Hányadik osztályos korától megy egyedül a gyermeked iskolába?
Szia! Ez jó kérdés, engem is foglalkoztat.
Azt gondolom, erősen függ az iskola távolságától és a gyerek személyiségétől. Mi közel lakunk a sulihoz, de két, reggelente elég forgalmas úton is át kell mennie a gyereknek (az egyiken nincs is zebra), a gyerekem pedig elég szétszórt, ezért még nem engedném egyedül (másodikos).
Egyébként nálunk szinte mindenki kocsival hozza-viszi a gyereket, mert az osztály háromnegyede baromi messziről jár a suliba.
Második válaszoló vagyok
Nálunk az iskola 2 km és a városközponton kell keresztül menni, ami elég forgalmas
Harmadikas korától egyedül megy biciklivel
Mi ugyan közel lakunk az iskolához, de bizony kocsival viszem a gyerekeimet.
Van egy nagyon forgalmas kereszteződés (zebra nincs), ahol simán hatvannal robognak az autók, úgyhogy elég nehéz átjutni még felnőttnek is. Ráadásul lakó-pihenő övezet a miénk, ahova elfelejtettek járdát csinálni, így a gyalogos forgalom is az úttesten zajlik.
Amúgy hetedikes lányum persze nyugodtan járhatna egyedül, hazafelé szokott is, de a fiamat, aki harmadikos semmiképpen sem engedném el. Ráadásul a nővérére sem bízhatom, mert tudom, hogy "csak azért se" fogadna szót neki.
Én harmadik közepétől jártam egyedül, de úgy , hogy előtte minden nap elkísért anyukám a suliig, ami nyolc megálló és egy-két sarok.Mi az egyik forgalmas helyen lakunk, de egy idő után megtanultam mindent, hol hogy kell menni.
Nálunk volt aki már másodikban egyedül ment, de valaki csak 7-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!