Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ikrek egy osztály vagy külön...

Ikrek egy osztály vagy külön osztály?

Figyelt kérdés
Egypetéjű ikerlányaim vannak. Az egyik nagyon önálló, talpraesett,(egyedül volt ottalvós táborban 7 napig, nagyon jól elvolt) a másik teljesen elengedi magát (másik tábor, nehezen boldogult) és a testvérére rátelepszik. Egyedül nem nagyon boldogul. Így viszont barátaik nincsenek. Egy osztályban félek h megint összetaladnak, külön osztályban félek h megviseli azt aki nem nagyon van el egyedül.
2020. júl. 24. 10:30
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Ezért írtam h összetett a problémán
2020. júl. 24. 12:57
 12/34 anonim ***** válasza:
94%

Ja,jó hogy írtad

Istenem...

2020. júl. 24. 13:02
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem is taníthatja szülő a gyerekét, van a lányomnak olyan osztálytársa, akinek történelem tanár az apja, de pont emiatt az ő osztályukat másik tanár kapta meg. Szerintem ez nagyon nem lenne fair a többi gyerekkel szemben.
2020. júl. 24. 13:11
 14/34 anonim ***** válasza:
47%
Ismerek egy ikerpárt, akik gyerekkorukban nagyon jó viszonyban voltak, azonban a szüleik elküldték az egyiküket egy másik városba bentlakásos iskolába. Már felnőttek és nagyon megromlott a viszonyuk. Nem is találkoznak. Nem mondom, hogy küldd őket egy osztályba, csak leírtam a saját tapasztalatom.
2020. júl. 24. 13:42
 15/34 anonim ***** válasza:
93%
A fiam osztályában is jár egy kislány, anyukája az osztály főnök. Most mennek 3.ba. Nagyon normális az ofő, a saját gyerekével még tán szigorúbb mint a többi gyerekkel. 1 kicsit féltünk mi szülők, hogy mennyire fog a sajátjával kivételezni, de alaptalan volt a félelmünk, nagyon korrekt egy tanár. Nálatok szerintem az nagyobb baj lenne ebben a helyzetben, hogy csak az egyiket tanítanád. Mit érezne a másik? Ha én lettem volna ilyen helyzetben kicsiként, én csalódott lettem volna, hogy az anyukám engem nem, de az ikremet tanítja. Én a helyedben a másik osztályba adnám őket, külön másik padba egymástól.
2020. júl. 24. 14:05
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben, ha 2 osztály van az évfolyamon, legyenek osztálytársak, hogy ne tanítsd egyiket sem. Ha nem lennél tanító, akkor meg mindenképp a külön osztályt javasolnám. Ikrek esetében nem könnyű, hogy van valaki, aki születése óta jelen van, ugyanúgy is néz ki, esetleg keverik őket stb., ezért iskolában érdemes őket szétválasztani egy kicsit a személyiségfejlődésük miatt.
2020. júl. 24. 14:13
 17/34 anonim ***** válasza:
60%

"A fiam osztályában is jár egy kislány, anyukája az osztály főnök."

Ilyen is lehet?

2020. júl. 24. 14:16
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha az egyik osztályban te tanítasz, akkor nem is kérés, hogy egy osztályba menjenek az ikrek. A másikba.
2020. júl. 24. 14:18
 19/34 anonim ***** válasza:
44%
Elég xar iskola lehet, ahol egyaltalan felmerül a lehetősége annak, hogy a szülő a saját gyereket tanítsa....
2020. júl. 24. 14:21
 20/34 anonim ***** válasza:
90%
és mi lenne ha nem a saját iskoládba íratnád? hanem mondjuk abba, ahol van két osztály, egyikben sem te tanítasz, és így mindkét gyereknek van tere függetlenedni és kortársakkal szocializálódni, anélkül hogy folyton lesnie kéne merre jársz? engem se tanított anya soha, inkább megszervezte a tanári kar, hogy az A osztály helyett a D nyelvórájára mehessek be, csak ne találkozzunk iskolai körülmények között...
2020. júl. 24. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!