Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti szülők nem unjátok már az...

Ti szülők nem unjátok már az irdatlan házi mennyiséget?

Figyelt kérdés
Már annál is több, mint normál körülmények között + az adminisztrációs teher.
2020. ápr. 5. 08:51
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
94%

Hát a testnevelés témazáró kosárlabda elméletből kiverte nálam a biztosítékot.

Az etika, technika, rajz elmélet, ének elmélet házikat én csinálom, a gyerek meg bemásolja.

A gimisemnek meg három mértani szerkesztést csináltam meg.

Rengeteg az órai anyag, plusz TZ-ket írnak, a legkevesebb, hogy az ilyen töltelék tárgyakban segítek.

2020. ápr. 5. 08:59
 2/35 anonim ***** válasza:
85%

Gimisként mondom, hogy elsőre valóban soknak tűnik, mert többet kell vele foglalkozni, mint amennyit a gyerek egy nap otthon tanul. De gondolj bele: ez nem szünet, hamem digitális munkarend. A gyerek normálisan 8-tól kettőig iskolában van, utána még talán tanul egy órát otthon. Ha egy nap kb.6 órája van, akkor az naponta 5 és fél óra effektív tanulás. Foglalkozik vele ennyit egy nap? (Nem)

Először én is így gondoltam, hogy hú most jól kicsesztek velünk. De rájöttem, hogy nem fél kilenckor kéne felkelnem, meg nem pücskörészni egész nap, és akkor lehet haladni rendesen. Amúgy részben egyetértek, az énektanár kapja be, hogy küldözgeti a négy oldalas beadandókat, mikor ilyeneket akkor sem kellett, amikor volt rendesen iskola.

2020. ápr. 5. 09:26
 3/35 anonim ***** válasza:
82%
2es csak az a baj tudod, hogy akinek nem gimis a gyereke, hanem kicsi és lázad is az otthon tanulás ellen, plusz home officeban dolgozna a szülő ja és legyen kaja is, meg ne rohadjon a ház na annak elég nehéz ez így.
2020. ápr. 5. 09:33
 4/35 A kérdező kommentje:

Kedves #2 Válaszadó!

Minden elismerésem, hogy ilyen pozitívan fogod fel, hogy valóban nem szünet. :)

Nálunk van két alsótagozatos gyermek, akiknek a tanárok az iskolában is fogják a kezüket, sokszor kell még a szájbarágás. Irdatlan a tanári feltöltés, magyarázat alig, mert nincs online (vagy csak keveset). Tudom, hogy ő is szeretne a tanmenet szerint haladni, de eddig legalább ő csinálta a délelőttieket, nekünk "csak" gyakorolni kellett; és bizony el kell járnunk dolgozni is, felváltva az apjával + home office(olnánk), de lássuk be, hogy nem megy.

2020. ápr. 5. 10:01
 5/35 anonim ***** válasza:
87%

Habár én Németországban élek, de 2 alsós gyerekem van.

3 hétig volt itthon szinten tartás. Meg is mondták, hogy új anyagot senkinek nem adnak(nagyobb iskolásoknál nem tudom), hanem a lényeg, hogy a 3 hét alatt a gyerekek rendszeresen csináljanak valamit és a tudásuk szinten maradjon, hogy ahogy elkezdik az iskolát ne kelljen ismételni.

A kisebbik napra lebontva kapott mindent, az elég jól követhetö volt. A nagy egybe ömlesztve kapott mindent, nagyon unalmas volt neki, de végig csinálta.

Itt most nagy a rémény, hogy a 2 hét szünet után megnyílnak az iskolák(habár szerintem még 1-2 hetet rá húznak). Ha még is megy még 1-2 hetet tovább az itthon lét akkor mondtam a szülöi munkaközösségnek és a tanárnönek is, hogy napra lebontva kapják a munkát a gyerekek.

minket néha felhívnak a tanárok, és a szülöi munkaközösség tagjai folyamatosan ellátnak infoval, mi szülök sokmindent megbeszélünk a chatekben.

2020. ápr. 5. 10:14
 6/35 A kérdező kommentje:
Kitartást Nektek Németországban! :(
2020. ápr. 5. 10:42
 7/35 anonim ***** válasza:
93%
De igen. Főleg,hogy rajzból,technikából meg tesiből írasbeli is van... na ezeket én megcsinálom,gyerek bemásolja.
2020. ápr. 5. 10:44
 8/35 anonim ***** válasza:
57%
Nem házi feladat van és nem tavaszi szünetnek vesszük az otthon tanulást, így nem érzem soknak. Ugyanúgy vesszük az új anyagtot, mintha suliban lenne. Ez most egy ilyen helyzet.
2020. ápr. 5. 10:49
 9/35 anonim ***** válasza:
55%
Kettes vagyok. Megértem én, hogy most nehéz a szülőknek akinek kisebb gyereke van. Én nem értek a gyerekneveléshez, de azt látom körülöttem, hogy sok szülő a gyereket házimunkának fogja fel. Hogy amikor van ideje, akkor leül a gyerekkel tanulni. Ez szerintem nagyon rossz hozzáállás. Fontos lenne, hogy a gyereknek ugyan úgy megmaradjon a tanulás során a napirendje. Ha olyan munkát adnak fel, amit a gyerek nem tud önállóan végezni, akkor pedig a tanárral kell beszélni, mert az nem segít senkinek, ha a gyakorin feszeng mindenki.
2020. ápr. 5. 11:20
 10/35 anonim ***** válasza:
29%

Tanító vagyok, aki most otthonról tanít és a saját gyerekét tanítja. Szerintem a szülők csak azért érzik többnek az anyagot mert az órai anyaghoz jön a házi (az anyag elméjítése, ami szervesen kapcsolódik a tanításhoz). Nyilván a tanároknak is produkálni kell most "komolyabb" anyagokat technikából, rajzbòl, stb... MINDENKINEK rossz.

De azért ha pl mi végigcsináljuk a napi anyagot a gyerekkel, amit kap, soknak tűnik de azért mégsem 5-6x 45' + napközi, mint a suliban. Ez van. Mindenkinek új, rossz és nehéz.

2020. ápr. 5. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!