Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Figyelembe vettétek, hogy...

Figyelembe vettétek, hogy hova szeretetett volna menni a gyekőc suliba?

Figyelt kérdés
A kislányom jövőre megy iskolába, és oda szeretne menni ahova a barátnője ment, én viszont egy jobb suliba szeretném ha járna. De azt sem akarom ,hogy rossz kedvel menjen!Mit tennétek a helyemben?
2020. máj. 18. 14:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha külön teszik az szívás mivel más tagozat..
2020. máj. 18. 20:48
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Figyelembe venném, de az nem érv, hogy a barátnője is oda akar menni. Ennél azért nyomósabb indok kéne.
2020. máj. 19. 22:54
 13/18 Andi80018 ***** válasza:
100%
Én nem vennék ilyen barátnős dolgot figyelembe. Pláne, hogy pl. a mi iskolánkban három osztály indul elsőben, és egyáltalán nem biztos, hogy egy osztályba kerülnek. Sajnos a tanítónők sem biztosítékok olyan szempontból, hogy nálunk a favorit 1/a tanára már másodikban nem tanítja őket, és lesz mozgás a másodikosoknál is, mivel négy tanár fog elmenni, vagy nyugdíjba, vagy szülni. Tehát inkább a suli koncepcióját kell nézni, miket tartanak szem előtt, milyen beállítottságú a suli, a miénk pl sokat versenyeztet, pályáztat, magasabbak a követelmények a környékbeli iskolákéhoz képest, illetve kevés a "papíros" , max 1-2 gyerek van osztályonként. Én nézném a környéket, azért az összetétel is lényeges. Szóval a kérdésre a válasz, hogy igen, figyelembe vettük, de nem a gyerek baráti köre szempontjából.
2020. máj. 20. 08:46
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ott lehet a barátot, barátnőt figyelembe venni, ahol abszolút kétesélyes a dolog. Mindkét suli jó, a tanítók szuperek, minden rendben van -akkor nyugodtan billentheti a barátnő a mérleget maga felé.

Mint írtam, nálunk ez megtörtént. Aztán másik osztályba került. Közel 2 évig küzdött érte az osztályfőnöke, amiért soha nem fogok tudni eléggé hálás lenni. Harmadikos, végre teljes volt a lelki béke. Aztán jött ez a pestis :/

2020. máj. 20. 09:00
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én pedagógus vagyok, a fiam persze oda szeretne járni, ahol én dolgozom. Nem fogom magunkhoz íratni, pedig nagyon felkészült kollégáim vannak.

Szóval szerintem van olyan helyzet, amikor nem számít a véleménye. Ha a legjobb barátja menne másik suliba, mint ahova mi tervezzük, akkor több dolgot is mérlegelnék: mennyire igazi, mély barátság van köztük? Előnyös barátság ez a személyiségükre? Valószínűleg egy tartós barátságról van szó? Milyen az az iskola, ahova a másik kislány megy? (Mennyire jobb a másik?) És hasonlítsd össze a két tanító nénit!

2020. máj. 20. 15:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam suliba se akart menni. Mondtam is neki, hogy nekem mindegy fiam, nem kötelező oda járni, de akkor jössz velem betontkeverni. Eljött, a nyáron kipróbálta. 1 napot töltött velem 12 órában a kánikulába, azóta imádja az iskolát és nem érdekelte hova, csak irassam befelé :) Tanulni itthon viszont sajnos lusta, nem igazán látok benne nagyobb jövőt mint saját magamba, de én biztosan nem fogom azért ütni mert rossz jegyet kapott, illetve eltiltani se fogom semmitől ami kedves neki. Legyen boldog és ez a fontos :)
2020. máj. 20. 23:22
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Nem hinném, hogy egy hat éves elég érett döntést tud hozni egy olyan kérdésben amin egy felnőtt sokféle szempontot figyelembe véve esetleg heteket agyal. Gondolom a te hat évesed sem tudja felmérni, hogy melyik iskolának milyen a megközelíthetősége, milyenek az eredményei, milyenek a tanítónők, az oda járó gyerekek, a nyelvoktatás színvonala stb... Ezek azok ami alapján egy felnőtt választ. A gyerekek ebben a korban érzelmi alapon döntenek, de ez olyan szintű is lehet, hogy jobban tetszik neki az egyik suliban a piros pad mint a másikban a kék. Az, hogy a barátnő odamegy nem érv, egy ovis barátság azért még nem annyira mély. Abban az esetben ha mindegy lenne mert két teljesen hasonló közül kellene választani akkor ez dönthetne. Egyetlen más esetben sem. Egyébként pedig egy ilyen szintű döntést nem lehet egy ekkora gyerekre bízni.

A középiskola/egyetem már más kérdés. A középiskolát megbeszéltük, de elfogadtam a gyerek döntését. Az egyetembe csak olyan szinten szólok bele, hogy közlöm mit tudunk fizetni. (költségtérítésest nem)

2020. máj. 21. 16:06
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondanám, hogy tanítót kell választani elsősorban, de az, aki a szülőnek szimpatikus, egyáltalán nem biztos, hogy majd együtt tud működni a gyerekkel, vagy hogy a gyerek szeretni fogja. Nálunk végül az az ember lett az osztályfőnök, akit a 4-ből a legkevésbé gondoltam jónak. Merev, szigorú, mogorva... a gyerekemmel olyan szinten imádják egymást, hogy néha csak kamillázok, hogy mi van? Úgy néz rá a fiam, hogy abból a fajta nézésből nekem sem jut soha.
2020. máj. 21. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!