Ti szülők nem unjátok már az irdatlan házi mennyiséget?
ha egy gyerek lenne itthon - talán nem panaszkodnék- de mivel három gyerek- két alsós és egy 5-es... szóval de- nekem rohadt sok. :(
Még az 5-es gyerek sincs azon a szinten- hogy 7-8 féle módon küldözgesse oda-vissza a tananyagot... de azért csinálja- én inkább őt csak ellenőrzöm.
A két kisebbel pedig tanulni kell végig....
Munka- háztartás mellett.... hát nagyon sok.
Én az idegösszeomlás határán állok.
2 gyerek, 3. és 6.-as, home office, háztartás, főzés.
A férjem segít, sokszor pl. ő főz, meg leül a nagyobbikkal, ha elakad. Mert 2 gyerekkel már végképp nem bírnám.
A kicsi meg sni-s. Amikor panaszkodtak a szülők a tanárnak, hogy nem bírjuk, hát annyi volt a válasz, hogy tanítsuk meg őket önállóbbnak lenni. Ja, köszi, ez most így máról holnapra menni fog. Egyébként ahogy hallom az ismerőseimtől egyik alsós sem tanul egyedül. Rohadt sokat veszekedünk a gyerekkel emiatt. Most azt mondta, hogy nem tud elaludni, mert fél, hogy holnap "iskola", és már megint összeveszünk. Mondtam neki, hogy ez csak rajta múlik, mert ha nem hisztizik, hanem csinálja rendesen, nem fogok szólni. Persze az igaz, hogy én is ingerült vagyok, és ezt érzi is. Pedig már megfogadtam, hogy nem érdekel, erre ne menjen rá a kapcsolatunk, de sajnos érzem, hogy nagyon rosszat tesz ez nekünk.
Volt tanárként írom, hogy persze megértem, hogy nagyon "gáz" az ének beadandó meg a tesi beadandó, de egyszerűen muszáj jegyet adni valamire. Különben évet kell ismételni. Azt meg gondolom senki nem akar... :)) Random ötösöket meg nem lehet beírni, mert elővesznek, hogy mégis mire adtad. Most meg még jobban elő tudnak venni, mert normál esetben mondhatod, hogy "órai munka".
Nyilván nem tudom, hogy mekkora mennyiséget kérnek ezek a tanárok, meg milyen gyakoriak ezek a beadandók, mert lehet, hogy túlzásba estek. De kb. havonta-kéthavonta egy jegynek kell lenni minden tantárgyból, ezekből a készségtárgyakból is.
Nekem nincs gyerekem, de a környezetemben úgy látom, hogy szinte teljesen hatástalan az egész "digitális oktatás". Mondjuk sejtettem már akkor is, mikor bevezették. Több értelme lett volna tanévet módosítani és bepótolni később, mikor már lecsengett a járvány. Nyilván az sem jó megoldás, de így semmi nem fog megmaradni ezekből a tananyagokból. Nem meglepő és nem a szülők-tanárok hibája. Nem véletlenül találták ki az intézményes oktatást, mióta létezik iskola.
De, nagyon unjuk. Pedig csak egy gyerek van, igaz, ő SNI-s.
És már kipanaszkodni se lehet magamat tisztességesen, mert jönnek az okosok, (persze iskolás gyerek nincs) hogy miért nem csinálod így-úgy-amúgy...
Teljesen olyan lett már erről beszélni, mint a politikáról.
Remélem, hamarosan vége, és nem lesz semmilyen következménye.
27-es, de igaz, ott van pl. a 23-as válaszoló, nagyon cuki.
Persze tanítsd meg egy alsós gyereket, hogy most munka van, és dolgozzon önállóan, amíg anya az ügyfelekkel beszél telefonon egész délelőtt.
Úgy adnék neki vagy 3 gyereket, és meglátnám, hogy hét végére hol tartanának a munkában.
Aki így okoskodik, egyiknek sincs gyereke.
Igen, van napirend. A sok okoskodó mind azt hiszi, hogy hagyjuk a gyereket délig aludni, meg játszani, aztán kiakadunk, ha nincs meg a tanulás.
Azért ennyire nem vagyunk ám sötétek!
Ma is pl. 3-szor kellett otthagynom a gyereket tanulás közben, mert hívtak telefonon. Mire visszamentem, a gyerek már elpakolt mindent, mert félreértette, hogy kimentem. Amikor mondtam, hogy folytatjuk, hatalmas hiszti lett belőle. Ennyit az önállóságról.
Mindenki kész van ettől a helyzettől, a tanárnak meg ha szólunk, a plafonon van, mert ő mennyire igyekszik. Ezt nem is vitatja senki, csak sokan nem tudják megérteni, hogy most nem lehet úgy követelni, mintha rendesen iskola lenne. Sőt, van aki még többet is kér.
Apaként a nejemmel egy elsős és egy kilencedikes gyerek oktatását szervezzük meg itthon. A nagy egy elitgimibe jár és kapják dögivel a feladatokat, amiket önállóan megcsinál. Szerintem a nyelvvel haladnak csak lassan. Neki a tanulás kábé napi 5-6 óra az oktatással együtt (nincs minden tanóra meeten megtartva)
A kicsivel folyamatosan tanulunk. A nejem tanul vele magyarból énekből én meg matekból es környezetből. Délelőtt és délután kint vagyunk 1-1 órát az udvaron.
Mindketten pedagógusok vagyunk. Míg én órát tartok meeten addig a nejem foglalkozik a kicsivel aztán meg fordítva. Én jelenleg 20 meetinges matekórát tartok a többiben számonkérések vannak. Többször volt olyan, hogy én a laptop előtt állva egy filctollas táblán magyaráztam a faktosoknak a deriválás alkalmazásait addig a fiam a lábam előtt a szönyegen legózott. Az iskolám ragaszkodott a rendes iskolai órarendhez. Így van szerencsém órát tartani szerda 7. és péntek 6. órában is.
A feleségem is matektanár. Az iskolájuk más platformot használ. Náluk inkább a beadandók dominálnak az online óra helyett. Elég nehéz neki a 140 diákjának a beadandóit kijavítani gépen. Ő is inkább az online órát részesítené előnyben de az iskolája ezt adta ki utasításba mondván egységesnek kell lenniúk egy intézményen belül.
Itthon van két laptop és egy asztali gép, ezért van egy kialakult "órarend" itthon.
Ez a digitális oktatás csak egy szükségmegoldás és nem olyan hatékony mint a hagyományos oktatás. Ezért az év végén biztosan nem fog bukni senki sem (legalábbis nálam). Viszont ennek majd a következő tanévben lesz következménye.
A digitális oktatásban nem lehet olyan sebességgel haladni, mint a rendesben. Nekem ez az első hét után leesett. Így kábé 30%-kal kevesebb feladatot csinálunk meg az órán és a házi is kevesebb. Szerencsére olyan helyen tanítunk ahol a diákoknak nincsenek technikai jellegű problémái (magyarán mindenkinek meg vannak az eszközei a digitális tanuláshoz).
Elnézést a helyesírási hibákért telefonról vagyok!
Mindenkinek jó egészséget, és kitartást a szülőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!