Leendő elsősöd miatt izgulsz valamiért? hogy hogyan fog helyt állni valamiben, vagy lesz-e barátja, stb?
köszönöm szépen a válaszokat!
Én is izgulok, mert nyáron babás lett a fiam leendő osztályfőnöke, más lesz helyette, akit nem ismerünk. Nagyon szeretném, hogy minden rendben legyen.
Jó lenne, ha tudna megfelelően barátkozni. Két bátyja van, és ő ezért egy kis harcos, nem tűri el a piszkálódást, viszont ha vitába vagy bunyóba keveredne, az borzasztó volna. Ráadásul kicsit kis növésű, de izmos, ügyes - nem jár jól, aki kikezd vele azon a címen, hogy bántsuk a kisebbet... persze már egy ideje készítem fel a sulira, meg mindenre, de azért bennem van a féltés.
Jó sulikezdést mindenkinek!
Már negyedikbe megy, de nálunk hatalmas stressz volt az első osztály, mert teljesen külön került az ovis barátaitól. Sajnos ennek köszönhetően egy szorongó, és "problémás" gyerek lett, mert eltűntek azok, akik a biztonságot, állandóságot adták.
Sok melónk van abban, hogy végül gond nélkül veszi az akadályokat.
A tanàr miatt aggodom.
Fiatal, gyereke sincs,a kicsiken gúnyolodik.
(Ugy adta elö azt, hogy mikor kicsomagoljàk a suliba hozott dolgokat es csodàlkoznak a kicsik, hogy jé mikböl fognak tanulni, mi van a tisztasàg csomagban, végig affektàlva utànozta el öket, hogy jaj ez nekik milyen nagy csoda, hü hà es kiröhögte öket a szülöin. Nem tyukanyo módú kedvesség van benne, sajnos így íràsban lehet nem tudom ugy àtadni, hallani kellett volna hogyan àll az elsösökhöz)szoval a gyermek de amugy is iskola, sokat ne is vàrjak, joformàn magàra lesz "hagyva", es önalloan kell majd feltalàlnia magàt (ebédnél pl nagy bratyizas beszelgetések mennek azaz nem ugy mint oviban, hogy ott csendben kell ülni, gyermekem meg hajlamos ökörködni is, azaz szamithatok arra hogy farkaséhesen hozom haza 100% hogy nem fog enni hanem elökörködi a menzàt)
Valamint a tanito nàlunk a szépíràsra helyezi a hangsulyt, nem arra, hogy megtanuljanak írni, kihangsulyozta hogy szépen(!) kell kanyarintani tudni a betüket (holott nekem van olyan ismerösöm akinek ma is alig esik kezére a ceruza de félmilliot keres vezetöként..)es szoval gyermekem kisfiu létère elég sete suta a kanyaritgatàsban viszont èrtelmes, a betüket relative ismeri màr óvodàsan is, es vonalközé is probàlja illesztgetni azaz nem random a lap közepére irogatja a nevét, szoval nem is a gyerek képességeiben nem bizom hanem a tanàri fokuszon, szakmaisagban es az àltala nyujtott kudarcélményeken. Hogy a gyermekem pl hiaba fogja tudni összekötni a betüket es sorban egymas utan vonalon belül irni, ha csak annyi visszajelzest fog kapni hogy nem szép, es ez igy nem jo.
Hatalmas kivancsisaggal megy suliba es irto szüksége van még a pozitiv visszacsatolasokra biztatàsra, azoktol kap szàrnyra, azokkal erösebb a kitartàsa, a kudarcélmények demotivàljàk. A kritika nàla dacot szül sikertelenséget es onnanstol ignoràlni akarja es magàban sem fog bizni.
Most nem tudom a szülöi otthoni dicséret mennyit fog èrni mekkora segitség lesz neki a tanàri negativ kritika ellenében. Hiszen a tanito visszajelzése nekik ebben a korban irto sokat jelent! Önmagukra vetitik!
Màs vàlasztàsunk nem volt. A màsik tanito idös es nem is ért a kicsik nyelvén (nyilt napon lattam ahogy a gyerekekekkel foglalkozik)nem is èrtem mièrt alsos tanàr.
A többi suli meg a közelben eléggé nagy, mi kisebb "csalàdiasabb"sulit akartunk
Baràtok kapcsàn olyanokon aggodom, hogy a "bomolo", kilógó, ökörködös gyerekekkel talàlja fel magàt es még rosszabb hatàssal lesznek rà. Es hogy ez àtcsuszik felsöbe is, azaz majd majd ö lesz a menö màjer, es nem a csendes szorgalmas kis eminens.
Az oviban azèrt figyeltek arra, hogy erösitsèk azokat a dolgokat benne es afelé tendàljon hogy pl rajzolni enrkelninviràgot ültetni is csucsszuper, nem csak ész nélkül rohangàlni.., a suli HA ilyen irànyban kudarcélményeket fog nyujtani pl lsd nem szépen kanyaritod a betüket, a pozitiv megerösites helyett es elkönyveli sajàt magàt sikertelennek,akkor a gyermekem méginkàbb a "deviànsakhoz" fog huzni, mert azt fogja érezni, az az ö közege közéjük tartozik.
Önbecsülése borzaszto képlékeny még! Es sajnos rengeteg mulik ezen a taniton :(
Es csak fogadoora meg online kontakt lesz csak a tanitoval. Meg amugy sem fogja külön érdekelni az en gyermekem 29 màsik mellett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!