Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Járhat a 7 évesem majd egyedül...

Járhat a 7 évesem majd egyedül iskolába?

Figyelt kérdés

Egyelőre még nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez hogy lesz.

Szeptemberben kezdi a lányom a sulit. A férjem 06:30kor megy el itthonról, én nekem meg 07:00kor kell mennem kb munkába. Eddig ugye jó volt, oviba tudtam vinni már 06:45-kor. De iskola 8-tól van.

Ti hogy oldjátok ezt meg? El se tudom képzelni. Amúgy az iskolától 70 méterre lakunk, gyakorlatilag csak kimegy a kapun és bemegy az iskolába. Elég önálló kislány, de kicsit féltem, hogy egyedül induljon, készülődjön itthon. Minden tapasztalat érdekel.

2020. jún. 12. 20:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
97%
Mindenhol van reggeli ügyelet. Én nem hiszem, hogy a világ bármivel gonoszabb lenne, mint régen, de egy 7 éves még nem elég megbízható ahhoz, hogy önállóan, pontosan elinduljon, és ha rendszeresen elkésik, nektek lesz belőle kellemetlenségetek.
2020. jún. 13. 08:39
 12/27 anonim ***** válasza:
97%
Szokott lenni az iskolákban reggeli ügyelet, azonban ha az első hetekben úgy látjátok, hogy ügyesen készülődik, tud arra figyelni, hogy pontosan induljon, akkor szerintem felesleges igénybe venni.
2020. jún. 13. 09:27
 13/27 anonim ***** válasza:
23%
Nem számít a távolság. Megállnak mellette kocsival és szépen berakják. Natascha Kampusch 10 éves volt, mikor elrabolták. Volt szemtanu, aki elég jól leírta kocsit, de így sem találták meg, pedig a rendőrök még az elkövető házánál is jártak. 8 év után tudott elmenekülni, ha valaki esetleg nem ismerné a történetet. Szerintem nem kell keresni a bajt. Vagy itt van a Maddy kislány esete. A mostani gyanusított több gyereket is elrabolhatott, az egyik esetben a kisfiút az anyja szeme előtt rabolta el, míg az lement a lépcsőn... Mire leért, a gyerek már nem volt ott. Senki nem látott semmit. Egy szülő soha sem tudná megbocsájtani magának, és ebbe a bizonytalanságba, hogy hol a gyerekem, mi történt vele, bele lehet őrülni. Ezek a szörnyetegek köztünk járnak-kelnek, soha nem lehet tudni, mikor és hol akadnak az utunkba. Volt egy magyar eset is sajnos, nem emlékszem már a kislány nevére, őt évekkel később holtan találták meg.
2020. jún. 13. 11:11
 14/27 anonim ***** válasza:
79%

13-as, tudod te hány elsős-másodikos gyerek jár egyedül iskolába akár messzebbről is? Nem kell rögtön rémtörténeteket mesélni, inkább gondolj bele, hogy Magyarországon 1000 gyerekből hány esik rablás áldozatául. Max. 2. Ők pedig elfutnak kiabálva. Én elég rossz környéken éltem gyerekkoromban, ahol a falu lakosságának 70 százaléka kisebbségi volt, és 19 ott töltött évem alatt mindössze 2 (!) ilyen esetről hallottam. Mindkettő esetben elfutottak a gyerekek.

Egyébként meg ennyi erővel az idősebbek se járjanak egyedül iskolába, még a hetedikesek sem, meg a gimnazisták sem. Bármikor elrabolhatják őket. Meg bármikor a fejükre eshet az a tetőcserép, nem?

2020. jún. 13. 11:55
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Az is más, ha többen mennek együtt, mintha egy gyerek egyedül, ráadásul otthonról. Az ördög nem alszik. Mindenki azt hiszi, hogy mással sem történt meg, akkor velem sem történhet meg. Ez így szokott lenni. Ha megtörténik a baj, akkor meg az emberek másik fele ítélkezik, hogy milyen anya az ilyen... Nem az emberek ítélete számít, hanem a saját józan eszem, mert ha gond van, akkor engem vesznek elő és nem mást és az én életem megy tönkre. Meg természetesen a gyereké. 6-7 éveseket még közlekedni kell tanítani, mert nincsenek felkészülve váratlan helyzetekre. És lehet, hogy 6 évesen nem ütik el, de elüthetik később is, amikor már nagyobb, mert nem tanult meg dolgokat, amiket kis korban meg kellett volna neki. Elfut egy gyerek, de lehet, hogy olyan élmény lesz neki, ami miatt félni fog vagy rosszat álmodik. A szülő meg gondolkozhat azon, hogy ha egyszer már megszólították a gyerekét, vajon nem fogják-e másnap is. Nem tudom, mikor volt gyerekkorod, de 20 éve még én is simán járkálhattam egyedül, mostmár nem ilyen világ van. Ha ez a kislány úgy indul útnak, hogy folyamatosan iskolás gyerekek járnak arra, akkor csatlakozhat hozzájuk, követheti őket, de egy forgalmas vagy éppen kihalt úton, semmiképpen nem. A gyerekek azért járnak egyedül, mert gondolom a szüleik máshogy nem tudják megoldani. Én meg nem tetőcserépről beszéltem, hanem pedofil állatokról. Nagy különbség..
2020. jún. 13. 12:46
 16/27 anonim ***** válasza:
33%
És mi lesz, ha megmakacsolja magát és nem megy el iskolába? Rohantok haza hozzá? Ha jól értem, legalább fél órát egyedül lenne otthon. Fáradt, elalszik, nem veszi fel a telefont... Egy hét éves még kicsi, felelősségérze fejletlen, ráadásul nagy váltásban van épp az óvoda után, nem lehet megbízni benne ilyen téren. Továbbá az új környezetben pont a szülő jelenti neki a biztonságot, aki reggel és délután a támasza, amikor elviszi és érte megy.
2020. jún. 13. 13:00
 17/27 anonim ***** válasza:
96%

7-7:10 között indulok munkába. A gyereket legkésőbb 7:15kor lerakom a suliban és megyek dolgozni.

Én nem tudom, mit csinál a többi szülő, de bölcsis kora óta az én gyerekem benne van az első 5 legkorábbiban (intézményi szinten!), és az 5 legutolsóban, akiért mennek... Pedig tényleg gyerekbarát a munkahelyem, napi 8 órát dolgozom, ebédszünettel együtt.

És persze az enyém az, aki nyári ügyeletben is ott van legalább 4-6 hetet.

2020. jún. 13. 15:19
 18/27 anonim ***** válasza:
91%

Az egyedül indulással az a baj, hogy bekapcsol egy mesét, elkezd színezni, játszik valamit és észre sem veszi, hogy mennyi az idő. Elfelejti bezárni a lakást, nyitva hagyja a csapot, stb... kicsi még.

Mindenhol van 6-7 közöttől ügyelet, de 7kor legkésőbb minden suli kinyit még ha nem is pedagógussal, de portás van, titkárságon vannak...

2020. jún. 13. 15:21
 19/27 anonim ***** válasza:
97%
Nem a suliba járással van gond, hanem azzal, hogy rá mered-e bízni a házat, hogy rendesen bezár-e, vizet villanyt lekapcsol stb... Amúgy Magyarországon 8-tól már a tanítás kezdődik, a legtöbb helyen eleve kötelező legkésőbb 7:45-re bent lenni és legkésőbb 7-től már van ügyelet. Kérdezd meg. Ha tényleg csak 70 m a suli induljatok el hét előtt öt perccel engedd be a kapun és te is tudsz menni a megszokott időben.
2020. jún. 13. 17:50
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a suliban nincs felügyelet. Be se lehet menni jó időben (a téli reggelek is annak számítanak, minden ha nem szakad az eső), kint kell az udvaron gyülekezni, tilos bemenni az épületbe. Nemhogy felügyelet...
2020. jún. 13. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!