Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Járhat a 7 évesem majd egyedül...

Járhat a 7 évesem majd egyedül iskolába?

Figyelt kérdés

Egyelőre még nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez hogy lesz.

Szeptemberben kezdi a lányom a sulit. A férjem 06:30kor megy el itthonról, én nekem meg 07:00kor kell mennem kb munkába. Eddig ugye jó volt, oviba tudtam vinni már 06:45-kor. De iskola 8-tól van.

Ti hogy oldjátok ezt meg? El se tudom képzelni. Amúgy az iskolától 70 méterre lakunk, gyakorlatilag csak kimegy a kapun és bemegy az iskolába. Elég önálló kislány, de kicsit féltem, hogy egyedül induljon, készülődjön itthon. Minden tapasztalat érdekel.

2020. jún. 12. 20:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Én 7 évesen másodikos voltam, egyedül jártam busszal az iskolába, mondjuk már 15 éve volt ez is. De ilyen közelre szerintem nyugodtan el lehet engedni egyedül.
2020. jún. 13. 20:39
 22/27 anonim ***** válasza:
33%
Vajon hány méter az a távolság, ahol már nem lehet egy ekkora gyereket egyedül elengedni..? 70 méter még jó, de 95 már nem, vagy legyen inkább 96? Ha 50 métert megy, akkor is emberek között van, mintha 500 métert menne. Nem igazán értem, hogy mit számít a távolság, amikor egy 7 éves kislány egyedül ballag az utcán nehéz iskolatáskával.
2020. jún. 13. 21:04
 23/27 A kérdező kommentje:
Erről a felügyelet dologról még nem hallottam, jó tudni, de majd biztos elmondják, lesz szülői.
2020. jún. 14. 08:11
 24/27 A kérdező kommentje:

Pl azért írtam, hogy nem kell neki buszozni, tesóm 7 évese 20 km-t buszozik minden nap oda-vissza suliba, a 11 éves unokatesójával mennek 2.

Ez régen is így volt mikor én gyerek voltam, ennyiket buszoztunk mi is.

Ezért írtam, nem ugyanaz kisétálni a buszhoz, buszozni, meg még a városban is sétálni a sulihoz, mint hogy kimegy a kapunkon és bemegy az iskolába a másiknő kapun..Szerintem legalábbis nem ugyanaz.

Nekem is inkább azzal van a gondom, hogy egyedül legyen itthon és figyeli e majd az időt stb. De ha van ilyen ügyelet, akkor nem gond.

2020. jún. 14. 08:15
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a kérdés, hogy képes-e elmenni egyedül az iskoláig, mert nyilván, még messzebbre is. A kérdés az, hogy rá lehet-e bízni egy ekkora gyerekre, hogy az üres lakásból egyedül önállóan elinduljon, azt rendben, zárva hagyja otthon. mert szvsz ezt nem.
2020. jún. 14. 08:45
 26/27 anonim ***** válasza:
75%
Ah ezt felejtsd el,nem ismerik az orat,nincs idoerzekuk,nyitva fogja hagyni az ajtot,de en az uton sem engednem el egyedul. Annyi gonosz ember van. Ugyelet tuti lesz,vagy beszelj a munkaltatoddal es kesobb kezdj.
2020. aug. 9. 20:40
 27/27 anonim ***** válasza:
Mi lett a megoldás?
2020. dec. 20. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!