Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miből írjon a gyerek olvasónap...

Miből írjon a gyerek olvasónaplót?

Figyelt kérdés

Szabadon választott könyvből kell olvasónaplót írnia, ő a Fortnite könyvből akar, mert semmi mást nem olvasott még.

Ti engednétek?

2020. ápr. 22. 14:11
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
83%
Biztos nem. Egyáltalán mi az? Van valami története? Mert egy lexikonféleségből marha nehéz ám naplót írni.. :)
2020. ápr. 22. 14:12
 2/29 anonim ***** válasza:
94%
Ez már volt tegnap. Ott tanár visszadobta. Nem engedném. Most vagy ugyanaz vagy vagy másik szülő, de könnyen lehet, hogy a tanár nem fogadja el. A szabadon választott a tanárok értelmezésében általában szépirodalmi művet, mesét regényt akármit jelent, nem egy játék használati utasítását. Az,hogy a gyereked még semmi mást nem olvasott elég nagy baj, az olvasás sok olyan képességet fejleszt amire később szüksége lenne.
2020. ápr. 22. 14:20
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Pl. Tom Sawyer kalandjai 😉
2020. ápr. 22. 14:23
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk egy Csukás István meséből pl. Téli tücsök egy egész rövid, de jó könyv,

Vagy Fekete István téli berek

2020. ápr. 22. 14:24
 5/29 anonim ***** válasza:
89%

Bármiből, amit te is és ő is jónak lát és amit szívesen elolvas.

Én nem engedném, hogy abból írjon, mert eleve nehezebb dolga is lenne, mert az lexikon féleség, de szerintem a tanár sem ilyenekre gondolt, amikor azt mondta, hogy szabadon választott.

2020. ápr. 22. 14:25
 6/29 anonim ***** válasza:
91%

Hányadikos a gyerek?

Bambi, Tüskevár, Kinizsi Pál stb egész jó alsó tagozatban. Felsőben a kőszívű ember fiai, Rab ember fiai stb. Vagy a kötelezők közül a legrövidebb olvasmány.

2020. ápr. 22. 14:25
 7/29 anonim ***** válasza:
57%

Ilyen hülyeségből biztos nem. Örüljön, hogy egyáltalán választhat, nem egy db mű van, azt csókolom.

Pál utcai fiúk pl kifejezetten élvezhető volt nekem 11 évesen, pedig nem szerettem a kötelezőket.

Ha meg már középiskolás, nálunk sokan szerették a Tartuffe-öt, az rövid is. Mondanám még Az ember tragédiáját is, de tartok tőle, hogy egy Forniteból írni akaró tininek nem fog átjönni a lényeg.

2020. ápr. 22. 14:34
 8/29 anonim ***** válasza:
80%
2, nyugi, ez pont ugyanaz, mint a tegnapi... szerinte szórakoztató a téma.
2020. ápr. 22. 15:10
 9/29 anonim ***** válasza:
79%

Hny éves? Milyen más játékokat/filmeket ismer? Csak mert vannak Alien vs Predator, HALO, StarCraft, StarWars, Merto 2033, stb könyvek is. S ezeknek rendes történetük van.

Vagy ha biztosra akartok menni, úgy hogy élvezze is, hogy mit olvas, akkor Lovecraft. Leginkább sci-fi horrort írt. (Az idei Szín az űrből film az ő egyik írása alapjánkészült). S a tanár se köthet bele, mert 1937-ben halt meg, nem valami mostani tucatíró.

2020. ápr. 22. 15:30
 10/29 A kérdező kommentje:

Nem, én az a kommentelő vagyok, aki szerint annyi értelme van ebből olvasónaplót írni, mint egy szakácskönyvből.

Szerintem szégyen, hogy a 9 éves gyerek nem olvasott még semmit. És az is, hogy az anyja nem figyelt oda, miből írja az olvasónaplót, és nem adott a kezébe egy rendes könyvet.

Viszont kb ketten voltunk ezen a véleményen annál a kérdésnél, és ez szerintem kétségbeejtő. Nem akartam elhinni, hogy ennyi a birka. Azzal érveltek, hogy rosszul adta fel a feladatot a tanár, mert a szabadon választott könyv az szabadon választott. Persze, csak ez szerintem nem könyv.

Köszi a válaszokat, visszaadtátok az emberiségbe vetett hitem.

Szép napot!

2020. ápr. 22. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!