Hogyan oldjátok meg a Covid alatt?
Nálunk indul az iskola az biztos. Eddig itthon voltam vele. Eleve táppénzen vagyok mert babát várok. 34 hetes vagyok. Kicsit megterhelő volt ez az időszak. Már nem nagyon tud mit kezdeni magával.
Ha dolgoztam volna a nagyszülőnél lett volna addig.
Három kisiskolás... a legkisebb most lesz elsős.
Kérdező, komolyan úgy gondolod, hogy egész évben zárva lesz a suli? Hisz meg is halok akkor! :D Megbukunk még ősszel! Kicsapatjuk magunkat :D Jelenleg ezek az ötleteim, de majd szólok, ha lesz még :P
Aki azt írja nagy mellénnyel, hogy "otthonról dolgozom", az amúgy mitől jobb? Pláne "tanultam ahhoz eleget", ez milyen szöveg? :D Én is egyetemet végeztem, és tavasszal a munkám legnagyobb részében át tudtam menni home office-ba, de mitől lenne ez könnyebb?
Folyamatosan csitítottam a három kicsimet, megállás nélkül melóztam (reggeltől estig egyedül voltam velük), állandóan ment a lepisszegés, hogy anya most telefonál, most fel kell tennem egy anyagot, most felvételt készítek, most online vagyok, fél óra múlva le kell adnom valamit, stb, stb... Ami azt jelentette, hogy otthonról DOLGOZTAM, tehát nem a híreket nézegettem a neten, miközben főztem, vagy ilyesmi. S EMELLETT kell napi több órán keresztül tanítanom a srácokat, mert ők még nem az a korosztály, hogy ne fiam, itt egy laptop, oszd be a tesóddal, aztán nézzétek ki innen is innen a tanulnivalót, idegen nyelveket is szépen, nyelvtannal együtt vágjátok be, utána fotózd le, videózd le, küld vissza ide meg ide, stb. Egy nagyobb gyerekkel biztos lehet így, de kicsikkel nem, és akkor még ott volt a jelentősen háttérbe szorult ovisom.
Na hagyjuk, mert ahogy mindenkinek máshogy telt a tavasz, úgy az ősz is mindenkinek más lesz... kívánom a bajban levőknek, hogy tudjanak minél jobb megoldást találni, a kritikus hencegőknek meg, hogy az élettől is igyekezzenek tanulni, mert íme, egyetlen sor után kiviláglik, hogy mennyire gőzük sincs a világ folyásáról! Hát van ilyen.
Szintén most lesz elsős a legkisebb, és én írtam, hogy otthonról dolgozom, és totál megdöbbentem, hogy gyakorló anyaként azt kérdezed, mire verjük a mellünket. :O Ha nem tudnék itthonról dolgozni, meg apjuk sem, akkor valamelyikünket kirúgták volna, hiszen egyedül ekkora gyerek nem maradhat. És igen, DOLGOZNOM kellett, ezt írtam is. Ráadásul koncentrációt igénylő, számszerűen mérhető feladataim vannak. Így az volt a menetrend, hogy Anya reggel bezárkózik, dolgozik ebédig, addig Apa matekozik, majd ebéd után Anya nyelvtanozik, Apa meg elintézte az ő ügyeit.
Pofátlanul szerencsések vagyunk? Igen. Ennek ellenére nehéz volt és nem várjuk újra? Igen. :P De válaszoltam a kérdésre, hogy miként fogjuk megoldani? Igen.
Kedves 13-as! Nagyon durván félreértetted... ha gondolod, majd olvasd el újra, amit én írtam...
Nem írtam ilyet, hogy vered a melled, meg hogy pofátlanul szerencsések vagytok, meg hogy te nem dolgozol!
De volt olyan válaszoló, aki jelezte, hogy otthonról dolgozik, mert hogy ő eleget tanult ehhez. Őrá értettem speciel, amit írtam.
És azt sem írtam, hogy aki otthonról dolgozik, az nem dolgozik, hanem pont azt jeleztem, hogy az otthonról dolgozóknak sem könnyebb!
Meleg van, tudom, meg minden, de hát, na! :) Ne olvassunk már a sorok közé olyat, amiről szó sincs! Kitartást kívánok neked is! :)
"Ősztől megint zárva lesznek az iskolák, valószínűleg az egész évben."
Forrás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!