Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hányadik osztályos korától...

Hányadik osztályos korától megy egyedül a gyermeked iskolába?

Figyelt kérdés

2013. szept. 17. 07:59
1 2 3
 11/24 Kata-Kata ***** válasza:
Elsőben, a második héttől. Reggel kikísértem a buszhoz, kedves buszsofőr figyelt rájuk, leszálltak az iskolánál. Délután a napközis tanár feltette őket a buszra, én pedig vártam. Én csak így értem be a munkahelyebre. Kisvárosban lakok.
2013. szept. 20. 19:12
 12/24 anonim ***** válasza:

szerintem ez attól is függ, hogy melyik gyermek szülei tehetik meg egyáltalán, hogy kísérjék őt.

van olyan család, ahol apuka-anyuka már hajnalban elindul dolgozni, nagyszülők nincsenek, vagy nem helyben laknak, így a gyermeket kénytelenek egyedül engedni.

2013. szept. 21. 12:11
 13/24 Kohanyec Szilveszter válasza:
Én már első osztály félévétől egyedűl mentem. 5km-re volt tőlünk az iskola a városközpontban. Szigorúan neveltek a szüleim és egy bizonyos útvonalon mehettem kerékpárral (csak is kerékpárúton, zebránál átkellni az úttesten) iskolába. 12.-es vagyok most;)
2013. szept. 22. 12:37
 14/24 anonim válasza:
ötödik osztálytól engedtek.
2013. szept. 22. 20:56
 15/24 anonim válasza:
41%
Mi közel lakunk az iskolához,3-4 osztályosak a lányok,de sajnos sok hajléktalan van a környéken reggelente,akiktől félnek,így nem mehetnek egyedül.
2013. szept. 23. 12:04
 16/24 Ájron válasza:

Én elsőtől egyedül jártam, falun belül. Ez nem olyan kis dolog tekintve mennyi a... pigmentált polgártárs otthon. 3.os koromtól egy magam buszoztam a szomszéd faluban. A lényeg nem a gyerek korban van hanem a személyiségében. Legyen meg a maghoz való esze, és legyen önbizalma. Nem kell olyantól védeni ami nem árt neki. Rengeteget fog jelenteni neki később mikor visszgondol hogy "A csudába, már 9 évesen egyedül buszoztam, mért ne menne ez meg az?"

Szerintem Nincs alsó határ.

2013. szept. 23. 15:35
 17/24 anonim válasza:

Tizedikes vagyok, harmadikos koromtól járok egyedül iskolába, külvárosból városközpontba, eleinte átszállás Déli pu.-nál és a Moszkva térnél, busz-villamos-busz. Ezen helyeken pedig bármely pillanatban előbukkanhat két biciklis közül egy tengeralattjáró, meg a közbiztonság, tolvajok, rablók, naplopók, hajléktalanok is vannak szép számmal, napi 50-60 perc volt az út.

Szóval harmadiktól mindenképpen járhat egyedül. Nekem gáz volt, hogy anyám hurcolászott, na meg a buszon volt időm tanulni, mai napig ott tanulok, semmi sem marad otthonra.

2013. szept. 23. 19:50
 18/24 anonim válasza:
Én negyedik óta járok egyedül egy 10perces buszozással
2013. szept. 24. 06:44
 19/24 H* válasza:
Én kb 3.óta egyedül járok, persze nem volt olyan messze gyalog negyed óra.:)
2013. szept. 24. 16:55
 20/24 anonim ***** válasza:

Elsőben az első héten elkísért minden nap oda-vissza.

Második héten már csak oda,hazafelé az osztálytársaimmal mentem és a 3. héttől kezdve már egyedül mentem.

Azt hozzáteszem,hogy falun laktunk,tehát nem kellett 70 zebrán átmennem és különösebben nem is kellett kitől félteni a gyerekeket.Max a kóbor kutyáktól.

Viszont amiért nagyon hálás vagyok anyukámnak az az,hogy minden téren hagyott érvényesülni és nem vitte túlzásba az anyáskodást.Valószínűleg ennek köszönhető,hogy ennyire talpraesett és magabiztos vagyok :)

2013. szept. 26. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!