Leendő elsősöd miatt izgulsz valamiért? hogy hogyan fog helyt állni valamiben, vagy lesz-e barátja, stb?
A nagyobb suliban a gyerekek összetétele volt az is ami elbizonytalanitott es a tanitokra ott sincs garancia.
Nyilt napokra jàrtam nem egy suliba. Betekintést kaphattam abba, hogyan foglalkoznak a gyerekekekkel.
Van akik negativan kerdeznek folyton pl kitalàlos jàtekoknal:
"Nah fogadjunk senki nem fogja megmondani kitalàlni, mit mutatok most mi vagyok!"
Ebböl egy ovis annyit ért még hogy senki ne vàlaszoljon.
Helyesen a kérdés: ki talàlja ki mi vagyok?
Nem egyszer fordult elö hogy egyetlen leendö elsös sem tufja nem is a megoldast hanem egyaltalan hogy MI a feladat mit kérnek.
Es amikor màr csoportosan latok passzivitàst az màr oktatasi hiba.
Beszelgettem erröl az ovonökkel is hogy olyan erdekes hogy az ovonök gyereknyelven képesek beszelni, a 6 évesek szintjén,a tanitok hogyhogy nem.
Vagy masik suli nyilt napjàn beharangoztàk hogy hallhatjuk majd az iskolacsengöt. A kifiam izgatottan vàrta de megsem csengettek. Elmaradt. Szolt a tanitonéninek, aki szemrebbenés nelkül lekezelte öt hogy de volt csengö esetleg nem figyelt es nem hallotta.
Utàna megoldottàk hogy legyen. Es csengettek is.
A gyerekem meg engem kerdezett hogy miert csapja öt be a tanito. Miert nem öszinték a felnöttek..
Igazabol öket oviban még màsra tanitottàk. Hogy nyugodtan mondjuk az igazat vagy kerjünk bocsanatot stb sokmindent nem ért még
Igazabol egy tanito sem fogott meg sehol, hogy ugy erezném mellette jo kezekben lenne.
Az ovonök viszont rengeteget letettek màr az asztalra is es volt normalis kontaktom is velük akàr napi szinten, maximàlis volt feléjük a bizalmam.
A gyermekem igy olyan iranyban is keszitem amugy hogy a felnöttek is emberek, neha tévednek is, en mellette àllok mindig es ez szàmit.
Nem könnyü maga a sulivalasztas sem. Csak ezt nem irtam elözö kommentben igy tünhetett ugy, hogy random irathattam be.
Majd késöbb azert engem érdekelne még a kérdés pl öszi szünet utàn, hogyan veszik a gyerekek a sulit.
Addig is remèljük a legjobbakat
Kedves Válaszolók!
Hogy alakultak eddig a napok?
Az én elsősöm jól érzi magát a suliban, de ma reggel már nehezebben engedett el, mondván: olyan sokáig kell itt lenni!
Tanítója szerint "eleven és kicsit csibész", amúgy meg szerinte fáradékony (ez nem ellentmondás??), ezért az első padba ültette, hogy jobban tudjon figyelni...
Màr feladatoztatjàk öket es nem csinalja meg.
Es lett egy vörös nagy pup a homlokàn, mert összeszaladt egy diàktàrsàval véletlen.kb egy hét mire elmulik. Majdnem fel is szakadt.
Es minden nap farkasehesen jön haza mint aki 3 napja nem evett
De gyerekszemmel ö azt làtja hogy kedveli a tanitokat es gyerekeket örömmel megy suliba es büszken mutogatja a feladatlapjait
Nàlatok?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!