, akkor miért erőlteted? Mert neked kényelmes? Ez nem így működik. Ha mondjuk egy bankkal vagy kapcsolatban, ott sem te mondod meg, hogy akkor most messengeren akarsz érdeklődni az egyenlegedről, hanem a bank hivatalos oldalán és elérhetőségein léphetsz kapcsolatba velük. Ez az iskolai és óvodai dolgozókkal is így van. De mondjuk egy állami kórházban a gyereked kezelőorvosának sem írogathatsz messengeren, csak a hivatalos elérhetőségeken. Akkor miért kell ezen rugózni? Majd a pedagógus megmondja, hogy hol, hogyan, mikor érheted el és pont.
2021. ápr. 21. 13:14
 37/47 anonim ***** válasza:
34%

Nem kell(szerintem), de az email macerásabb neki. Képzeld ha be kellene írogatni a szülő emailjét, név(sokszor kamu név) alapján keresgélni mégis kinek az anyja, emlékezni az emailcímekre és a nevekre is.. Az email ezerszer macerásabb, mint a facebook, de ha ő nem úgy érzi, akkor tessék csinálni olyat, nálunk ugye mindkettő van. Nem tudom, hogy az intézmény dolga e meghatározni a kapcsolattartás módját, mert mit csináljon szerencsétlen facehez nem értő, ha az iskola a közösségi média felületét jelöli ki, vagy miért szívjon a facehez értő mert valakinek nem megy.. szerintem ez nem egyezményes. Nálunk oviban van, aki viberen kommunikál a szülőkkel, én ehhez nem járultam hozzá, szerencsére nálunk nem ezt szavaztuk meg a szülőin óvónők és szülők együtt..

Én emailben is benne vagyok egyébként, ha csak rajtam múlna legyen viber, csináltatok másik számot, de az, hogy nincs egyezményes információs csatorna, ahol egyértelműen nem jutnak el az információk illetve a szülők ésszerű kérdése hatalmas butaságnak van bélyegezve és inkább tiltáshoz folyamodna a pedagógus, mint nyílt kommunikációhoz..

És ezt egy olyan embertől, akinek hivatalos ügye van a másik féllel.. nagyon szakmaiatlan.

2021. ápr. 21. 13:25
 38/47 anonim ***** válasza:
78%
Az a szakmaiatlan, hogy nem hivatalos csatornákon tartják a kapcsolatot. Legjobb az e.napló vagy a hivatalos, iskolai e.mail cím. Pont ezért kell a hivatalos csatorna, hogy az ügyeknek és a problémáknak nyoma maradjon, és ne mosódjon össze a privát és a hivatalos szféra. Minden más nagyobb intézményes rendszerben, bank, kórház, biztosító társaság, stb. így van. Pont a tanítónőnek legyen kötelessége beáldozni a privát szféráját vagy olyan csatornát választani, ami neki valamiért kellemetlen de a szülő úgy óhajtja? A komolyabb és nagyobb iskolákban egyébként a kapcsolattartást pont az ilyen esetek miatt szabályozzák is. De így működik az Oktatási Hivatalnál is. Ott pl. a Zoom is tilos kapcsolattartásra. Csak pont Icuka néni álljon mindig és minden fórumon rendelkezésre, hogy éjjel 11-kor megmondja, hogy milyen színű wc-papír gurigát kell másnap bevinni?
2021. ápr. 21. 14:02
 39/47 anonim ***** válasza:
12%

"de miért kellene tudnia kezelni ezeket a felületeket is? "

mert használja!

Ez pont olyan, mint amikor a fb miatt siránkoznak, hogy jajj, az xy látta a fotómat, meg mit keres ott, miért ír oda, én ezt meg azt nem akaroom látni, miért kell néznem... meg kell tanulni kezelni őket, ha már használja az ember. Ilyen egyszerű.

2021. ápr. 21. 15:51
 40/47 anonim ***** válasza:
67%

Ahogy olvastam a válaszokat, kezdtem magam szégyellni, hogy jé, én is szoktam ám írni a tanároknak. Nem mondom, hogy gyakran, de mondjuk havonta egyszer igen. De én inkább a 32-33-assal értek egyet, ez egy ilyen szakma, illene válaszolni!

Pl. most a lányom nem jár iskolába a covid miatt, és vizsgákat kell tenni. Némelyik tanárnak hiába írok,hiába könyörgök, hogy tájékoztasson már, hogy mi a fenét kell a gyereknek csinálni az érdemjegyért. Fogadóóra meg nincs, nem is lehet bemenni a suliba. Volt, hogy csak azt írtam, hogy írja meg, mikor ér rá, mikor tudom felhívni, még arra sem válaszolt semmit. Azért ezt így nem lehet csinálni, ha valaki emberekkel foglalkozik!

2021. ápr. 25. 17:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!