Katolikus iskolába járó gyermekek szüleihez lenne kérdésem. Tényleg naponta ötször imádkoznak az iskolában?
Lányom új iskolában kezdi az 5. osztályt, mert elköltöztünk onnan ahová eddig járt. Itt (falu) ugye csak egy iskola van, (igaz amott is csak egy volt, de az normális volt)
katolikus iskola.
Na most, mi teljesen ateisták vagyunk, a lányom azt se tudja mi az a miatyánk. :)
Tehát a kérdésem az, hogy naponta több alkalommal kell majd imádkozniuk, vagy esetleg megmaradhat a lányom a realitás talaján?
Tudom, lesznek kötelező dolgok, mint egy tanévben 3x templomba elmenni, hittant tanulni, de ugye csak ennyi?
Ennyit mondott az igazgatónő.
Na de az anyukák egy része inkább máshová hordja a gyereket, mert nem elégedettek.
Tehát ha tényleg ezt takarja a katolikus iskola, akkor ki kell gyorsan találnom valamit.
Köszönöm.
Nos, az én ötéves unokahúgom nem tudja a Miatyánkot. Ellenben roppantmód érdeklődik mostanában az űr, űrkutatás, bolygók, csillagászat... stb. iránt. Ő tudja már azt is, mi az a "Hűha"-jel, meg hogy hányadik bolygó vagyunk, hogyan jönnek a bolygók sorba, tudja, hogy van űrállomás, ahol emberek élnek és dolgoznak, nézte a kilövést...
Azt hiszem, megmondom neki, hogy ettől még totálisan műveletlen, mert imádkozni valóban nem tud...
"Egy szep mesetortenet az egesz."
Hagyjuk már ezt!
Miért, mi más lenne? Ha nem fogja komolyan venni a lányom, akkor igen, egy mesetörténet, amit jó eséllyel pozitívan él majd meg.
Tényleg köszönöm mindenkinek a biztatást, tapasztalatok megosztását.
"Miért, mi más lenne?"
NEM VAGYOK FANATIKUSAN VALLÁSOS,de szerintem ez nem mese,persze szerinted lehet még az. A véleményedet pedig tartsd meg magadnak!
"Ugye te sem gondolod komolyan, hogy bárki valóságnak éli meg, annak fogja fel?"
Én valóságnak élem meg,te nem. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!