Ilyen esetben jár a gyet?
Van 3 kiskorú gyermekem. A legkisebb 4 éves,viszont a közèpső tartósan beteg,ezért kiemelt családipótlékot és gyest kapok utána. A nagy most 13 éves. A kerdesem lényegében annyi,hogy a középső gyermekem miatti juttatások befolyásolják-e ha gyetet szeretnék igényelni.
Köszönöm a válaszokat!
A gyed extra nevű törvény szerint az ellátások és a munka mehet egyszerre, 2 ellátásra nem vonatkozik.
Van-e lehetőség, hogy egyidejűleg az egyik szülő GYES-t, a másik szülő GYET-et kapjon?
Ha a szülők egyidejűleg a közös háztartásban élő több gyermek után lennének jogosultak GYET-re és GYES-re is, az ellátást választásuk szerint csak egy jogcímen és csak az egyik szülő veheti igénybe. Arra tehát nincs lehetőség, hogy az egyik szülő GYET-ben, a másik GYES-ben részesüljön.
Köszönöm a gyors válaszokat. Bár igaz kaptam egy nemet és egy igent. Így még most sem tudom konkrétan. Megpróbáltam utána nézni,de minden oldalon mást írnak.
A gyes az én nevemen van,és a gyetet is én igényelném.
"A gyed extra nevű törvény szerint az ellátások és a munka mehet egyszerre, 2 ellátásra nem vonatkozik."
Ez így nem igaz. Akinek 2 gyereke van, aki 3 év alatti, az kérhet csedet a kicsire, és gyedet a nagyra. Vagy gyedet a kicsire, és gyest a nagyra. Lehet két ellátás, csak mindkettőt ugyanannak a szülőnek kell igénybe vennie.
Kérdező: sajnos a gyet nem igényelhető együtt gyessel. De azért kérdezz meg egy kormányhivatalt, ahol az igénylést is intézik, talán ők biztosabb választ tudnak adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!