Miből írjon a gyerek olvasónaplót?
Szabadon választott könyvből kell olvasónaplót írnia, ő a Fortnite könyvből akar, mert semmi mást nem olvasott még.
Ti engednétek?
Elképesztő, h emberek annyira unatkoznak, hogy képesek egy nem valós problémáról kérdést kiírni, reflektálva egy másikra, csak hogy szapulhassák és még egy kicsit leszólhassák az illetőt. Hát szerintem ez a gáz és nem az, hogy 9 éves gyerek még nem olvasott semmilyen könyvet!
Annál a kérdésnél maximálisan igaza van a többségnek, miszerint a tanár volt a hibás, ugyanis ha azt mondja szabadon választható, akkor bizony abba beletartozik a szakácskönyv és a Fortnite könyv is. Ha a tanárnak mégsem mindegy melyik könyvből csinál olvasonaplót a gyerek, akor talán érhetően kéne kiadni a feladatot, ilyen egyszerű. Az meg külön szánalmas, hogy rávágja az egyest "ez nem könyv" jeligével, majd lenne pofája újrairatatni a gyerekkel, olyan feltétellel, hogy max 3-mas lehet a legjobb jegy, amit kaphat. Elmegy az ilyen a fenébe, hogy a saját inkompetenciája miatt és amiatt, hogy tanár létére képtelen értelmesen kiadni egy feladotot, még a gyereket szivatja és bünteti.
Az a Fortnite könyv pedig igen is egy KÖNYV, főleg amit itt valamilyek utolsó válaszadó belinkelt, ugyanúgy foglalkozott vele, elolvasta, megírta belőle az olvasónaplót, energiát és munkát fektetett bele, amit a tanár egy egyessel díjazott. Szép. Legalább még időben megutáltatja a kisráccal az iskolát és tán még az olvasást is. :) Igazi minta tanár.. Ja, mégsem.
Jó ég kérdező, mi ez, valami verseny?? Mi vagyunk többen, neeem is mert mi. Ovi kis csoport kb. Nevetséges. Azért írtad ki a kérdést, hogy önigazolast nyerj, meg gyűjtsél itt pár embert, aki bólogat neked? Jól van, most erre mit lehet mondani, nonszensz.
Azért voltunk mi "többségben", mert egyértelműen a tanár volt az, aki nem tudta normálisan leadni a feladatot, a szabadon választható könyv forgalmába benne van az a könyv is, amiről a kérdező gyereke írt. A házit meg a gyerek kapja, nem a szülő!
A kommentek meg azért lettek törölve, mert némelyek nem tudnak kulturáltan véleményt írni és nekiálltak személyeskedni meg "ostoba gyökerezni". Ez a színvonal..
Melyik része nem világos annak, hogy a GYEREK jár iskolába és az ő feladata megcsinálni a házit, a szülőnek nem kötelessége minden egyes tárgy, minden egyes leckéjét leellenőrizni?? Nevetségesek vagytok komolyan, hogy még a szülő van hibásnak beállítva, mintha az ő feladata lett volna az egész, persze a tanár, aki képtelen volt annyi kikötés tenni, hogy a szabadon választható még sem teljesen szabadon választható, hanem csak regény/novella/stb lehet, ő aztán nem hibázott, ahh dehogy, végülis miért kéne EGYÉRTELMŰEN fogalmazni, jó lesz úgyis ha majd utólag csípőből egyest osztogat, aztán még bünteti is azzal a gyereket, hogyha újraírja se kaphat 3-masnál jobbat. Ez aztán pedagógus. Érdekes nálunk olvasónapló írásnal képes volt a tanár egyértelmű utasítást adni, nem utólag szivatta azzal a gyerekeket, hogy miután kiolvastatta velük a könyvet és megiratta az olvasónaplót, nyogte be hogy ja ez "nem könyv", egyes. Jó nagy birka, aki ezekután képes lenne még újra is iratatni szerencsétlennel az egészet, mikor ő elsőre is a tanár utasításait követte!!
Ezt is megírta valaki, publikálta, kapható a könyvesboltokban, tehát pont annyira könyv, mint bármi más. Sajnálom, aki ezt nem képes felfogni, helyette anyukat szidja, mert hát ugye a házi is az ő feladata...🤷🏽♀️🤦🏽♀️
Igen, mert aki nem ellenőrzi egyesével a gyerek összes leckéjét az, hülye és letojja a gyerekét. Ok, értem. Köszi.
Aki nem tud normálisan leadni egy feladatot, utána meg a gyereket bünteti, amiért az általa feladatot leckét megcsinálta, azzal semmi baj. Oké, értem.
Végülis a házi a szülő feladata, nem a gyereké.
Kicsit sem szánalmas az sem, hogy a gyereket meg a kérdezőt szidjatok agyba-főbe, holott ő senkivel sem személyeskedett, de te azért még külön kérdést is kiírsz, hogy tudjad szidni még egy kicsit. Oké. :)
25!
Nos, egy pedagógusnál azért alapkovetelm3ny, hogy ismeri a gyerekeket. Így aztán azt is tudja, hogy nekik konkrétan megfogalmazva kell kiadni a feladatot, nem nagyvonalakban. A könyv így megfogalmazva bármi lehet. Megegyszer, akár szakácskönyvből is írhat a gyerek, hiszen az is könyv. Nálunk anno, amikor én általános iskolába jártam, volt hasonló feladat. Írj egy ismertetőt a kedvenc regényedről. Ebből egyértelmű volt, hogy nem szakácskönyvtől fogok írni. Talán harmadikosok voltunk, de egészen biztosan nem felsősök, azt tudom. A többség ifjusagi regenyt választott, a nagy többség az akkori év kötelezőjét, én meg Dumas Monte Christojat. És? Egyértelmű, hogy meglepődött rajta a tanár, de nem állt le balhézni, hogy ő nem erre gondolt. Következő alkalommal kiemelte, hogy ifjúsági regényről várja az írásokat.
De tudod a könyv, az olyan, mint a vers. Petofi is írt verset, Shakespeare is, Weöres Sándor es Villon is. Ha a tanár azt mondja, tanulj meg egy szabadon választott verset, a gyerek bizony oda állhat a Weores írta 8 soros Béka a fa tövén-nel, vagy Villon SZERELMES BALLADA D'AUSSIGNY YSSABEAU-NAK című művével is, ami 6db 10 soros versszakból áll és hm momdjuknugy hogy nagykorúaknak se feltétlenül jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!