Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iszonyatosan szenvedek a...

Iszonyatosan szenvedek a gyerekek itthoni tanulása miatt, ki hogy oldja meg?

Figyelt kérdés
Rávenni is nehéz őket, különösen a kicsit, aztán nyavalyog, hogy nem tudja (pedig tudná), csak feladja. Én azt szeretném, hogy minden menjen a rendes mederben. A napközik nem sok fenét érnek, csak láttamoznak, és ágyő, itthon meg megy hulla fáradtan a korrektúrázás.
2020. febr. 9. 13:15
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is hasonló a kisfiam. Nincs vele gond, nem buta, de nem szeret tanulni. Napközis, ott megcsinálja a leckét, megnézik, viszont tanulni általában itthon tanulunk. Én fél 6 körül érek haza este és még ez után tanulok vele, ha szükséges. De van, hogy főzni kell, mosogatni, és volt már rá példa, hogy este 9-ig tanultunk, de akkor utolsó nap mondta, hogy ja, szódolgozat egy csomó szóból... De általában hétvégére hagyom és akkor több az idő. Szerintem te is fusd át hétköznap a leckéjét, javíttasd ki velük, ami rossz és látni fogod, hogy mi az, ami nem megy nekik és hétvégén gyakorolj velük. Ami meg addig rosszul sikerül, az rosszul sikerül. Idővel majd javulnak a dolgok. Illetve kérhetsz segítséget az osztályfőnöktől is. Nálunk is vannak az osztályba nehéz képességű gyerekek, velük külön foglalkoznak.
2020. febr. 9. 17:30
 12/34 anonim ***** válasza:
93%

" meg mindennek meg van a maga ideje."

Igen, pihenés és játék van otthon. Ha addig nem készült el rendesen, ez van. Én ebből nem csinálok ügyet. Nem a Tiszánál című vers bemagolásától lesz akárki később. De anyámék is tolták a szigort, aztán diplomát nem csak gyomorfekélyt nyertem vele. Semmi értelme. Ha mi szülők nem változtatunk azon, ahogy a gyerekeinket terhelik, akkor ki fog?

2020. febr. 9. 18:20
 13/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld jel, de sajnos vannak “betévedő” lepontozók. Tanulságos volt, amit írtátok, esetenként magamra / magunkra ismertem.
2020. febr. 9. 18:25
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Utolso: a mi sulinkban nem terhelik a gyereket, teljesen gyerekbarat. De egy minimum szintet igenis kell hozni. Nem az otos vagy negyes miatt, hanem azert, h ne legyen mar alsoban feher foltok a tudasaban, ami kesobb csak gyulik es gyulik es vegul felsoben majd megbukik.
2020. febr. 9. 18:26
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

A fiamhoz hétvégente jár egy egyetemista lány és közösen tanulnak.

Régebben én tanultam vele, de amikor már kb 10 éves lett, nagyon el kellett kezdeni vele hadakozni emiatt, nem akart, puffogott, hisztizett. Engem is kikészített, és a kapcsolatunkra kezdett rámenni a dolog, nekem nem ért meg ennyit, hogy izmozzak vele.

A lánnyal rendesen tanul, tudja, hogy le kell ülni, tanulni kell, és kész. Tanulmányi eredménye is sokat javult azóta, és mi sem veszekszünk.

2020. febr. 9. 19:15
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy nem konkrét választ adok, de ebben a témában nekem nagy megnyugvást adott Vekerdy alábbi véleménye az otthoni tanulásról:

„Általánosságban tudjuk, hogy minden szülő a saját gyerekének a legrosszabb korrepetitora. Az első három percben: Úristen, a gyerekem butább, mint gondoltam! Ez megrendítő. A második három percben: A gyerekem nemcsak butább, jellemtelen is. Zsoltikám, mit csinálsz, amíg én a matematikáddal a lelkemet teszem ki? Semmit, apa, figyelek. Figyelsz? Még hazudsz is? Nem a kenyérgalacsint gyúrod az asztal alatt? A harmadik három percben: Ez a gyerek engem nem szeret. Ezt eddig nem vettem észre. A tízedik percben elkeseredésemben üvöltök, a gyerek sír. Ez a normál otthoni, szülői korrepetálás lefutási görbéje, jó szülővel, jó gyerekkel, jó kapcsolatban. A többit el tudják képzelni. Megoldás lehet, amennyiben anyagilag van rá mód, hogy idegen tanítót fogadunk a gyerek mellé.”

2020. febr. 10. 08:24
 17/34 anonim ***** válasza:
97%

# 12 Pihenés meg játék bőven van otthon, ha kész van a kötelező. Később is így lesz egész életében. Essen túl rajta, aztán marad több ideje arra, amit szeret. Én is így vagyok a házimunkával, - "Ma örömmel, holnap körömmel." - és ő is így lesz, ha már egyedül kell tanulnia. Minél kevesebbet halogatja, annál kevésbé lesz tőle gyomorfekélye.

# 16 Ezt én is olvastam :) Ahogy arról is, hogy a házi feladatot általában nem alkalmazó országokban még jobbak is az eredmények. Bárcsak nálunk is így lenne, azaz csak órán tanulnának.

2020. febr. 10. 08:36
 18/34 anonim ***** válasza:
77%
Ő mondta azt is, hogy ha sok a gyerek házija és a játék rovására megy, akkor diktálja le a szülő. Mert a szülő a gyerek szövetségese kell hogy legyen, és nem az iskoláé! Ezt se feledjük el!
2020. febr. 10. 09:29
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenben értek egyet Vekerdyvel. Persze a gyerek legyen boldog, azaz merjen kérdezni és legyen kreatív és a szeressen a szülő társaságában lenni, ezért érdemes a kedvében járni. De legyen jó ember is, mert alapból nem lennénk azok (hány pszicho-kísérletben bizonyították), aki tekintettel van másokra és hajlandó olyat is megcsinálni, amihez nincs kedve... Azért a tekintélyelvűség és a liberalizmus között van pár átmenet. Egyébként volt hogy már diktáltam (és nem biztos, hogy jól tettem), de verset meg elég nehéz lenne helyette tanulni :)
2020. febr. 10. 11:36
 20/34 Andi80018 ***** válasza:
100%

Az én fiam is 8 éves, másodikos. Mi nagyon gyorsan kivettük napköziből, mert állandóan hiányos volt a leckéje és pótolni kellett este, sport után. Így én nem dolgozom.

Szerintem gyereke válogatja, vagy olyan, aki simán hozza jó eredményt probléma nélkül napközis létére is, önállóbb. Az én gyerekemnél jobban bevált, hogy nincs suliban, csak a kötelező időt. Viszont, ha dolgoznék, és problémák lennének, akkor járatnám külön fejlesztő pedagógushoz, tanárhoz, ha lemaradása van. Milyenek az eredményei egyébként?

2020. febr. 11. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!