Elsős gyereked tanult már betűt a suliban?
Az én fiamék csak rajzolgatnak minden órán. Nem tanultak eddig semmit.
Kissé fura nekem.
Mikor kezdik a betűket tanítani?
Senki sem rögtön a betűírással kezdte, nem kell aggódni, meg fog tanulni írni a kisfiad!
Jelenleg beszoktatás, az iskolai környezethez és rutinhoz, valamint a terheléshez való aklimatizálás folyik az első osztályokban, tananyagot tekintve az előkészítő szakaszban járunk. A sok rajzos foglalkozás, feladat arra szolgál, hogy erősítse a kéztőcsontokat, ha ez kimaradna, fájdalmas lenne az írás számukra, illetve az íráskép is "torzan" alakulna ki. Sokaknak még ettől is fájnak az ujjacskáik, ezt erősítő és bemelegítő ujjgyakorlatokkal igyekszünk megelőzni. Nálunk a számírás alapjainál járnak a kicsik, álló egyenest, kötő egyenest, átlóvonalakat vázolnak és írnak. A betűírás tanítása is betűelemekkel kezdődik majd el, nem egyből konkrét "igazi" betűket fogsz látni. Ne légy türelmetlen, biztos vagyok benne, hogy te sem egyből a cizellált kis k betűvel kezdtél egyből az iskola második hetében :). Nehéz időszak ez a kicsiknek, rengeteg újdonságot kell megszokniuk a tanuláson kívül is. A tanítók jól bevált módszereket és sorrendet alkalmazva építik fel azt, amit kell.
Üdv: egy elsős tanítónéni
Nem. Színeznek, rajzolnak stb
Az osztályfőnök azt mondta, hogy az első 6 hétben ovisként kezelik őket (hiszen még azok)
Hát igen , ettől tartok én is, h megint bezárnak a sulik.
Én képtelen lennék megtanítani írni olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!