Másnak is sokkal nehezebb volt az online tanulás?
Nem!
Nekem határozottan jobb volt itthon tanulni...
Nekem jól ment (egyetem, közgáz). A jegyeim is jobbak lettek.
Rengeteg beadandót kellett megírnom és legalább így volt rá elég időm (bár ebben az is szerepet játszott, hogy megszűnt a vendéglátós munkahelyem a bezárások miatt és így minden energiámat ezekre a feladatokra tudtam összpontosítani).
Most is távoktatás lesz, aminek örülök, mivel ezt a szakot személyes jelenlét nélkül is eltudom végezni. Munkát is sikerült találnom, így össze tudom egyeztetni a kettőt.
Hát gratulálok a sok értelmes "megérdemli azt" hozzászólóknak!
Abba bele sem gondoltok, hogy nemcsak a diáknak a felelőssége az, hogy valahonnan merít motivációt vagy sem?
Nem lehet, hogy a rendszert kellene átalakítani lásd nem egy külföldi országban hangsúlyt fektetnek erre?
Nem lehet, hogy az előadó, előadásmód nem megfelelő?
Nem lehet, hogy a tananyag túl száraz, tele szak szavakkal, ábra, normális magyarázatok nélküli?
Nem lehet, hogy az egyik lényeges dolgot ami a tanuláshoz kell, ami maga az ahogyan tanulni kell úgy, hogy necsak a dolgozat legyen meg, hanem az anyagot megértve akár élete végéig is megmaradjon, azt nem tanították meg rendesen?
Ezeken a dolgokon nagyon elkellene gondolkozni és nem csak egyetlen egy elemet hibáztatni!
Szerintem az oktatás lenne az egyik legfontosabb rendszer egy ország életében és nem értem miért nem fordítanak kellő hangsúlyt rá!
Várom az értelmes válaszokat és a lehetséges megoldásokat.
Köszönöm ha elolvastad!
Én kifejezetten szerettem. Volt időm tanulni az érettségire. Nem az volt, hogy reggel 7:20-kor elmegyek otthonról, 15:30 után meg majd valahogy hazaérek. (Ez meg a legoptimálisabb ingázási időszak volt. 9.-ben elmentem 6:45-kor, s hazaértem 17:40-re)
Amúgy az ugye tudod, hogy a szíjjal elverés bántalmazásnak minősül, amivel lehet menni a rendőrségre, bíróságra? Függetlenül attól, higy apád, a szomszéd, a tanár, az osztálytárs, a betörő, vagy egy random ember vert el.
Nekem nagyon nem vált be.
Felsőoktatás, 2. félév volt nekem tavasszal. Kicsúszott a kezemből az irányítás, magamba fordultam az emberi kontaktok hiánya miatt, sok volt már a családom akkora mennyiségben hirtelen a 2 hetente hazalátogatások után.
Meg nekem hiányoztak az órák is, hogy bent legyek és figyeljek. Ugye nálunk 90%-ban elküldték az anyagot oszt tanuld meg valahogy... Hozzáteszem legalább nem egy egységes oldalon vagy max 2 felületen, hanem kb 10 helyen kellett követni... Sokunknak már ebben maradtak el dolgok, hogy nem tudtuk követni a 11 tárgyat 10 felületen...
Szóval én is remélem, hogy nem lesz, annak ellenére, hogy nyilván jobban lehetett sok tárgynál puskázni, ezáltal jobbak is lettek a jegyek, de a valódi tudás nem sokkal lett több, ami akkor lesz szívás, amikor szigorlat lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!