Szerettél általános iskolába járni?
Annyira nem szerettem. Alsóban nem nagyon barátkoztunk egymással. Mindenki le volt tojva mert vagy 6 tanárgyerek járt az osztályunkba a 24 főből. Mindenki velük volt elfoglalva, hogy kitűnőek legyenek. Felsőben elmentek gimibe szóval már összetartóbb lett a csapat. Sok lány volt. Mi egy 5-ös csapatban voltunk barátok. Csak sok volt a sz*rkeverés mindig.
Azt is utáltam, hogy a 7-8.-osok felsőbbrendű lénynek tartották magukat és mindenkit piszkáltak aki kisebb volt náluk. Sajnos a lányom sulijában is megmaradt ez a jó szokás.
Nem szerettem, az egyik egyetem gyakorló iskolájába jártam, az osztályom tele volt orvos, ügyvéd meg mindenféle nagyhatalmú emberek gyerekekeivel, én meg le voltam nézve úgy, hogy az anyám közgazdász, az apám meg gépészmérnök és csak azért voltam ott, mert anyukám az egyetemen dolgozik (nem oktatóként).
Rengeteg volt a szarkavarás, kiközösítések, amiknak általában én voltam a célpontja, a tanárok pedig nem álltak mellém, mert jaj, a Marikának államtitkár vagy bíró az apja. Barátaim csak félig-meddig voltak, mindegyikük elpártolt tőlem elég hamar.
Igazi megváltás volt, amikor elmentem hatosztályos gimibe és nem ismertem senkit. Mondjuk szerintem sokat elmond, hogy 6.-ban 10-en mentek el a 28 fős osztályból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!