Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Első osztályba napközi vagy...

Első osztályba napközi vagy napközi otthonos osztály?

Figyelt kérdés

Nem vitát szeretnék, hanem pozitív és negatív tapasztalatokat, mert voltunk az iskolába nyílt napon, ez a két fajta első osztály indul, és már beiratkozáskor le kell adni, hogy melyikbe szeretném iratni a 6 éves lányom.

Köszönöm

2020. febr. 11. 06:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak sima napközis osztály van. Előnye, hogy ha szükséges, gond nélkül elhozhatom a gyereket korábban, de lehet, hogy ez nem minden suliban van így. Hátránya, hogy gyakran hoz haza leckét.
2020. febr. 11. 06:56
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom napkoziotthonosba járt. Nagy előnye volt, hogy miután agorákat az egesz napra szétosztották, kevésbé merültek ki a gyerekek, hiszen az órák között sok szabadidejük volt. Hátránya volt, hogy kb sehová nem tudtam anélkül elvinni, hogy mulasszon pár órát, hiszen még a delutani rendelesek is bele estek az o tanitasi idejebe.

Ma már napközis osztályt választanék

2020. febr. 11. 07:19
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
Fiam is iskolaotthonos osztályba jár. Hétköznap nincs házi, itthon nem kell gyakololni. 3.05-kor ér véget az utolsó óra, utána bármikor el lehet hozni. Hét végére már nagyon fáradt mindig, de szerintem sima napközisben is az lenne, hisz csak elsős még. Nálunk nem volt választási lehetőség, csak ez van, de utólag is ezt választanám ha lehetne.
2020. febr. 11. 07:33
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Napköziotthonos rendszerben délután is vannak órák. De ha voltatok, biztosan tudod.

Szvsz a gyereknek kevésbé megterhelő az 5 óra egész napra szétosztva, de ezt csak akkor válaszd, ha nincsenek délutáni programok, nem kell rendszeresen edzésre, fejlesztésre, akárhova vinbni a gyereket, hiszen hiányzása keletkezik belőle.

Nálunk valahol az iskolaotthon és a napközi között van a suliban az alsósok rendszere. Nincs napközistanár, hanem az osztálytanítóval vannak délután, így vele megcsinálják a leckét, ha kell gyakorolnak, tanulnak felmérőre, ha valamit nem értenek, akkor adott óra anyagát veszik elő és lényegében tanóra van. De ez csak 1 órában délután. Nagyn max 1,5, de akkor már a játék terhére megy.

Viszont írásbeli házi nem jön haza.

2020. febr. 11. 08:46
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Enyém napközisbe jár, így csak arról tudok nyilatkozni. Ő rendesen megírja a leckéjét a napköziben, utána még jár edzésre, zenére (minden évben van változás, mit nem szeretne már és mit próbálna ki), néha meg a haverokkal együtt lazáznak nálunk. Most negyedikes, egyelőre nagyon jó tanuló.
2020. febr. 11. 09:13
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Iskolaotthonos osztályba járt alsóban a fiam (egyébként szerintem a „napköziotthonos” kifejezést csak óvodákra használják), sajnos nekünk nem jött be. Remekül hangzott, hogy nem rohannak, hogy a két tanítónőjük egyike van velük mindig, hogy nem kell hazahozni a táskát hét közben, itthonra nincs lecke… A valóság azonban más képet mutatott, a fiam egy idő után sosem írta meg bent a leckét, így mégis haza kellett hozni a cuccokat, és bár jobb lett volna, ha előbb haza tudom hozni, hogy ne du. 5 körül kelljen neki, de nem lehetett. Hiába volt velük délután is az egyik tanítónő (azt hittem, ez remek lesz, mert tud segíteni a háziban, ha kell), ha a segítségüket kérték leckeíráskor, a válasz rendszerint az volt, „ha figyeltél volna órán, tudnád” (plusz, ha segíteni próbáltak egymásnak, még le is cs***ték őket). Szóval nekünk jobban jött volna, ha haza tudom hozni ebéd után…

Persze mint általában, itt is igaz, hogy egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne, vagyis alapból lehet jó az iskolaotthonos rendszer – csak érdemes valahogy utánajárni, hogy valóban képesek-e helyesen alkalmazni azt a tanítók.

2020. febr. 11. 12:30
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeim napközisek, délelőtt tanóra, ebéd után ha jó idő van akkor udvar, majd 14:30-15:45 között megcsinálják a házit. Leckét hétközbe sosem hoznak haza, mindig megcsinálják napköziban, tankõnyvek is bent maradnak, csak pénteken hozzák haza, kivéve az olvasókönyv, ha dolgozatra kell készülni, akkor azt a könyvet hazahozzák.

Szerintem sok függ a pedagógustól is. Napközi jobb szerintem, mint az iskolaotthonos rendszer.

2020. febr. 12. 10:11
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
Napközi otthonban a gyerekek és a szülők is megszokják, hogy otthon már nincs semmi dolguk, nem kell leülni tanulni. Aztán mikor felső tagozatba kerül jönnek elő ennek a hátrányai. Mert ötödikben már nagyon nehéz megszokni, hogy otthon leülök és leckét írok, tanulok. A szülő sem szokta meg, hogy leülök mellé, magyarázok, kikérdezek. Úgyhogy én sima napközire szavazok felsős tanárként és anyaként is.
2020. febr. 12. 14:02
 9/15 anonim ***** válasza:
32%
8-as,nálunk a felsősöknek van tanulószoba 16 óráig. Persze gondolom, kevés felsős akar addig maradni.
2020. febr. 12. 15:21
 10/15 Coffelia ***** válasza:
Az én fiam még csak ovis, de majd napközis iskolába szeretnénk íratni, hogy eleget lehessünk együtt, ha korán tudunk érte menni. Szerintem az alsó tagozatban még nagyon fontos a közös idő, felsőben úgyis megindul a leválás, addig kell az alapokat lefektetni az életükhöz, és azt csak akkor lehet, ha van elég minőségi időnk.
2020. febr. 20. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!