Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen indokkal írnátok rá...

Milyen indokkal írnátok rá messengeren a tanítóra/óvónőre? Tanítóként lehet törlöm magam emiatt

Figyelt kérdés

Tanító vagyok és nagyon elegem lett. Hatalmas butaságokkal rám írnak a szülők. Ha mindenki csak 1x kérdez havonta az is napi 1 üzenet. Ráadásul általában valami "hatalmas gond" van, tehát a megválaszolása nem annyi, hogy "holnap első óra olvasás".

Azt gondolom, hogyha nagyon nagy baj van az iskolában megtalálnak a tanítási időben, egyik nap reggel, másiknap délután, ha a munka nem engedi akármikor. Ha valami sürgősen kell az iskola telefonszámán keresztül elérnek, ha a gyerekekkel vagyok. De egyéb probléma ne legyen mar annyira fontos, hogy engem otthon este 8-kor vagy reggel fél 7kor hívjanak!

Pl tegnap: mennyi szorgalmit kellett volna az online tanítás alatt csinálni a gyereknek 3 csillagért, mert én 2 csillagot adtam az övének, egy másiknak meg 3-at. Aztán persze elmondtam, hogy konkrétan a feladatok számával volt összefüggésben és a hibák számával. De most ezt komolyan meg kérdezni? Ráadásul a támadás folyamatosan...

Arra gondoltam hogy valahogy töröltetem magam. Az egyik szülő még a magán számom is el akarta kérni.

2021. ápr. 20. 09:08
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
83%

Tanár vagyok. Rajta sem vagyok a facebookon emiatt. Se messenger, se más.

Van telefonszámom, email címem, valamint személyesen szívesen beszélgetek.

2021. ápr. 20. 11:39
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk iskolába bemenni nem lehet, telefonon csak titkárnővel lehet beszélni, mobil számát nem adja meg a tanárnő, e-maileket ritkán olvas elmondása szerint. Soha nem kerestem hülyeséggel. Ha mi van házi kérdésem volt, akkor van olyan szülő, akivel jóban vagyok, vele megbeszélem. De volt, hogy ráírtam a tanítónőre, mert fontos volt. Pl kórházi kezelés miatt online tanítás 1 hetén nem tudott részt venni a fiunk. Valahol jeleznem kellett. De volt, hogy ő írt rám.
2021. ápr. 20. 11:47
 23/47 anonim ***** válasza:
6%

Mielőtt elolvasnám a válaszokat:

Szűrd a szülők üzeneteit és mittudomén napi 2x (reggel 7:30 és du 15:30) olvasd el. Amire szükséges válaszolsz, többit csak "nyugtázod" és ennyi.

Hogy milyen indokkal szoktam ráírni a tanítónénire? Lényegében bármilyennel. Nem tudtam nyilatkozatot nyomtatni, írtam az üzenőbe, mennyi maszk kell, ki lesz az ügyeletbe, mikor lesz xy ügyeletbe, mi a receptje a sósrúdnak, ami a gyerekemnek ízlett, szomorú volt a gyerek vmi teljesítmény miatt, ugye fogják még csinálni, ahol pótolhatja, stb.

Tényleg bármi miatt írok, amit fontosnak tartok.

2021. ápr. 20. 11:57
 24/47 anonim ***** válasza:
92%
Hát, én inkább azt mondom, hogy messengeren írok. Azt akkor nézi meg és akkor válaszol, mikor ráér. Ha hívom, honnan tudjam, hogy nem rosszkor? Az ovit szoktam hívni, de mire megtalálják akit keresek, illetve nem egyszer volt, hogy elfelejtették, mert ment volna a csoportba, hogy felírja, de szembeszaladt egy kisgyerek és hasraesett, stb... mindenben jobban szeretem az írást. Én is emberekkel dolgozom, a magán profilomon én sem válaszolok, nem jelölök vissza klienseket, ellenben aki nem ismerősöm, az a profilomon egyből látja a munkahelyi oldalam linkjét, ott lehet írni privátban. És a kollegák is így csinálják. Mert egy nyilvános face csoportba vagy csoportos üzenetbe nem biztos, hogy be akarom írni, hogy most azért nem megy a gyerek, mert pl. hasmenése van... vagy nem visszük obiba, mert .. na. Ez nem tartozik másra.
2021. ápr. 20. 13:44
 25/47 anonim ***** válasza:
71%
18-as hol élsz? Szeptemberben bekisertuk a gyereket és azóta nem lephettünk be az iskolába.a gyereket kilokik az utcára du. Nincs szülő,se fogadó óra. Nem tudsz másképp beszélni a tanárral. Csak a Messenger marad, még mindig jobb mint a hivogatás.
2021. ápr. 20. 14:16
 26/47 anonim ***** válasza:
98%

Elég sokan leírták már, a határok ott lesznek ahol te kijelölöd őket. Nagyon határozottan és következetesen.

Tanítóként engem nem zavar a messenger, szeretem, mert akkor válaszolok amikor ráérek. De tényleg csak akkor. Nem érzem kötelességemnek, hogy azonnal visszaírjak mindenkinek, nekem is van magánéletem. Sokan jelzik ott pl. hogy beteg lett egy gyerek, visszanyomok egy lájkot, hogy láttam és kész. Viszont egy szülő sem ismerősöm, a messengerhez ez nem szükséges és a személyes profilom a magánügyem.

A közérdekű infókat az osztálycsoportban megosztom, de nálunk nincsenek a leírthoz hasonló idióta kérdések. Ezt elég nehéz ügy, tapasztalatom szerint leginkább az kell hozzá, hogy az illetőket nagyon határozottan leállítsd. A szülők többsége azért tök normális és nem is ír ilyeneket, de mindig akad egy-egy aki megpróbálja. A legutóbbi ilyet pl. úgy kezelem, hogy tőmondatokban válaszolgatok neki, elég jól leszokott már a felesleges körökről. Gyerekkoromban félévente volt egy szülői, ha meg baj volt valakivel akkor felhívták a szülőket. Ahhoz képest ez, ami most van a másik véglet, a szülőknek is el kell fogadni, hogy nem kell a gyerek minden percéről tudni.

Támadás... na ez egy nehéz kérdés. Attól, hogy letörlöd magad ezt nem fogják befejezni. A kezelése sok összetevős történet. Egyrészt függ a vezetőtől is, hogy tud e- korrekt lenni vagy nyalizik a szülőnek esetleg csak a tanárnak lehet igaza, mert egyik véglet sem jó. Másrészt függ a szülőtől is, hogy kinél mi a célravezető. Azután függ a saját személyiségedtől is, hogy hogyan reagálsz. Egy biztos, ezt csak határozott fellépéssel lehet leállítani. Nekem is van kollégám akibe állandóan belekötnek, mert érzik rajta, hogy vele meg lehet csinálni. Érdekes velem ezt nem merik megjátszani. Pedig nem bántom őket és lehet velem is beszélni a problémákról csak elvárom a normális hangnemet és ez szerintem kimondatlanul is érződik.

2021. ápr. 20. 14:16
 27/47 anonim ***** válasza:
7%

17es vagyok, mi alapján vagyok lepontozva? De komolyan érdekel! Azt gondoljátok, hogy a szülőnek nincs köze a tanár értékeléséhez? Vagy fogadja el csendben, ha valamit igazságtalannak ítél? A házirendben (vagy iskolai szabályzatban?)is benne van, hogyan pontozhatnak a tanárok, ez fontos, világosnak kell lennie mindenki számára! Ez a tanárság nem valami tejhatalom, hogy fogd be, meg se szólalj és hagyj, így van mert így akarom..

Aki korrekt, az előre lefektetett és a házirenddel nem ütköző szabályok szerint jár el! Aki meg nem korrekt, azt az igazgatónál számon lehet kérni.

Meg mi az, hogy fogadóóra? Hát ti nem covidoztok? Komolyan itt vannak a tüntetések, ne vigyük a gyereket, de szervezzünk le egy egész órát egy darab kérdésre ahelyett, hogy korrekt problémakezelő érintkezésmentes felületet biztosítanátok? Vagy ha már másik profilt, facebookcsoportot, csoportos emailt lusták vagytok csinálni, és az ember a telefonálgatás helyett az egyetlen létező felületen rátok ír egy szerintük (információhiány miatt) igazságtalannak ítélt értékeléssel kapcsolatban, akkor már meg vagytok sértve? Vagy a krétában kell üzengetni, hogy hivatalosan is nyoma maradjon és számonkérhetőek legyetek, amiért nem reagáltok?

Nálunk így csinálják oviban is, suliban a JÓ tanárok, megmondják ELŐRE mit hogyan értékelnek, mikor és hogyan lehet velük kapcsolatba lépni online és érdekes, a normális tanárokat és óvónőket nem zaklatjuk/zaklatják marhasággal, mert előre gondoskodtak a problémamentes kölcsönös kommunikációról és világosak a határok..

Arra meg, hogy a szülő fogadja el, hogy nem tud a gyereke minden percéről--> marhaság, a tanár nem tehet meg bármikor bármit, MINDENRŐL értesítenie kell a gyerek szüleit, nincs olyan, hogy hopp ma tanítás helyett kivittem őket ide oda előzetes beleegyezés nélkül, mert a laktózérzékeny Lacika egy sima fagyizásnál is szívhat, illetve mivel egy alsós nem képes megoldani a saját problémáit, pláne egy felnőttel szemben nem, pláne egy olyan felnőttel szemben nem, aki a felettese, igenis a szülő dolga figyelemmel kísérni minden dolgát. Pláne, ha azt gondolja, hogy igazságtalanság éri, ami házirendbe is ütközhet(különböző elbírálás).

A tőmondatos tipp még jó, én sokszor érzem úgy, hogy csevegni akarnak, ha túl sokat reagálnak és hiába nem akarok irkálni, olyan érzésem van, hogy többet KELL mondanom..

Nem tehet meg a tanár bárit a csoportban és tájékoztatnia kell a szülőt az iskolai dolgokról, illetve a tanár számon kérhető azért, mi alapján/hogyan értékel. Régen letojták a szülők mi van a gyerekükkel, szerencsére ma már nincs így, így a gyerekkel meg lehet értetni, mi miért történik vele, nem csak csendben húzza meg magát és nyeljen.. Sok gyerek, leginkább a kicsik meg a szorongósabb, csendesebbek(mint én is voltam) nem mernek szólni, ha valamit nem értenek. Gondolom ezt nálatok sem szeretnék, hogy féljenek tőletek kérdezni, vagy azt érezzék, hogy a Józsikával kivételeztek, őket meg szivatjátok, mikor nem, csak nem érti a helyzetet, mert nektek derogál elmagyarázni..

Nagyon sok esetben tanárpárti vagyok, de ez a hozzáállás borzalmas.. A gyereknek és a szülőnek az értékelés/visszajelzés fontos, és ez egy olyan dolog, amiért magyarázattal tartoztok, számonkérhető is, illetve a kommunikációhoz nektek kell felületet biztosítani.

Előre megírt tájékoztatóval és felület biztosításával 1/10 ember keresne csak. Gondolkozzatok előre, tervezzetek és legyetek következetesek, ahogy illene, különben ilyen helyzetbe juttok, mint a kérdező.

Ha pedig az egyetlen kommunikációs felületet is eltüntetitek, utálni fognak, rontjátok a suli hírnevét és nem akarnak majd odamenni a gyerekek, illetve az osztályban is rosszabb lesz a viszony(féltékenység az információhiány miatt), ami rajtatok fog csattani és kíváncsi vagyok ehhez mit szólna az igazgató(akinek egy csapat dühös szülővel kell majd foglalkoznia, mindezt a következetlenség miatt).

Nem olyan rohadt nehéz az a másik profil, 2 perc az egész, a tájékoztató meg 15 perc, hisz tudod, mi alapján pontozol, nem? Komolyan kell nektek ez a kellemetlenség.

Ez az egyik baj a közoktatással elmaradott részeken. Nálunk rendes a tanárok nagyrésze a körzetes suliban(2 tanárnő le van maradva informatika és szervezés terén, vaskalaposak, de a többi korrekt), illetve az óvónők munkája a körzetes oviban is példaértékűen szervezett, nem is idegeskednek ilyesmin, mert megelőzik a helyzetet, a szülők nyugisak, a gyerekek pedig kiegyensúlyozottabbak, mert jól működik a rendszer.

Tényleg jófejségből javasoltam a változtatást, nálunk működik! Ha passzívagresszív vagy(magadban duzzogsz és tiltasz másokat) te fogsz szívni, a környezeted, a főnököd, az iskola, a gyerekek, a település!

2021. ápr. 20. 15:26
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

17-es/27-es:

"Mindenki, aki emberekkel foglalkozik két facebook profilt tart fent." Minden embernek joga van ahhoz, hogy akár egy facebook profilja se legyen. Egy oktatási intézmény dolgozói és partnerei között kell, hogy legyenek hivatalos kommunikációs csatornák. Jó esetben, ezt az intézmény szabályozza, a hasonló konfliktusok elkerülése végett, pl. iskolai, óvodai e.mail cím a dolgozók részére, amit kötelesek a dolgozók munkanapokon legalább egyszer megnézni. Vagy eKréta, és igen, jó, ha nyoma marad az üzeneteknek. A második hozzászólásodnál a "tejhatalom"-nál elvesztettem a fonalat... a röhögéstől.

2021. ápr. 20. 17:05
 29/47 anonim ***** válasza:
92%
A 27es igazi helikopterszülő mintapéldány.
2021. ápr. 20. 17:49
 30/47 anonim ***** válasza:
41%

A 27es gyereke(éénvagyok) nem fogja úgy érezni, hogy átléptek rajta és a szüleit se érdekli, ami bántja.

Ha nem csinál facebookot, csináljon emait, de azt macerább, gondolom azért derogál neki..

Miért kell ezen röhögni? A kérdező tanár, és úgy érzi méltóságon aluli tájékoztatnia egy általa tanított gyereket és vagy a szüleit az általa való értékelés indoklásáról. Én ezen bőgni tudnék. Nem elég, hogy nem szól előre annak, aki ezt képes megjegyezni(szülő), de még válaszolni és derogál neki és "hatalmas butaságnak gondolja" hogy uramboccsá aki kapja az értékelést arra(és a törvényes képviselőjére, hiszen gyerek) tartozik annak a miértje!

Ilyen logikával hogy lesz valaki tanár mégis? Az oké, hogy neki nem számít mit mire kap a gyerek, illetve hogy értékeli más munkáját, de az általa tanítottaknak az ilyen a világot jelenti, nem szeretik az igazságtalanságot(akkor sem, ha csak vélt).. Nem a gyerekekért tanítotok? Hogy nekik jó legyen? Az nem elvárható, hogy online oktatásnál az elsős másodikos kisgyerek keresse fel a tanítónénit, de élőben sem elvárható, hogy a csendes szorongó halkan beszélő Áronka kiálljon magáért egy felnőtt tanárral szemben, ha nem ért egyet.

Nem csak facebookot írtam, ha visszanézed ott az email, a csoportos email, és a googledrive is. Ha kihagysz valami hasznosat és utána fogod a fejed mert nehezebb(email) ne takarózz azzal, hogy a könnyű út nem volt szimpatikus.. Nem muszáj, de megkönnyíti a dolgod a facebook.

De oké, mostantól menjen 20 üzenet krétán keresztül, sokkal könnyebb lesz a kérdezőnek, nem?

A mi megoldásunk(ovi/suli) nagyon gördülékeny, hatékony, problémamentes, nem kerül semmibe és alig van vele gond. Miért is reagálna a segítségre szorulók kérdéseire, mikor le is tilthatja őket a szegény túlterhelt tanítónéni..?

Mellesleg a szülők sem jókedvükből írogatnak, nekik sem a legkedvesebb szórakozásuk azt hallgatni, hogy a csemetéjük szipog, pityereg, faggatja őket, hogy miért nem jó nekik, ha a másiknál meg igen, plusz ez egy szülőnek is stressz, hogy már megint Katika nénit kell zaklatni mert nem tudja hogy mi van, mikor tudnia kellene.. Korrekt tájékoztatás kellene az elején és senkinek nem lennének ilyen kérdései.

2021. ápr. 20. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!