Hányadik osztályos korától megy egyedül a gyermeked iskolába?
szerintem ez attól is függ, hogy melyik gyermek szülei tehetik meg egyáltalán, hogy kísérjék őt.
van olyan család, ahol apuka-anyuka már hajnalban elindul dolgozni, nagyszülők nincsenek, vagy nem helyben laknak, így a gyermeket kénytelenek egyedül engedni.
Én elsőtől egyedül jártam, falun belül. Ez nem olyan kis dolog tekintve mennyi a... pigmentált polgártárs otthon. 3.os koromtól egy magam buszoztam a szomszéd faluban. A lényeg nem a gyerek korban van hanem a személyiségében. Legyen meg a maghoz való esze, és legyen önbizalma. Nem kell olyantól védeni ami nem árt neki. Rengeteget fog jelenteni neki később mikor visszgondol hogy "A csudába, már 9 évesen egyedül buszoztam, mért ne menne ez meg az?"
Szerintem Nincs alsó határ.
Tizedikes vagyok, harmadikos koromtól járok egyedül iskolába, külvárosból városközpontba, eleinte átszállás Déli pu.-nál és a Moszkva térnél, busz-villamos-busz. Ezen helyeken pedig bármely pillanatban előbukkanhat két biciklis közül egy tengeralattjáró, meg a közbiztonság, tolvajok, rablók, naplopók, hajléktalanok is vannak szép számmal, napi 50-60 perc volt az út.
Szóval harmadiktól mindenképpen járhat egyedül. Nekem gáz volt, hogy anyám hurcolászott, na meg a buszon volt időm tanulni, mai napig ott tanulok, semmi sem marad otthonra.
Elsőben az első héten elkísért minden nap oda-vissza.
Második héten már csak oda,hazafelé az osztálytársaimmal mentem és a 3. héttől kezdve már egyedül mentem.
Azt hozzáteszem,hogy falun laktunk,tehát nem kellett 70 zebrán átmennem és különösebben nem is kellett kitől félteni a gyerekeket.Max a kóbor kutyáktól.
Viszont amiért nagyon hálás vagyok anyukámnak az az,hogy minden téren hagyott érvényesülni és nem vitte túlzásba az anyáskodást.Valószínűleg ennek köszönhető,hogy ennyire talpraesett és magabiztos vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!