Miből írjon a gyerek olvasónaplót?
Szabadon választott könyvből kell olvasónaplót írnia, ő a Fortnite könyvből akar, mert semmi mást nem olvasott még.
Ti engednétek?
Mondjuk egy Csukás István meséből pl. Téli tücsök egy egész rövid, de jó könyv,
Vagy Fekete István téli berek
Bármiből, amit te is és ő is jónak lát és amit szívesen elolvas.
Én nem engedném, hogy abból írjon, mert eleve nehezebb dolga is lenne, mert az lexikon féleség, de szerintem a tanár sem ilyenekre gondolt, amikor azt mondta, hogy szabadon választott.
Hányadikos a gyerek?
Bambi, Tüskevár, Kinizsi Pál stb egész jó alsó tagozatban. Felsőben a kőszívű ember fiai, Rab ember fiai stb. Vagy a kötelezők közül a legrövidebb olvasmány.
Ilyen hülyeségből biztos nem. Örüljön, hogy egyáltalán választhat, nem egy db mű van, azt csókolom.
Pál utcai fiúk pl kifejezetten élvezhető volt nekem 11 évesen, pedig nem szerettem a kötelezőket.
Ha meg már középiskolás, nálunk sokan szerették a Tartuffe-öt, az rövid is. Mondanám még Az ember tragédiáját is, de tartok tőle, hogy egy Forniteból írni akaró tininek nem fog átjönni a lényeg.
Hny éves? Milyen más játékokat/filmeket ismer? Csak mert vannak Alien vs Predator, HALO, StarCraft, StarWars, Merto 2033, stb könyvek is. S ezeknek rendes történetük van.
Vagy ha biztosra akartok menni, úgy hogy élvezze is, hogy mit olvas, akkor Lovecraft. Leginkább sci-fi horrort írt. (Az idei Szín az űrből film az ő egyik írása alapjánkészült). S a tanár se köthet bele, mert 1937-ben halt meg, nem valami mostani tucatíró.
Nem, én az a kommentelő vagyok, aki szerint annyi értelme van ebből olvasónaplót írni, mint egy szakácskönyvből.
Szerintem szégyen, hogy a 9 éves gyerek nem olvasott még semmit. És az is, hogy az anyja nem figyelt oda, miből írja az olvasónaplót, és nem adott a kezébe egy rendes könyvet.
Viszont kb ketten voltunk ezen a véleményen annál a kérdésnél, és ez szerintem kétségbeejtő. Nem akartam elhinni, hogy ennyi a birka. Azzal érveltek, hogy rosszul adta fel a feladatot a tanár, mert a szabadon választott könyv az szabadon választott. Persze, csak ez szerintem nem könyv.
Köszi a válaszokat, visszaadtátok az emberiségbe vetett hitem.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!