Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hány éves kortól engeditek,...

Hány éves kortól engeditek, hogy egyedül menjen a gyerek isolába?

Figyelt kérdés
Mivel közlekedik? Mekkora településen laktok?
2019. szept. 8. 19:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

A kicsi elsős, a nagy másodikos volt, amikor második félévtől kettesben mentek. De nálunk olyan közel a suli, hogy rálátok, és nem kell úttesten átmenni.

9-esnek: Nem tudom, mennyi idősnek kell lenni egy gyereknek, hogy reggel megbízhatóan egyedül felkeljen és tök magától elinduljon, de alsóban szerintem erre még nem képesek. Aki korán kezd, az vagy beviszi az ügyeletbe, vagy megoldja máshogy.

2019. szept. 8. 22:39
 12/19 anonim ***** válasza:
79%
2. héttől egyedül ment. De ez csak azért volt, mert járdán ment végig, nagyjából 2 perc gyalog, még a gyereknek is. Az iskola szemben van a házunkkal. Egyébként ha veszélyesebb úton kellett volna mennie, akkor harmadikos korától mehetett volna egyedül.
2019. szept. 8. 22:50
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
Én Budapesten lakom de még elkísérem lányomat az iskolába ,és haza hozom.sok az őrült autós mindenhol.
2019. szept. 9. 06:34
 14/19 anonim ***** válasza:
14%
8 évesen másik városban jart egyedül taxival. Következő évben mar helyben járt, félútig együtt mentünk, onnan ő egyedül-biciklivel közlekedtünk. Itt nálunk - Hollandiában elek- csak az egészen kicsiket, a 4-5 éveseket viszik rendszeresen a szülők, a nagyobbak többnyire egyedül mennek, bicajjal vagy gyalog. Mondjuk itt kiépített bicikliút van mindenütt és az autósok nagyon figyelnek, pláne iskolák körül. De mi kisvarosban elunk -20 ezer alatti település- nagyvárosban nyilvan mashoyg van
2019. szept. 9. 07:28
 15/19 anonim ***** válasza:
73%

Harmadikos. Nem mehet egyedül, mert szétszórt, figyelmetlen, és egészen biztosan nem indulna el időben (arról nem is beszélve, hogy pl nem biztos, hogy bezárná az ajtót). Én 7kor indulok dolgozni, tehát neki is akkor kell indulnia. Mivel a suli kb 200 méteres kitérő nekem, így egyértelmű, hogy elkísérem. Ilyenkor lehet a legjobbakat beszélgetni.

HA otthon lennék, tudnám indítani, akkor valószínű már mehetne egyedül. 2 utcányira, lakópihenő övezeten belül van a suli, 1 úttesten kell átmenni kozvetlen a lépcsőház előtt.

2019. szept. 9. 09:18
 16/19 anonim ***** válasza:
50%
Nulla. Aztán miért? A kérdésre adtam valaszt
2019. szept. 9. 09:19
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A nagy harmadikos, kicsi most elsős. Együtt indulunk reggel, én leszállok a munkahelyemen, ők mennek tovább 3 megállót és az iskolával szemben teszi le őket a busz, ha biciklivel megyünk akkor elkísérem őket. Nagyvárosban, megyeszékhelyen lakunk. Csak kíváncsi voltam, másnál hogy van.

2019. szept. 9. 14:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Nálunk is lakó pihenő övezet lakótelepen van az iskola de ez nem szokta zavarni az autósokat .
2019. szept. 9. 20:05
 19/19 anonim ***** válasza:

10 éves kortól.

Nálunk pont szerencsés volt a helyzet mert anyum fél 8-ra járt és be tudott engem vinni a suliba autóval.

2019. nov. 9. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!