Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elméleti kerdes csak. "kiskapu...

Elméleti kerdes csak. "kiskapurol". Ha másik iskolába szeretném átiratni a gyermeket és nem akarja(nem is köteles)átvenni senki, de a jelentkezési idöszakokban mondjuk ezt nem közlöm, csak beiratom és felveszik?

Figyelt kérdés

Most tapasztalom hogy "börtön"lett az iskola. Azaz ha bármi nyomosabb bajom is lenne mondjuk az oktatokkal(tehát nem költözés vagy hasonlo)és a másik körzetis sulinkba àt akarnàm iratni, egyszerüen hàtat forditanak es elhajtanak.

Azon gondolkodtam(elméleti szinten csak tényleg), ha beiratàsokkor szimplan kitöltök egy jelentkezési lapot hogy vegyék fel elsöbe?

#iskolai atiratàs
2020. okt. 4. 14:12
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Szoval konkretan okom nincs ra hanem a tanito nem gyözött meg arrol hogy rabizhatom a gyerekem nyugodt szivvel:( Mondhatnàm igy

Es hatalmas a szerepe a pedagogus személyènek a gyermek szemelyisegfejlödesere nezve is.

Félek egyszerüen.

Féltem ennyire a gyermekem "kiadni" a kezemböl ilyen tanito kezébe.

2020. okt. 4. 15:49
 32/47 anonim ***** válasza:
91%
És milyen? Mondj már néhány példát, mert én az eddigiek alapján tőled sokkal jobban féltem a gyerekedet.
2020. okt. 4. 15:51
 33/47 A kérdező kommentje:
A tanitoban az zavar de nagyon hogy problemak esetén hàtat fordit a szülönek. Ez jellemtelenségre vall.
2020. okt. 4. 15:51
 34/47 anonim ***** válasza:
92%

Remélem jól értem azt a katyvaszt amit a kérdező leírt!

Elsős a gyermeke egy körzetes suliban, ami nem tetszik a túlvezérelt anyukának. Ezért kinézett egy másik körzetes sulit ahová lakcímváltozással simán bekerülhet.

Ennek menete: a gyerek lakcímkártyájával és az összes papírjával be kell menni a kinézett körzetes suliba, hogy költözés miatt iskolát szeretnének váltani. Ott az iskola ad egy befogadó nyilatkozatot amit el kell vinni az előző suliba. Ilyenkor nem a legjobb osztályba fog kerülni a gyerek( ha több is van.) hanem ahol éppen hely van.

Mi a garancia, hogy Minta Anyunak fog tetszeni a másik suli?

2020. okt. 4. 15:52
 35/47 A kérdező kommentje:

Nem lehet vele megbeszelni a problemakat, a szobeli beszelgetèstöl elzarkozik meg stb

Nem egyenes.

2020. okt. 4. 15:53
 36/47 anonim ***** válasza:
97%
Igen, igen, ezt értjük. És milyen problémák? Mondj egy problémát.
2020. okt. 4. 15:54
 37/47 anonim ***** válasza:
84%
Csak magában az nem elég, hogy a lakcím kártyán megváltoztatják a címet. Ellenőrzik, hogy életvitelszerűen a gyermek ott él el, és nézik azt is, hogy mikor történt az új bejelentés, mert sokszor visszaélnek ezzel. Bejelentik a gyereket a nagyszülő, rokon vagy másik barát lakcímére, hogy utána könnyen felvegyék őt a kiválasztott intézménybe.
2020. okt. 4. 15:57
 38/47 anonim ***** válasza:
91%
Te az a kérdező vagy ,aki írt már ki kérdést, hogy az egész nézeteltérés azzal kezdődött, közted és a tanító között, hogy megsértődtél amiért nem jó néven hívott?
2020. okt. 4. 16:31
 39/47 anonim ***** válasza:
91%
38 nekem is pont az a kérdés ugrott be.
2020. okt. 4. 16:38
 40/47 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk azzal nem értek egyet, hogy mindenhol ellenőrzik. Mi évekig a szüleim címére voltunk bejelentve, de nem ott laktunk, és senki nem ellenőrizte. Egy barátnőm pedig egy kis faluban lakott, de a nagyváros iskolájába jártak a gyerekei, mert az 5 percnyire volt a munkahelyétől. Ők is máshova voltak bejelentve.
2020. okt. 4. 17:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!