ha Kolozsvárra mész, akkor csak román vagy angol nyelven tanulhatsz. Marosvásárhelyen van magyarul is lehetőség, itt egy jó közösség is ki szokott alakulni. Annyit még tudok, hogy pl a marosin az angolra fizetni kell, a magyarra nem (felvételi pontszámodtól függetlenül), szerintem a kolozsvárin is önköltséges az angol, de ennek utána kell járni. Én már csak azért is a marosvásárhelyit választanám, mert így több lehetőségem van szaktársakkal kapcsolatot kialakítani. Ha nem tudsz románul, Kolozsváron jobban el leszel veszve.
2020. júl. 24. 07:18
3/8 A kérdező kommentje:
Mindenképp románul akarok tanulni. Nem szeretném magyarul végezni, mert utána szerintem nehéz lenne belecsöppenni a román közegbe ha nem rudok a szakszavakat, elszokom a román orvosi nyelvtől. Köszönöm az eddogo válaszokat!
2020. júl. 24. 07:51
4/8 anonim válasza:
azt azért elmondhattad volna, hogy románul akarasz tanulni, hogy ne írjam meg fölöslegesen a nagy regényt...
2020. júl. 24. 07:58
5/8 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy ez szóba jön. Kimondottan arra voltam/vagyok kíváncsi, hogy melyik egyetemet a nehezebb elvégezni, mire kell nagyon összpontosítsak, stb
2020. júl. 24. 08:00
6/8 anonim válasza:
Pedig azért lett volna fontos a nyelv, mert ha pl románul csak alapszinten tudsz, akkor bű nehéz lenne elvégezni. Így maradna az angol és magyar. Angol általában laza szokott lenni, így maradna Marosvásárhely.
Amúgy meg szerintem mindegy. Válaszd azt, amelyik városhoz közelebb laksz/jobban szereted. Marosvásárhely egy kisebb, bensőségesebb hely, Kolozsvár mozgalmasabb.
2020. júl. 24. 08:05
7/8 A kérdező kommentje:
Én kolozsvári vagyok. De kész lennék elmenni tanulni Vásárhelyre is. Ha arról lenne szó, hogy Vásárhelyen könnyebb, jobb, stb akkor vennék ott egy lakást és oda mennék tanulni.
2020. júl. 24. 08:14
8/8 anonim válasza:
Kolozsvári jobb..a román persze.
Sajnos a Marosvásárhelyiről egyre több arossz vélemény, illetve a színvonal sem a régi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!