8. osztályban milyen kiadások várhatóak?
A gyerekem most lesz 8. osztályos.
Körülbelül milyen költségekre kell számítsak és mikor jelentkeznek ezek, mely hónapban?
Gondolok itt tablófotózás, tabló kifizetése, stb.
Persze tudom mindenhol más lehet, de ha valaki leírja náluk hogy volt már az is egy iránymutatás. Illetve fogok érdeklődni a saját suliban is azoktól akiknek nemrég volt ez aktuális, csak most felmerült bennem.
El szeretnék kezdeni gyűjteni rá, hogy tuti elég legyen mindenre, ne akkor kelljen hirtelen mindent előteremteni. Valamint van valamennyi osztálypénz is ilyen célokra tartalékolva, remélhetőleg a nagyja abból meg és csak ki kell pótolni, de azért jó tudni milyen események, költségek lehetnek.
Köszönöm szépen annak aki válaszol!
Nálunk először is ballagó ruha: nekem a fiamra kellett vennem inget, nadrágot, cipőt és nyakkendőt,az ing és nyakkendő fix helyről rendelve mindenkinek egyforma. Az ing és a nyakkendő már a februári fotózásra kellett, a többi ráért. A lányoknak is nálunk vagy egyforma blúz, vagy varratnak egyforma ruhákat. Nekem az ing-nadrág-nyakkendő 20 000 volt és 10 000 körül a cipő pluszban.
Fotózás és tabló 7000-8000 körül ,februárban a fotózáskor be kellett fizetni.A képekből nekünk kellett utánrendelés, 4000 ft volt.
Bankett költségei és a tanárok ajándékai még mint költség és egy osztálykirándulás, nálunk ezek mentek az osztálypénzből.
Ezenkivül a gyereknek csokor a ballagó napján és a szűk család vendégül látása volt még nálunk költség.
A 4-es válazoló vagyok: még a ballagási meghívók is hozzájönnek, nem nagy összeg attól függ ki hányat kér, nekünk az 2-3000 ft volt.
A tarisznyát nálunk mindig a 7 osztály fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!