Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miből írjon a gyerek olvasónap...

Miből írjon a gyerek olvasónaplót?

Figyelt kérdés

Szabadon választott könyvből kell olvasónaplót írnia, ő a Fortnite könyvből akar, mert semmi mást nem olvasott még.

Ti engednétek?

2020. ápr. 22. 14:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
60%

Elképesztő, h emberek annyira unatkoznak, hogy képesek egy nem valós problémáról kérdést kiírni, reflektálva egy másikra, csak hogy szapulhassák és még egy kicsit leszólhassák az illetőt. Hát szerintem ez a gáz és nem az, hogy 9 éves gyerek még nem olvasott semmilyen könyvet!

Annál a kérdésnél maximálisan igaza van a többségnek, miszerint a tanár volt a hibás, ugyanis ha azt mondja szabadon választható, akkor bizony abba beletartozik a szakácskönyv és a Fortnite könyv is. Ha a tanárnak mégsem mindegy melyik könyvből csinál olvasonaplót a gyerek, akor talán érhetően kéne kiadni a feladatot, ilyen egyszerű. Az meg külön szánalmas, hogy rávágja az egyest "ez nem könyv" jeligével, majd lenne pofája újrairatatni a gyerekkel, olyan feltétellel, hogy max 3-mas lehet a legjobb jegy, amit kaphat. Elmegy az ilyen a fenébe, hogy a saját inkompetenciája miatt és amiatt, hogy tanár létére képtelen értelmesen kiadni egy feladotot, még a gyereket szivatja és bünteti.

Az a Fortnite könyv pedig igen is egy KÖNYV, főleg amit itt valamilyek utolsó válaszadó belinkelt, ugyanúgy foglalkozott vele, elolvasta, megírta belőle az olvasónaplót, energiát és munkát fektetett bele, amit a tanár egy egyessel díjazott. Szép. Legalább még időben megutáltatja a kisráccal az iskolát és tán még az olvasást is. :) Igazi minta tanár.. Ja, mégsem.

2020. ápr. 23. 08:36
 22/29 A kérdező kommentje:
Annál a kérdésnél csak azért vagytok ti többségben, mert a neki nem tetsző hozzászólásokat töröltette a kérdező. Nehogy bele kelljen gondolnia, hogy esetleg ő hibázott.
2020. ápr. 23. 11:48
 23/29 anonim ***** válasza:
19%
Én azt amúgy addig totál értem, hogy egy 9 éves nem érti. Nade anyukának azért illenék tudni mi az amiből olvasónaplót szokás írni
2020. ápr. 23. 12:12
 24/29 anonim ***** válasza:
84%

Jó ég kérdező, mi ez, valami verseny?? Mi vagyunk többen, neeem is mert mi. Ovi kis csoport kb. Nevetséges. Azért írtad ki a kérdést, hogy önigazolast nyerj, meg gyűjtsél itt pár embert, aki bólogat neked? Jól van, most erre mit lehet mondani, nonszensz.

Azért voltunk mi "többségben", mert egyértelműen a tanár volt az, aki nem tudta normálisan leadni a feladatot, a szabadon választható könyv forgalmába benne van az a könyv is, amiről a kérdező gyereke írt. A házit meg a gyerek kapja, nem a szülő!

A kommentek meg azért lettek törölve, mert némelyek nem tudnak kulturáltan véleményt írni és nekiálltak személyeskedni meg "ostoba gyökerezni". Ez a színvonal..

2020. ápr. 23. 12:33
 25/29 anonim ***** válasza:
46%
Igen a tanár elég nagy hibát követett el. Szegény feltételezte, hogy a szülők egyrészt azért megnézik, hogy mit művel a gyerek, másrészt elég intelligensek és tudják, hogy mi az amiből olvasónaplót szokás írni akkor is ha nem írja ki külön, hogy regény vagy mese vagy novella... Tévedett. Túl sokat feltételez. Lehet ide kellene járnia és akkor szembesülne vele mi a valóság.
2020. ápr. 23. 12:53
 26/29 anonim ***** válasza:
53%

Melyik része nem világos annak, hogy a GYEREK jár iskolába és az ő feladata megcsinálni a házit, a szülőnek nem kötelessége minden egyes tárgy, minden egyes leckéjét leellenőrizni?? Nevetségesek vagytok komolyan, hogy még a szülő van hibásnak beállítva, mintha az ő feladata lett volna az egész, persze a tanár, aki képtelen volt annyi kikötés tenni, hogy a szabadon választható még sem teljesen szabadon választható, hanem csak regény/novella/stb lehet, ő aztán nem hibázott, ahh dehogy, végülis miért kéne EGYÉRTELMŰEN fogalmazni, jó lesz úgyis ha majd utólag csípőből egyest osztogat, aztán még bünteti is azzal a gyereket, hogyha újraírja se kaphat 3-masnál jobbat. Ez aztán pedagógus. Érdekes nálunk olvasónapló írásnal képes volt a tanár egyértelmű utasítást adni, nem utólag szivatta azzal a gyerekeket, hogy miután kiolvastatta velük a könyvet és megiratta az olvasónaplót, nyogte be hogy ja ez "nem könyv", egyes. Jó nagy birka, aki ezekután képes lenne még újra is iratatni szerencsétlennel az egészet, mikor ő elsőre is a tanár utasításait követte!!

Ezt is megírta valaki, publikálta, kapható a könyvesboltokban, tehát pont annyira könyv, mint bármi más. Sajnálom, aki ezt nem képes felfogni, helyette anyukat szidja, mert hát ugye a házi is az ő feladata...🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

2020. ápr. 23. 13:58
 27/29 anonim ***** válasza:
52%

Igen, mert aki nem ellenőrzi egyesével a gyerek összes leckéjét az, hülye és letojja a gyerekét. Ok, értem. Köszi.

Aki nem tud normálisan leadni egy feladatot, utána meg a gyereket bünteti, amiért az általa feladatot leckét megcsinálta, azzal semmi baj. Oké, értem.

Végülis a házi a szülő feladata, nem a gyereké.

Kicsit sem szánalmas az sem, hogy a gyereket meg a kérdezőt szidjatok agyba-főbe, holott ő senkivel sem személyeskedett, de te azért még külön kérdést is kiírsz, hogy tudjad szidni még egy kicsit. Oké. :)

2020. ápr. 23. 14:31
 28/29 anonim ***** válasza:
73%

25!

Nos, egy pedagógusnál azért alapkovetelm3ny, hogy ismeri a gyerekeket. Így aztán azt is tudja, hogy nekik konkrétan megfogalmazva kell kiadni a feladatot, nem nagyvonalakban. A könyv így megfogalmazva bármi lehet. Megegyszer, akár szakácskönyvből is írhat a gyerek, hiszen az is könyv. Nálunk anno, amikor én általános iskolába jártam, volt hasonló feladat. Írj egy ismertetőt a kedvenc regényedről. Ebből egyértelmű volt, hogy nem szakácskönyvtől fogok írni. Talán harmadikosok voltunk, de egészen biztosan nem felsősök, azt tudom. A többség ifjusagi regenyt választott, a nagy többség az akkori év kötelezőjét, én meg Dumas Monte Christojat. És? Egyértelmű, hogy meglepődött rajta a tanár, de nem állt le balhézni, hogy ő nem erre gondolt. Következő alkalommal kiemelte, hogy ifjúsági regényről várja az írásokat.

De tudod a könyv, az olyan, mint a vers. Petofi is írt verset, Shakespeare is, Weöres Sándor es Villon is. Ha a tanár azt mondja, tanulj meg egy szabadon választott verset, a gyerek bizony oda állhat a Weores írta 8 soros Béka a fa tövén-nel, vagy Villon SZERELMES BALLADA D'AUSSIGNY YSSABEAU-NAK című művével is, ami 6db 10 soros versszakból áll és hm momdjuknugy hogy nagykorúaknak se feltétlenül jön be.

2020. ápr. 23. 16:17
 29/29 anonim ***** válasza:
70%
Nem olvasgattam el a hozzászólásokat, de én azt gondolom, hogy hadd írjon a gyermek arról amiről szeretne, ha már egyszer megadatik neki a szabad választás lehetősége. Ha ő arról szeretne hát írjon arról. Sokkal fontosabb az, hogy a gyerkőc élvezetből írja ha már bajlódik vele, ha meg van határozva a mű az konkrétan csak egy szenvedés a gyermek számára. Nekünk is meg volt határozva. Elkezdtük a Kincskereső kisködmönnel, majd jöttek a Pál utcai fiúk, s a többire már nem is emlékszem. A Kincskereső kisködmönbe belekezdtem, de félbehagytam, a többit meg már meg se csináltam. Inkább bevállaltam a két 1-est év végén. Semmi értelme ezeknek a kötelező olvasmányoknak így, hogy meg van határozva miből készíthet olvasónaplót a gyerek.
2020. ápr. 24. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!