Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy vagytok azzal, hogy az...

Hogy vagytok azzal, hogy az iskolába nem lehet rövidnadrágba menni?

Figyelt kérdés
Gimnáziumba járok és próbálják nyomatékosítani, hogy nem lehet rövidnadrágba járni iskolába. Szerintem egyáltalán nem jogos, ezzel csak azt érik el hogy a gyerekek nem fogadják el a külsejüket.

2020. szept. 25. 19:54
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
84%
Call centerben dolgoztam anno (multicég) és ott se volt tiltva (a seggatya igen, kb combközépig érőt engedtek, illetve nyarat leszámítva az ujjatlant tiltották meg a strandpapucsot)
2020. szept. 25. 22:13
 22/43 anonim ***** válasza:
78%

Életemben nem hallottam ilyet, aminek nyilván az az oka, hogy ilyen nemes egyszerűséggel NEM létezik. Egyetlen egy iskola sem szabhatja meg, hogy hogyan nézzenek ki a diákok, hogy milyen ruha lehet rajtuk, hogy milyen színű a hajuk, hogy lehet-e rajtuk tetoválás stb. Az iskola nem szólhat bele a diákok stílusába. Csak sok iskola bepróbálkozik vele.

Nyugodtan fel lehet venni a rövid nadrágot, semmit nem fognak tudni csinálni.

Természetesen a jó ízlés határait illendő betartani, gondolok arra, hogy ne lógjon ki a lányoknak ne lógjon ki a hátsója a nadrágból, de ez alap kéne legyen, mind a gyereknek, mind a szülőnek, hogy nem engedi el úgy a lányát iskolába, hogy annak ki van mindene. De azzal a világon semmi gond nincs, hogy az embernek melege van és felvesz egy rövidnadrágot. Vagy talán szkafanderben kéne járni 30 fokban is..?

2020. szept. 25. 22:54
 23/43 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó válaszoló, ne adj ötleteket, még a végén kötelező lesz gázálarcban és vegyvédelmi ruhában közlekedni... Lányoknak duplán. :D
2020. szept. 25. 22:58
 24/43 anonim ***** válasza:
88%
Most eszembe jutott, hogy úgy 4 éve a buszsofőrök valahol azzal sztrájkoltak a hosszúnadrág ellen nyáron, hogy szoknyában vezettek (a férfiak!), mert azt nem tiltotta semmi, csak a rövidnadrágot. :D
2020. szept. 25. 23:04
 25/43 anonim ***** válasza:
13%
Részben egyet értek vele. A mai lányok olyan rövid Nadrágokat képesek felvenni mint egy bugyi. Vagy pedig olyan apró kis felsőt mint ha egy 2 evésre való lenne. Viszont egy normális rövidnadrág és egy olyan trikó amiből nem lóg ki a melle szerintem simán elmegy. Szerintem azok miatt van ez a szabály akik kiraktak mindent
2020. szept. 26. 01:09
 26/43 anonim ***** válasza:
29%

"Életemben nem hallottam ilyet, aminek nyilván az az oka, hogy ilyen nemes egyszerűséggel NEM létezik."

Amiről nem hallottál, az nincs? 😂

Érnek majd még meglepetések az életben...

Az iskola házirendje igen, előírhatja, hogy milyen ruhában lehet járni. Azzal hogy oda jársz, kötelezően elfogadod. Lehet tiltakozni, szabályváltoztatást követelni, addig ez van.

Nálunk is volt előírás. Minimum térdközépig érő szoknya, nadrág volt engedélyezett. Szerintem teljesen korrekt.

Egyébként munkahelyeken munkavédelmi oka is van a ruházati előírásoknak. Pl: az a válaszoló aki írta, hogy csakis fémszálat nem tartalmazó hosszú lehetett, egyértelműen biztonsági ok, nem erkölcsi...

Dolgoztam olyan helyen ahol 40 fokban is kötelező volt a harisnya, plusz zárt cipő, szandál tilos volt, ujjatlan kizárt (bank).

2020. szept. 26. 03:57
 27/43 anonim ***** válasza:
22%
A világ felében egyenruhában járnak a gyerekek suliba. (Köztük az enyémek is). Még nem sültek meg, nem fagytak meg és az egyéniségük is kibontakozott. Nincs a suliban zöld/kék haj, a lányoknak nem lóg ki a ruhájukból a fenekük, mellük és a fiúkat nem lehet összetéveszteni egy hajléktalannal. Biztos rémes gyerekkoruk van emiatt
2020. szept. 26. 08:29
 28/43 anonim ***** válasza:
85%
Itt viszont nincsen egyenruha, kedves utolsó. Ha majd itt is bevezetik, akkor térjünk vissza erre a témára. ;)
2020. szept. 26. 09:22
 29/43 anonim ***** válasza:
79%

Amiről nem hallottál, az nincs? 😂

Nem kérlek szépen, leírtam, hogy ilyen NINCS, ezért is nem kellene hallani ilyesmikről.

"Az iskola házirendje igen, előírhatja, hogy milyen ruhában lehet járni."

Ne beszélj légy szíves hülyeséget. Leírom még egyszer: az iskola NEM SZABHAT MEG SEMMI ILYET! A házi rend nem áll semmilyen törveny felett.

Az, hogy az ember hogyan néz ki, milyen színű a haja, van-e tetoválása, ki van-e festve a körme, milyen ruha van rajta az nem az iskola "felségterülete"! Ez mindenkinek a saját döntése és ennek korlátozása a személyiségi jogok megsértése.

Tessék, ajánlom figyelmedbe:

"2011. évi CXC. törvény 46.§ (3) f) pontja:

„A gyermeknek, a tanulónak joga, hogy személyiségi jogait, így különösen személyiségének szabad kibontakoztatásához való jogát, önrendelkezési jogát, cselekvési szabadságát, családi élethez és magánélethez való jogát a nevelési-oktatási intézmény tiszteletben tartsa, e jogának gyakorlása azonban nem korlátozhat másokat ugyanezen jogainak érvényesítésében, továbbá nem veszélyeztetheti a saját és társai, a nevelési-oktatási intézmény alkalmazottai egészségét, testi épségét, valamint a művelődéshez való jog érvényesítéséhez szükséges feltételek megteremtését, fenntartását,..”

Ergo annyit szabhat meg az iskola, hogy pl a tesi órán ne viseljen ékszert, mert az balesetveszélyes. Illetve hogy ünnepek alkalmával ünneplő ruha szükséges.

Ja és:

"Az Alaptörvény azt is rögzíti, hogy az alapvető emberi jogokat csak törvényi szinten lehet korlátozni, alacsonyabb szintű szabályban például kormányrendeletben vagy éppen iskolai házirendben nem."

Szóval a világon semmiféle kitételt nem írhat a kinézettel kapcsolatban a házirendjébe az iskola, ha mégis megteszi, az törvénytelen, nem kötelező betartani és tovább is lehet vinni az ügyet, ha nagyon kötözködnének miatta és bizony a suli ütné meg a bokáját. Ennyit erről.

2020. szept. 26. 10:26
 30/43 anonim válasza:
89%
14-es válaszolónak: ez teljesen oké, aláírom, de b.szki valaki rendes rövidnadrágot szeretne húzni, nem amiben kinn az egész pi..ája. Tudom hogy a mai fiatalok milyenek, de azért nem kell általánosítani, mert vannak kivételek, akik tisztességes göncbe akarnának menni, minden bugyuta ok nélkül.
2020. szept. 26. 11:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!