Hány éves kortól engeditek, hogy egyedül menjen a gyerek isolába?
A kicsi elsős, a nagy másodikos volt, amikor második félévtől kettesben mentek. De nálunk olyan közel a suli, hogy rálátok, és nem kell úttesten átmenni.
9-esnek: Nem tudom, mennyi idősnek kell lenni egy gyereknek, hogy reggel megbízhatóan egyedül felkeljen és tök magától elinduljon, de alsóban szerintem erre még nem képesek. Aki korán kezd, az vagy beviszi az ügyeletbe, vagy megoldja máshogy.
Harmadikos. Nem mehet egyedül, mert szétszórt, figyelmetlen, és egészen biztosan nem indulna el időben (arról nem is beszélve, hogy pl nem biztos, hogy bezárná az ajtót). Én 7kor indulok dolgozni, tehát neki is akkor kell indulnia. Mivel a suli kb 200 méteres kitérő nekem, így egyértelmű, hogy elkísérem. Ilyenkor lehet a legjobbakat beszélgetni.
HA otthon lennék, tudnám indítani, akkor valószínű már mehetne egyedül. 2 utcányira, lakópihenő övezeten belül van a suli, 1 úttesten kell átmenni kozvetlen a lépcsőház előtt.
Köszi a válaszokat!
A nagy harmadikos, kicsi most elsős. Együtt indulunk reggel, én leszállok a munkahelyemen, ők mennek tovább 3 megállót és az iskolával szemben teszi le őket a busz, ha biciklivel megyünk akkor elkísérem őket. Nagyvárosban, megyeszékhelyen lakunk. Csak kíváncsi voltam, másnál hogy van.
10 éves kortól.
Nálunk pont szerencsés volt a helyzet mert anyum fél 8-ra járt és be tudott engem vinni a suliba autóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!