Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ikrek egy osztály vagy külön...

Ikrek egy osztály vagy külön osztály?

Figyelt kérdés
Egypetéjű ikerlányaim vannak. Az egyik nagyon önálló, talpraesett,(egyedül volt ottalvós táborban 7 napig, nagyon jól elvolt) a másik teljesen elengedi magát (másik tábor, nehezen boldogult) és a testvérére rátelepszik. Egyedül nem nagyon boldogul. Így viszont barátaik nincsenek. Egy osztályban félek h megint összetaladnak, külön osztályban félek h megviseli azt aki nem nagyon van el egyedül.
2020. júl. 24. 10:30
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
94%
Külön osztályba, lehetőleg ne oda ahol tanítassz. Nekem sok “tanár gyerek” ismerősöm volt, szinte csak hátrányuk származott abból, hogy a szülei(k) tanárok voltak ott. Kollegáid máshogy fognak hozzájuk állni, később a gyerekek is. Nekem csak a keresztmamám tanított az iskolámban, ez is elég kellemetlen volt. Ha megoldható én a helyedben elgondolkodnék egy másik iskolán.
2020. júl. 24. 14:42
 22/34 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2020. júl. 24. 14:48
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Gimiben volt a felettem járó évfolyamban egy ikerpár. Ők első osztálytól kezdve külön osztályba jártak, azt mondták, hogy így könnyebb volt önmaguknak lenni, hiszen osztályon belül nem keverték őket, hogy most akkor te melyik is vagy?! Hanem tudták hogy a B-be jár a Detti, az A-ba a Timi. Sokat beszélgettem velük erről, mert mindig is érdekelt az iker-téma, és mindketten egyöntetűen azt mondták, hogy teljesen jó volt, hogy külön jártak ahova csak lehetett, és nem "az ikrek"-ként hivatkoztak rájuk, hanem két különálló emberként.

Szerintem mindenképp külön osztályba menjenek.

2020. júl. 24. 15:31
 24/34 anonim ***** válasza:
98%
Jajj ne tanitsd a saját gyereked. Csak azt ne! Anyukam tanította a mostoha bátyámat. Csak biosz. Sosem volt jó vége. Mert ugye röpködtek a “ha a Fradi meccs helyet a könyvet tanulmányoznád” kezdetű mondókák. Nem egészséges. Sajnos ok nem tudtak elkerülni, de nem volt jó. Hozzáteszem nem kell mögé látni, hogy anyukam nem szerette volna a bátyámat, mert 3 éves kora óta ő nevelte, nagyon szerették egymást, nem ez volt a gond.
2020. júl. 24. 17:55
 25/34 anonim ***** válasza:
82%
Igen, a mi sulinkban engedik a saját gyereket tanítani. Sőt, ugyan azon az évfolyamon a másik osztályba, szintén az osztályfőnökhöz jár a saját gyerek.
2020. júl. 24. 20:08
 26/34 anonim ***** válasza:
92%
Mivel nincsenek egymasr jo hatassal, kulon osztalyba jaratnam oket, viszont ha az egyikben te vagy a tanito, akkor mindkettot a masikba. Hogy erezne magat az, aki nem lehet az anya osztalyaban bezzeg a masik igen?
2020. júl. 25. 07:58
 27/34 anonim ***** válasza:
89%
26 jól. Ez egy mítosz, hogy jó a szülő osztályába járni. 10-bol 9x sokkal jobban szivatjak a saját gyereküket... inkább az a kérdés, hogy érezné magat az, aki az anyjához jár. Mert az járna rosszul. Ha kituno lenne saját jogon, akkor is mindenki azt mondana, kivételez vele az anyja. Közben valószínű az ellenkezője lenne igaz. Nem véletlen tilos ez a legtöbb iskolában. Csak gondolom kisebb iskolákban nem mindig elkerülhető.
2020. júl. 25. 11:17
 28/34 anonim ***** válasza:
92%
#27 egyet ertek veled, emiatt is irtam h az o esetukben semmikepp sem abba ahol anyuka tanit. Es abban is biztos vagyok hogy neha elkerulhetetlen h ne a sajat anyukad legyen a tanarnod.
2020. júl. 25. 12:23
 29/34 anonim ***** válasza:
54%
Nem annak lesz rossz, aki másik osztályba kerül, hanem pont annak aki anyuci osztályában lesz. Nem tudom miért gondolkoznak egyesek fordítva, biztos elfelejtették milyen gyereknek lenni :D
2020. júl. 25. 15:57
 30/34 anonim ***** válasza:
Rengeteg olyan ismerősöm van, akik ikrek, ès mindegyik egy osztályba jár, mègse okozott a személyiségükben kárt.
2020. júl. 27. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!