Elméleti kerdes csak. "kiskapurol". Ha másik iskolába szeretném átiratni a gyermeket és nem akarja(nem is köteles)átvenni senki, de a jelentkezési idöszakokban mondjuk ezt nem közlöm, csak beiratom és felveszik?
Most tapasztalom hogy "börtön"lett az iskola. Azaz ha bármi nyomosabb bajom is lenne mondjuk az oktatokkal(tehát nem költözés vagy hasonlo)és a másik körzetis sulinkba àt akarnàm iratni, egyszerüen hàtat forditanak es elhajtanak.
Azon gondolkodtam(elméleti szinten csak tényleg), ha beiratàsokkor szimplan kitöltök egy jelentkezési lapot hogy vegyék fel elsöbe?
Nem olvastam végig a válaszokat, de saját suliból tapasztalat:
Hiába jár adott iskolába a gyerek, ha nem az a körzetes, és át akarod vinni, a körzetesnek FEL KELL VENNIE. Kivétel, ha nagyon tele van, ilyenkor a jegyző jelöl ki "körzetes" iskolát, ami viszont ilyenkor akármelyik is lehet. Egészen addig amúgy a jelenlegi iskolának nem kell tudnia a folyamatról, csak amikor már ott mindent lerendeztél, akkor az új iskola küldi a befogadó nyilatkozatot a régi delé, amivel kikéri a papírjait.
Csak nekem nem világos, hogy ebben a koronavírusos időszakban, amikor a szülő be sem mehet az iskolába, milyen kommunikációs probléma lehet?
Max egy szülői értekezlet volt, ha egyáltalán engedélyezték. Ha hétvégén/este kerested, akkor pedig simán elképzelhető, hogy nem foglalkozott eleget veled, de valahol az érthető.
Mesélnél erről részletesebben?
Szóval "a tanito jellem nem adott okot a bizalmamra" és "A jellemtelen emberek màsban sem fognak jellemesen viselkedni"
Szóval a tanítón számon kéred a jellemességét, miközben te éppen arra kérsz tanácsot, hogy hogyan kell sunyi módon kijátszani a rendszert.
A stílusod alapján te se vagy százas, én is inkább tőled félteném a gyereket.
Kérdésedre válaszolva a rendszert nem lehet kijátszani. A gyerek OM azonosítója be van jelentve az aktuális suliban, ha megpróbálják ez alapján felvinni a KIR-ba az új iskolában azonnal jelezni fog a rendszer.
Akit érdekel, hogy mi a baja a kérdezőnek annak ajánlom ezt, egyértelműen ugyanaz írta ki: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskol..
Röviden: Szeptember 4-én eldöntötte, hogy a tanítónak baja van vele és a gyerekkel. Többek között olyan hatalmas vétségekért, hogy eltévesztette a nevét az online szülőin és nem adott piros pontot a gyereknek az el nem végzett munkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!