Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hány fő az ideális egy osztály...

Énsegítek kérdése:

Hány fő az ideális egy osztályban?(általános isk. első osztály)

Figyelt kérdés

Most sok gyereknek kell menni úgy, hogy nem egészen érett az iskolára, ezt a gyerekek is és tanárok is megszenvedik, de még, ha a létszám is nagy, akkor azokkal a gyerekekkel, akik egyébként tudnának haladni, azok sem tudnak, majd.

Így jobb lenne több osztály indítani,(ha van elég tanár) kisebb létszámmal.

2020. máj. 13. 14:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kulcsszo az, hogy tanarhiany. Lehet jobb lenne, de nem tudnak. Mi harmincan voltunk anno egy osztalyban, en szemely szerint nem ereztem hatranyat, de nem is voltam gyengebb kepessegu, volt 1-2 osztalytarsam akinek volt ilyen-olyan igazolasa, hogy diszlexias, stb, felmentes x targybol. Nem tudom, ok mit gondolhatnak errol, illetve ennek kb 20 eve, akkor nem nagyon foglalkoztak nalunk ilyesmivel, lehet most mar jobb a helyzet.
2020. máj. 13. 15:03
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

20 körül /18-22/

30 már nagyon sok

De sem elég terem

Sem elég tanár nincs

2020. máj. 13. 15:14
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
A fiam elsős, tavaly az első szülőin azt mondta a tanár néni, hogy az ideális létszám 22 fő lenne, de ez csak álom. Ők egyébként 27-en vannak. Nincs elég tanár, nincs elég terem, most pedig rájuk zúdították a 6 évesek tömegét, akiknek egy jó része nem érett az iskolára. Nem irigylem őket.
2020. máj. 13. 15:20
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 2010-ben voltam elsős, akkor 16-an voltunk. Ez azért a suliban kevésnek számított, a legtöbb helyen 20-25-en voltak, szerintem az ideális. Most az öcsém alsós és ők 26-an vannak.
2020. máj. 13. 15:49
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Lányom 3 osztályos 21 vannak az osztályba .
2020. máj. 13. 18:41
 6/17 anonim ***** válasza:
74%
Kutatások szerint 7 +-2. Csak ezt éppen a világon sehol nem tudják kigazdálkodni és ennyi tanár sincs sehol. Egy 20 fős osztály már ideálisnak számít, de sajnos sok helyen sokkal többen vannak.
2020. máj. 13. 21:25
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ideális az max 20 fő lenne. A 28-30 fő az már nagyon sok és több szempontból is nehezen kezelhető egy tanárnak.

A Klik nem engedi a kisebb osztálylétszámokat, mert a nem elég költséghatákony, és persze lehet h nem mindenhol lenne elég tanár se, ennek pedig a gyerekek isszák meg a levét a nagy létszámú osztályokban. A tanítónak így nem marad ideje a differenciált tanításra, a rosszabb képességű gyerekek pedig visszahúzzák az egész osztályt.

2020. máj. 14. 08:45
 8/17 A kérdező kommentje:

Úgy olvasom, hogy mind egy véleményen vagyunk!

Csak az a baj, hogy mi nem tudunk ezen változtatni...

Amiről tudok, hogy legalább 59 fő van a mi településünkről, de a környező településekről is minden évben jön néhány gyerek, mert pl. a szülők itt dolgoznak.

Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a jelenlegi 4 alsós tanárból 3-om a nyáron nyugdíjba megy. Így örülnek, ha őket tudják pótolni.

2020. máj. 14. 08:58
 9/17 anonim ***** válasza:
93%

A minimum osztálylétszám 14 fő, a maximum 28. Elvileg ennél nagyobb létszámnál már kettőbe szedik az osztályt. Gyakorlatilag mivel sem tanár, sem tanterem nincs, így még most is vannak 30+os osztályok.

A fiamék 17-en vannak (párhuzamos osztályban 16-an), ez pont jól kezelhető, de a problémás gyerekekkel néha így is sok.

2020. máj. 14. 10:39
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Lányomék elsőben 13-an voltak, most negyedikben 14-en.Ideális. Mi lassan 30 évvel ezelőtt kb 25-en voltunk.

Most megy 5.-be,de mivel másik faluba költöztünk, itt még ugye nem tudom, hogy hányan lesznek,de nem hinném, hogy túl sokan.

Városban nem tudják kivitelezni a kis létszámú osztályokat, hisz se tanterem, se tanár nincs elég.

2020. máj. 14. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!