Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ezek szerint iskola válogatja,...

Ezek szerint iskola válogatja, hogy hazaküldik-e a lázas gyereket?

Figyelt kérdés

Mondja ma a lányom, hogy ugye mérik a testhőt reggelente. Ma az egyik gyereknél csipogott a készülék, gondolom hőemelkedés vagy láz.

Egyszerűen nem tudom hogy lehetnek ekkora különbségek iskolák között.

Előző suli ahova járt, igencsak komolyan veszi, ott kötelező a gyerekeknek a maszk. Itt ahol az 5.-et megkezdte, semmi szigorítás. Ráadásul akad is Covid fertőzött ebben a faluban. Komolyan, direktbe arra hajtanak, hogy esetleg karanténban legyen a suli? Egyszerűen már nem tudom tényleg mire gondoljak.

2020. szept. 17. 21:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
97%
A csipogás nem jelent semmit, a miénk is csipog mikor megmérte és lehet vinni a következő gyerekhez. Amúgy se túl pontos, mivel érintésmentes. Ha van gyanús arra külön rá kell mérni egy normálissal. Első nap kb. az osztály felének 37.5 meg a felett mért, de egynek se volt semmi baja, csak a hőmérőnek.
2020. szept. 17. 21:59
 12/21 A kérdező kommentje:
Akkor jó. :)
2020. szept. 17. 22:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
A csipogás a mérés befejeztét jelzi. Mondjuk akár azt is, hogy LO, vagyis túl alacsony hőt mért, mert a gyerek reggel, hűvösben biciklivel érkezett.
2020. szept. 18. 08:24
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a műtét óta vagy lázas, akkor inkább vagy valamit bennhagytak, vagy a kórházban kaptál el valamit. A hetekig vissza-visszatérő hőemelkedés-láz kombó inkább bakteriálist (is) szokott jelezni. Én is jártam anno kétszer is, hogy lázas lettem, amikor hazaengedtek, covid sem kellett hozzá. Háziorvost hívd fel, ha más nem, legalább kér neked egy ingyen tesztet, meg felír a felhőbe valami antibigyót. Gyanítom, lázasan nem is fogad a magánnőgyógyász se, legalábbis, ahol jártam eddig magánrendelésen, mindenütt lázat mértek és/vagy nyilatkozni kellett, hogy semmi bajom, így legalább egy tesztet már tudsz lobogtatni.
2020. szept. 18. 08:49
 15/21 anonim ***** válasza:
42%

Most ne haragudj kérdező, de te szólod meg az iskolát? Lázas vagy könyörgöm, ami vagy összefüggésben van a műtéteddel vagy sem. Mindenhol elhangzik, ha lázas vagy, azonnal hívd fel a háziorvosod és jó esetben tesztelnek. De ha a műtéteddel is van összefüggésben, láz műtét után nem jó. Azonnal fel kell venni az orvossal a kapcsolatot, ugyanis fertőzésre-gyulladásra utal.

Amúgy meg 37 fölött simán csipoghat lázmérő, hisz ugye normál esetben 37 alatt nem beszélhetünk sem lázról, sem hőemelkedésről, viszont a szabály az, hogy 37,5 fölött van gond, lehet intézkedni. Tehát ezért is lehet a csipogás.

Meg aztán minden s.z..rért szerintem se kéne minden gyereknek otthon lenni, mert akkor hamarosan az összes óvoda, iskola bezárhat, mert mindenki beteg lesz, ahogy jön az influenza...

2020. szept. 18. 17:32
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, egyelőre csak ajanlasok vannak, csak októbertől lesz kötelező a lazmérés.
2020. szept. 18. 19:49
 17/21 anonim ***** válasza:

Iskolában dolgozom, mint matematikatanár. Mindkét bejáratnál lázat mérünk szeptember elsejétől. A kézi digitális lázmérő érdekesen mér. Én is mértem már 37,1 fokos "lázat" elsőre, majd másodikra 36,5-öt mutatott a lázmérő így gyereket beengedtem. A másik lázmérő egy állványon van az talán pontosabban mér. Ha becsipog, mert 37,1-et mutat akkor egy kontrollmérés végzünk. Ha ez is 37 fok feletti akkor jön a hagyományos lázmérőzés. Láz esetén nem engedjük be a gyereket. Ha a szülő nem tud érte jönni akkor az iskola orvosi szobájában megőrizzük a gyerekeket.

Attól, hogy csipog a lázmérő, még nem kell rögtön azt feltételezni, hogy lázas a gyerek. A digitális lázmérők nem mindig mutatnak pontos értéket.

A lányoknál a mentruációs ciklus egyes szakaszaiban lehet 37,1 fokos testhőmérséklet is, ami teljesen normális. Persze ekkor is becsipog a lázmérő.

2020. szept. 19. 07:48
 18/21 anonim ***** válasza:

"az iskola orvosi szobájában megőrizzük a gyerekeket"

Tehát nem kulonititek el őket egymástól, csak a többi gyerektől. Pedig a gyanús gyereket elkuloniteni mindenki mástól kéne, úgy lenne értelme.

2020. szept. 19. 07:52
 19/21 anonim ***** válasza:
50%

"mértem már 37,1 fokos "lázat" elsőre, majd másodikra 36,5-öt mutatott a lázmérő így gyereket beengedtem"

Max. hány mérés engedélyezett?

2020. szept. 19. 07:53
 20/21 anonim ***** válasza:

"a mentruációs ciklus egyes szakaszaiban lehet 37,1 fokos testhőmérséklet is, ami teljesen normális. Persze ekkor is becsipog a lázmérő."

De akkor hagyományos lázmérővel (mi számít annak? csak a higanyos, ami már be is van tiltva, azt hiszem, vagy csak a forgalmazása?) milyen értéket kell mérni ahhoz, hogy lazasnak nyilvanitsatok?

2020. szept. 19. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!