Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehetne tenni, ha a fiam...

Mit lehetne tenni, ha a fiam lustasagbol nem keszitett el feladatokat es egyest kapott ra? Ezzel elrontva a kituno bizonyitvanyt es a teljes 8 eves munkajat? Beirhat a semmire a tanar egyest?

Figyelt kérdés

Fiam nyolcadikos, es kitorolte az uzeneteket amiket a tanarai kuldtek, es nem irt meg egy olvasonaplot es feladatokat sem magyarbol, es matek feladatlapokat sem oldotta meg. Irodalom 6darab egyes, nyelvtan 2db egyes, matek 4db egyes. Ezzel elerte, hogy ezekbol a targyakbol 3as lesz az evvegi jegye kiveve az irodalom ami kettes, a szorgalomrol nem is beszelve. Nem tudtam elhinni, hogy a fiam ilyet tenne, es tenyleg ott voltak az uzenetek csak kitorolte. Ez ma derult ki, a tanarok a feladatok potlasat sem engedik, mert holnap mar osztalyozo ertekezlet lesz, vege az evnek. Nem akarom felfogni esszel, ha nem kesziti el a feladatokat, miert nem hivnak fel? Vagy irjak be a naploba ezeket.

Hatalmasat csalodtam a fiamban. Legrosszabb, hogy meg a szemembe hazudott, hogy minden kesz van. Meg a tanarok elott is ot vedtem.

Az apja leszerelte az internetnel a wifi elosztot, tevet is kihozta a szobajabol. O forr a duhtol. Tanacstalan vagyok mit csinaljunk.

2020. jún. 5. 00:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
19%
A 8 év végi szinte mindenkinek gáz. Ilyenkor leeresztenek. Az elmúlt két évben a felvételi miatt fontosak voltak a jegyek. Ez meg senkit nem fog érdekelni sose. Mint ahogy a töri ötös érettségi sem. Amúgy valoban.. Te hol voltál?
2020. jún. 5. 12:56
 12/21 anonim ***** válasza:
62%
Úristen, egy kamaszról van szó.. Mennyi empátia! A világjárvány közepén ( márciusban még nem tudtuk, hogy itthon nem lesz nagy gáz) hirtelen "online" oktatás, tök egyedül, vagy volt rendes óra vagy csak feladatok kiadása történt meg, szerintem ez baromi nehéz dolog. Csodálom az összes kölköt, aki ehhez lazán alkalmazkodott. Azt megértem, hogy dühös vagy, beszélgetni kell vele, hogy magát szivatta csak meg, most megtanulta mi a felelősség. De én nem kapnám túl. Ez csak a 8. osztályos évvégi bizi, nem a világ vége. A tanárai mondjuk egy telefont/jelzést megereszthettek volna a szülők felé. Meg esetleg ti is belenézhettetek volna a krétába.
2020. jún. 5. 18:16
 13/21 anonim ***** válasza:
86%

Jogosan kapta az egyeseket, a tanároknak nem feladatuk minden egyes trehány gyerek szülőjének kérvényt benyújtani, hogy ugyan, írja már meg a gyerekük a házi feladatot. Nem is értem, hogy kért a "semmire" kapott volna egyest, arra kapott egyest, hogy nem csinálta meg a feladatokat.

AMúgy meg nem dramatizáld túl. Lett egy rosszabb éve, ez van. Azért ez korántsem olyan drámai dolog, mint ahogy beállítod. Lehet, hogy pont amiatt eresztett most le, mert eddig annyira rövid pórázon tartottátok tanulás szempontjából. Kamasz, ilyenkor mindenkinek romlanak a jegyei.

2020. jún. 5. 20:53
 14/21 anonim ***** válasza:
90%

8. év vége már sehova nem számít, hacsak meg nem bukik, szóval túl nagy tragédia nem történt.

Azért mindenképpen járjon a bünti, hogy hazudozott.

De azt én sem értem, hogy hogy nem vetted észre? Meg azért a tanároknak is illett volna jelezni, hogy gond van.

Utolsó hétre küldd be mindenképp felzárkóztatásra.

A lányom 6. osztályos, eleinte az volt, hogy égre-földre esküdözött, hogy tanul. Aztán 3 hét után ránéztem a classroomra, és teljesen hiányos volt az egész. Az egész tavaszi szünetét a pótlásokkal tölthette, és utána minden délután megnéztem neki, hogy feltöltött-e mindent. Igen, sajnos gáz, hogy felsőben erre kell vetemednem, de ahhoz azért még nem elég nagy, hogy felfogja, hogy ez fontos. Azt is meg kellett tanulnia, hogy hogyan ossza be az idejét, mert az elején este 6-ig ült a gép előtt, és még mindig nem volt kész a lecke. Egy-két alkalommal odaültem, akkor csodálkozott, hogy jé, már délben mindennel végeztünk. Év vége felé eléggé belejött, egy idő után már minden szépen fel volt töltve, nem is kellett szólnom.

Viszont sajnos olyanok a tinik, hogy feszegetik a határokat.Plusz az enyém sni-s, figyelemzavaros. Sok szülő mondta, hogy jaj, hát minek ellenőrizgeted, már tudnia kéne. Bocs, azért én megnéztem. Most meg nagyon örül ám, hogy egy csomó tantárgyból javított. Tudna simán így tanulni hosszú távon is.

2020. jún. 5. 23:15
 15/21 anonim ***** válasza:
36%

normális iskolában ha értelmes vagy, a tanárok is annak gondolnak, kedvelnek, egyáltalán nem számít az a pár egyes amit az ilyen elmaradt házifeladatokért adnak

egyébként meg nem tette tönkre az életét

az is csak tünet hogy hazudott nektek

gondolj csak bele, miért nem merte nektek elmondani ezeket? egy 14 éves gyerek, nem 8

tudod mit csinálj? szeresd a gyereked jobban

és ne legyél vele szemben maximalista, nem a jegyek fontosak, hanem ő

tudod évente hány tizenéves lesz öngyilkos mert nem tud megfelelni a szülei elvárásainak? mert nem akar pl orvos lenni?

vigyázzatok rá és szeressétek

de úgy hogy legközelebb ha karót kap, el merje nektek mondani

mert azért vagytok a szülei

2020. jún. 6. 19:51
 16/21 anonim ***** válasza:
63%
A 15. Válaszoló nagy igazságot mondott!
2020. jún. 10. 17:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a két hónapban nyilvánvalóvá vált, ki miért tanul. Főleg a 8.-osoknál.

Ha egyáltalán nem érdekelte a tananyag, és nem buzgott benne túl a kötelességtudat sem, elég nehéz volt rávenni a tanulásra.

Ezt a tanárok is mélyen átélték. "Akinek nincs legalább három jegye a félévben, az nem osztályozható!" írta a biológia tanár, mivel a gyerekek nem küldték vissza a feladatokat.

"Van két ötösöm februárból és márciusból, ha nem küldöm be a dolgozatot, az egyes, és megvan a három jegy. Akkor miért írjam meg?" - mondta rezignáltan a 8.-osom.

2020. jún. 21. 23:19
 18/21 A kérdező kommentje:

Hát a fiamnál a lustaság, nem törődömség van mint hogy ne lenne szeretve, vagy megfelelési kényszere lenne.

Ha tehetné egész nap a gép előtt ülne játszana. Semmi más nem érdekli.

Még ő van felháborodva mert nem kapott ballagására videókártyát meg sok pénzt.

2020. jún. 21. 23:39
 19/21 anonim ***** válasza:
30%
kérdező olvasgass Vekerdyt kamaszokról
2020. jún. 22. 08:28
 20/21 anonim ***** válasza:
79%

Egy ilyen nyomorék szülő láttán nem csodálkozom, hogy ilyen lett a gyereke.

Hogy tudsz olyat kérdezni, hogy megteheti-e a tanár, hogy egyest ad? Te nyomorult. Mi más tehetne a tanár? Ez a te egyéni problémád, hogy nem lesz kitűnő a fiad, mi ez, hogy a tanár előtt is a lusta gyerekedet véded? A tanár a munkáját végzi, azt osztályozza le, amit felad, és amit a gyerek ez alapján megcsinál. Ez nem kívánságműsor, ugyanúgy, ahogy minden egyes ötösről nem kaptál értesítést, miért kéne most az egyesekről? Ha erre magadtól nem tudsz rájönni, akkor nem is csodálkozom, hogy ilyen gyereket neveltél, aki hazudozik neked össze-vissza, és akiben semmi felelősségérzet nincsen. De meg is érdemled.

2020. júl. 16. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!